URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2018, 11:51

Destinaţia: Oradea! Pentru prima oară în istoria oraşului, numărul anual al turiştilor l-a depăşit pe cel al locuitorilor

Destinaţia: Oradea! Pentru prima oară în istoria oraşului, numărul anual al turiştilor l-a depăşit pe cel al locuitorilor LA SECRET. Politicile lanţurilor hoteliere îi împiedică pe manageri să ofere date statistice privind turiştii care se cazează în aceste unităţi, astfel că nu se ştie cu exactitate de unde vin cei care vizitează Oradea. Angajaţii din sectorul hotelier povestesc însă, neoficial, că în camere predomină oaspeţii din Italia, Israel şi Ungaria
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul 2017 a consemnat un record pentru turismul orădean. Conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), în oraş au ajuns anul trecut peste 223.000 de turişti, cu 17,5% mai mulţi decât în 2016.

Împreună cu turiştii din comuna vecină Sânmartin, unde se află Băile Felix şi 1 Mai, Oradea a adunat, astfel, mai mulţi musafiri decât Clujul ori Sibiul.

Musafiri de Oradea

La fiecare început de an, INS transmite tuturor primăriilor felurite date statistice, inclusiv cele din sectorul turismului. Destul de schematice, acestea nu oferă decât o imagine globală, dar cert este că la Oradea au adus veşti bune!

"Numărul total al turiştilor care au stat cel puţin o noapte în oraş a fost de 223.356. Este un record, cel puţin pentru ultimii ani, de când culeg eu astfel de date", spune Mihai Jurca, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR). Greu de crezut, însă, că înainte de înfiinţarea acestei asociaţii, care a lucrat serios la promovarea oraşului ca destinaţie turistică, Oradea să fi avut mai mulţi "musafiri"...

În 2016, în oraşul de pe Crişul Repede au venit 190.002 turişti, aşadar se poate spune că anul trecut a fost primul în care numărul vizitatorilor l-a depăşit pe cel al localnicilor (222.193 de persoane). Trebuie menţionat, însă, că INS numără doar turiştii care rămân cel puţin o noapte în oraş, aşadar nu şi pe cei care vin numai pentru o zi aici.

Turism de vară

Cele mai aglomerate luni, din punct de vedere turistic, au fost, fireşte, cele de vară: în iulie, Oradea a fost vizitată de 54.179 de persoane, în august de 52.936, iar în septembrie de 46.795. În schimb, cei mai puţini turişti au fost în ianuarie (15.028), martie (20.031) şi februarie (24.970).

Conform datelor INS, în Oradea a crescut şi capacitatea de cazare: în 2017 numărul de locuri din hotelurile şi pensiunile oraşului a ajuns la 2.608, cu câteva zeci mai multe decât în 2016, când erau 2.525. "Gradul de ocupare este de 46%, ceea ce înseamnă că un loc de cazare a fost ocupat 167 de zile din totalul de 365 din an", precizează Jurca.

Mai puţine înnoptări

Interesant este că, deşi numărul de turişti a crescut semnificativ, în Oradea a scăzut numărul înnoptărilor, acestea ajungând, de la 421.062 în anul precedent, la 407.219 în 2017. "Este o anomalie pe care INS nu a explicat-o încă, deşi am cerut lămuriri", spune Jurca. Motivele ar putea fi trei: turiştii oraşului, deşi mai mulţi, petrec puţin timp aici, Oradea este predominant vizitată de familii cu copii (care se cazează într-o singură cameră) sau hotelurile şi pensiunile nu declară toţi turiştii.

Deocamdată, nu se poate şti care dintre explicaţii este cea reală, la fel cum nu reies din statistici nici alte detalii utile despre profilul turiştilor din Oradea. INS nu furnizează astfel de informaţii, iar hotelurile, deşi le raportează către Institut, refuză să le prezinte public, invocând reguli interne. Tocmai de aceea, şeful APTOR îşi doreşte ca, în următorii ani, Oradea să îşi facă propriile studii pentru a-şi "contura" turiştii, astfel încât să ştie exact de unde vin aceştia, ce profil şi ce necesităţi au, câţi bani cheltuie în oraş ş.a.m.d.

Ambiţii mai mari

Ce este cert în privinţa turiştilor din Oradea e că mulţi vin atraşi şi de băile termale vecine oraşului. De altfel, comuna Sânmartin a cunoscut şi ea, în 2017, o creştere a numărului de turişti cu 14,2%, ajungând la un total de 201.537 "musafiri". Aşadar, împreună, Oradea şi Sânmartinul au cazat mai mulţi turişti decât Timişoara, oraş vizitat anul trecut de 312.000 de persoane, Cluj-Napoca, unde au fost 370.000 de turişti, sau chiar Sibiu, cu 371.000 vizitatori.

"Suntem într-o creştere accentuată, este adevărat, dar scopul nostru este ca Oradea să ajungă mai sus în clasamentul naţional. Pe TripAdvisor (n.r. cel mai mare şi cunoscut site de turism din lume) suntem în top 5, vrem să urcăm şi în statisticile oficiale", spune Jurca.

Tocmai de aceea, APTOR are de gând să continue promovarea Oradiei la târgurile de turism din ţară şi din străinătate şi să programeze cât mai multe evenimente interesante în oraş, astfel încât, laolaltă cu localnicii, turiştii să nu se plictisească. De asemenea, asociaţia pregăteşte şi un proiect pentru montarea de marcaje turistice, care însă va fi implementat doar în 2019, după ce proiectele de modernizare şi reabilitare din preajma principalelor obiective turistice, precum strada Vasile Alecsandri ori Piaţa Ferdinand, vor fi încheiate. Iar turiştii nu vor mai trebui ghidaţi prin şantiere...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
NOUL COD CIVIL
Art. 74: Atingeri aduse vieţii private Sub rezerva aplicării dispoziţiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private: a)intrarea sau rămânerea fără drept în locuinţă sau luarea din aceasta a oricărui obiect fără acordul celui care o ocupă în mod legal; b)interceptarea fără drept a unei convorbiri private, săvârşită prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, în cunoştinţă de cauză, a unei asemenea interceptări; c)captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia; d)difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal; e)ţinerea vieţii private sub observaţie, prin orice mijloace, în afară de cazurile prevăzute expres de lege; f)difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză; g)difuzarea de materiale conţinând imagini privind o persoană aflată la tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu boala şi cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite; h)utilizarea, cu rea-credinţă, a numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană; i)difuzarea sau utilizarea corespondenţei, manuscriselor ori a altor documente personale, inclusiv a datelor privind domiciliul, reşedinţa, precum şi numerele de telefon ale unei persoane sau ale membrilor familiei sale, fără acordul persoanei căreia acestea îi aparţin sau care, după caz, are dreptul de a dispune de ele.
Postat 15 Februarie 2018, 10:48 de TDS
!!!!!!!!!!!!!!
@Sandu1201:" CEDO, secţia I, hotărârea Wirtschafts-Trend Zeitschriften-Verlags GMBH versus Austria, 27 octombrie 2005, 58547/00 Curtea reafirmă că limitele criticii admisibile sunt mai ample în cazul oamenilor politici decât în cazul unei simplu particular.". M-aș cam încadra! Nu l-am făcut birtinez,nu l-am înjurat, nimic în acest sens. Sin gurul lucru mai personal a fost referirea la faptul că și-a lăsat nevasta pentru una ! Dar și astea sunt publice iar el este OM POLITIC. Înțeleg că pentrui tine este greu să pricepi așa ceva ! REPET: Fă-mă în fel și chip dar fără PĂRINȚI, NUME, ADRESE ȘI DENUMIRI DE FIRME.
Postat 15 Februarie 2018, 08:46 de TDS
Tds
Adică tu ai voie să-l faci pe Bolojan in fel si chip, si eu nu am voi sa-mi bat pxx@ de tine. Du-te Ma. Si am zis sa ma iau eu de tine sa vad daca-ti place . Si nu iti place. N-AI AVUT noroc.
Postat 15 Februarie 2018, 00:19 de Sandu1201
Tds
Ma PROSTEA ți-am mai spus scriu de pe telefon si nu am timp sa verific , pt ca nu sunt pensionar. Dar se pare ca înțelegi. Din surse bine informate esti cam prost, si e o sursă bună. Pe mine nu ma pune nimeni sa scriu aici. Ma pun eu sa scriu cand vad cat de penibil ești si deranjant. Si ă trebuit să iau atitudine. Te crezi un mircea badea de ORADEA. Ei uite ca eu nu te las. Succes la proces iti doresc. Demachiatule, aăaaa, sorry , demascatule
Postat 15 Februarie 2018, 00:15 de Sandu1201
PASTA DE DINȚI SE FOLOSESTE ÎNTOTDEAUNA INAINTE DE PUPATUL MOAȘTELOR
@Sandu1201: Nu am " sună-l " la nici o Redacție! Am raportat comentariul! Și moderatorul a reacționat! Ce să-i faci! Mai există și onoare! Nu mi-am dat nici o aramă pe față! Înteleg că execuți comenzile cuiva, pupă-l peste tot pe EL dar ai grijă ce faci mai departe! Din surse bine informate aș cam ști cine ești! Ți-am mai spus: atacă-mă cum vrei! Înjura-mă! Scuipă-mă! Dacă asta e comanda, OK! Dar nu te lega de mama mea (" pe ma-ta am.. t-o in Piața Unirii ") sau de tatăl meu! Și fără nume! Sau adrese! Dacă nu ești capabil să întelegi îți spun că sunt in stare să-mi bag toată averea (care nu e mare dar nici mica) într-un proces! Repet! Fă-mă PROSTEA, înjură-mă în fel si chip, zi orice! Dar..fără părinți, fără nume și fără denumiri de firme!
Postat 14 Februarie 2018, 23:17 de TDS
Tds
Ai sună-l la redacție ca sa șteargă comentariul unde ti-ai dat arama pe fata?
Postat 14 Februarie 2018, 22:03 de Sandu1201
@unu
Da! Ai oarecare dreptate. Problema ca inca adevaratul turism e departe de Oradea. Ce ofera orasul turistului(inafara de turistii maghiari adusi de agentiile unguresti ca sa viziteze strict monumente care sa sustina dorinta liderilor de destramare a romaniei)? Cu consumul de saorme, burgher si cola pe centru ...... Turismul daca nu il simt si in nivelul de trai personal(si nu ma refer strict la persoana mea) ma lasa rece si indifferent. Aportul lui la bugetul orasului se vede ca e nesimnificativ din moment ce taxele si impozitele mi-au fost marite cu 30-50%.
Postat 14 Februarie 2018, 11:50 de scortosul
AȚA
@Sandu1201: 1. Din comentariul la articolul cu pricina nu rezultă nimic ! Poate am semnat așa din solidaritate. 2. Mai citește o dată partea cu persoana publică 3. Apără-l cât vrei ! Dar și eu am dreptul să-l critic cât vreau ! 4. Nu las pe nimeni 5. Vezi-ți tu de treabă !
Postat 14 Februarie 2018, 11:35 de TDS
Tds
Dacă tu ai o problema o ai cu capul sau cu Filip-intact. Concluzia ca tu esti cel de la protest e nickname-ul de la comentariile din 2013 care erau asa PROTESTATARUL , TDS=PROTESTATARUL exact la comentariile cu poza ta , e simplu cand vrei sa afli ceva. De aici concluzia. Primarul asta face treaba bună pt oraș, AȚA timp cat eu consider asta , am să-i iau apărarea. Ar fi bine sa faci comentarii pe pagina ta de FB. Dar acolo nu te baga nimeni in seama ca nu ai comentarii. Lasa-ne si vezi-ți de treabă.
Postat 14 Februarie 2018, 11:04 de Sandu1201
PERSOANA PUBLICĂ
@Moderator: Eu nu am dezvăluit nimic ! Dacă individul Sandu1201 ( apărut brusc întru apărarea Primarului ) a tras oarece concluzii ( adevărate sau false ! ) este problema lui ! Conform DEX persoană = Individ al speciei umane, om considerat prin totalitatea însușirilor sale fizice și psihice; ființă omenească ! Atât ! Cine este o persoană publică ? Sa vedem ce spune DEX !Adj. Al statului, de stat; care privește întregul popor; pus la dispoziția tuturor. ◊ Viața publică = viața politică-administrativă a unui stat; activitatea unei persoane în legătură cu funcțiile de stat pe care le ocupă. Grădină publică = parc. Drept public = subîmpărțire mai veche a dreptului, care se ocupa de relațiile persoanelor cu statul. Sunt așa ceva ? Evident NU ! Că un individ a protestat, că a ieșit să zică nu știu ce NU ÎL FACE PUBLIC. Repet, de unde concluzia că TDS ar fi cel de la protest ? I-a spus cineva ? Dar dacă nu e ? Sandu1201 zice că a înțeles. Vreau să vad asta !
Postat 14 Februarie 2018, 08:54 de TDS
?!
Sper ca nimeni nu ia in serios aceste ,,statistici"! Si nu l ia in serios nici pe distinsul M. Jurca, sef al asociatiei cu nume de dinozaur, (r)aptor! Sa i fac putin temele, sa nu se mai minuneze cu gura cascata de ce a scazut numarul ,,turistilor" si cum de ,,datele" de la INS nu se incadreaza in tipare. Deci! A auzit seful aptor de impozitul HoReCa?! Probabil ca nu! Dar de efectele perverse ale aplicarii acestui impozit?! Sunt curios ce vor zice ,,statisticile" pt. anul 2018! Dle sef aptor, stiti ca seful dvoastra s a hotarat sa se implice in promovarea turismului oradean si sa imprime impozitului HoReCa o nota personala?! In maniera lui, prin majorari de taxe!!! Citez: ,,O altă prevedere pentru anul 2018 vizează creșterea taxei speciale pentru promovarea turismului de la 2% la 3% – taxă care se aplică pe valoarea tarifului de cazare. Această taxă se restituie de hotelieri primăriei, iar apoi se întoarce înapoi spre turism, regăsindu se apoi în promovarea turismului din Oradea." Textul de mai sus, de care i-ar fi rusine si unui țânc de a patra, ii apartine directorului directiei economice, dl ec. Eduard Augustin Florea. No comment!
Postat 14 Februarie 2018, 06:03 de ili3
@scortosul
Eu nu am simtit direct, pentru ca nu lucrez nici ca ospatar, nici nu sunt patron de afacere in domeniul ospitalier. Dar daca ei au clienti mai multi, si platesc 2% taxa hoteliera orasului, iar APTOR organizeaza be banii acestor turisti veniti in oras evenimente mai reusite, precum European Music Open, atunci indirect pot zice ca ceva-ceva maruntis indirect mai simti. Inca cateva locuri de munca in domeniu, inca cativa patroni in domeniu, inca cateva noi hoteluri ce platesc impozit pe proprietate, mai multe vanzari la localurile din centru.. bani turistii lasa mai mult in economia locala in sectorul asta, nu direct la bugetul public. Multa sanatate si ungurilor care viziteaza Bihorul!
Postat 14 Februarie 2018, 01:24 de unu
Moderator
Am înțeles.
Postat 13 Februarie 2018, 23:46 de Sandu1201
Tds
La articolul asta nu cumva ți-ai dat numele. Si la comentarii nu recunosti ca esti tu. Ce sa mai credem despre tine. Tu ai fost reluat de Filip-intact, nu de Bolojan. Vezi comentarii din 2013. https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/teapa-de-impact-dezvoltatorul-cartierului-europa-acuzat-ca-a-tunat-orasul-cu-22-milioane-euro-106568.html
Postat 13 Februarie 2018, 23:13 de Sandu1201
RE: Tds
Sandu, las-o baltă! Ce contează dacă e TDS sau nu e TDS? Nu astea sunt teme de comentat. Dacă vei continua să provoci, îţi suspendăm şi ţie contul, şi nu aveţi decât să vă hârâiţi pe alte site-uri.
Postat 13 Februarie 2018, 23:22 de Moderator
Tds
Nu înțelegi ca tu esti vedeta orașului ORADEA. Tu ți-ai scris numele pe pancarda . Dar parca tu vroiau sa-mi faci public numele. Atunci era legal?? Sau cum?? Cat despre instanța..... cate ai mai avut pierdute??? Tu îl înjuri doar pe primar , eu doar pe tine si o fac in mod original; am si fost suspendat si tu ai fost foarte fericit. În rest ce sa zic, îl aprecitez pe Larry Flynt pt ceea ce a facut.
Postat 13 Februarie 2018, 22:20 de Sandu1201
BOLOJAN, PERSOANA DE CEA MAI JOASĂ SPEȚĂ
Citiți exprimarea mea din comentariul meu! Inclusiv protejatului BOLOJANIST i-am spus D-l! Ce naiba mai vreți? V-ați legat de Jessie doar pentru că e fiica lui Banes! Juriul DIGI nu se pune! Chiar la așa ceva s-a ajuns?
Postat 13 Februarie 2018, 22:10 de TDS
!!!
Și nu provoc, nu înjur, nu vorbesc obscen! Sunt doar anti Bolojan și anti PNL! DOARE!
Postat 13 Februarie 2018, 22:03 de TDS
HAI CU SUSPENDAREA MEA! SANDU E OK CĂ PUPĂ PNL-UL
SUSPENDAȚI-MĂ NAIBII! Definitiv! NIMENI NU ARE VOIE SA FACĂ PUBLICE NUME ALE UNOR PERSOANE PRIVATE FĂRĂ UN ACORD! Se invocă nu știu ce proteste! Păi dacă semnezi cu ID de unde se știe numele persoanei? DE LA BOLOJAN sau BIHOREANUL! SUSPENDAȚI-MĂ! Ne vedem în instanță! Eu nu ameninț pe nimeni! ATENTIONEZ!
Postat 13 Februarie 2018, 22:00 de TDS
NU MAI TOLEREZ
Dacă în 5 minute nu-l opriți dau în judecată bihoreanul! CINCI MINUTE!
Postat 13 Februarie 2018, 21:52 de TDS
RE: NU MAI TOLEREZ
Şi nu e treaba noastră să vă protejăm identitatea, odată ce aţi dezvăluit-o singur. Nu aveţi decât să vă faceţi un alt cont, cu alt nickname, dacă vreţi să rămâneţi anonim.
Postat 13 Februarie 2018, 21:57 de Moderator
RE: NU MAI TOLEREZ
Dacă mai ameninţaţi o dată, vă suspendăm contul. Nu e treaba noastră să vă arbitrăm conflictele personale! Vedeţi-vă de treabă dacă nu rezistaţi la polemici. De multe ori dvs. îi provocaţi pe ceilalţi comentatori, iar apoi îi reclamaţi pentru că vă dau replici acide.
Postat 13 Februarie 2018, 21:54 de Moderator
Tds
Auuu la el , orașul arata mai natural ( pisat, cacat, câini, MULTI PROSTI NATURALI CA TINE, boscheti, ETC) . Tu te crezi prea important pt ORADEA, în plus te crezi si acționar la împact, ideea că împact nu a dat un scuipat pe tine. Eu propun sa facem o cheta pt domnul TDS, să-i cumparam o casa-n cartierul Europa. Sa mai taca din gura. Plus mai zici ca mai ai si dovezi si ca le dai pe fata. Dar nu mai termini cu fabricatul dosarelor ca Dragnea sau cosma.
Postat 13 Februarie 2018, 21:34 de Sandu1201
Sa fie...
Sa fie bine ca sa nu fie rau dar... cred ca majoritatea turistilor care vin la Oradea sunt adusi de agentii din Hungaria care organizeaza la greu vizite cu unguri in zona de vest a tarii ca sa aprida focul facerii unei presupuse "hungarii mari" "cosmaruite" de unii. Eu ca simplu cetatean inca nu am simtit beneficiile valului de turisti. Tu l-ai simtit?
Postat 13 Februarie 2018, 21:25 de scortosul
nu am ce sa contrazic
Sper si eu sa fie un oras cu multa verdeata, arbori mari, parcuri cu copaci nu doar cu alei si terenuri, au fost si greseli facute. Dar tot sper ca pe alocuri sa mai taie din ei: cladirea Palatului Baroc, fostul muzeu e atat de impadurita si ascunsa ca turistii nu o pot gasi nici macar din avion. In final insa sa planteze de cateva ori mai multi decat taie! Palatul VN desi are un pasaj pietonal, in rest nu seamana cu Galeriile VE din Milano, ne putem mandri si cu el. Chiar e frumos si destul de original (si nici nu e construit de Bolojan). Sanatate!
Postat 13 Februarie 2018, 19:50 de unu
CONTRAZICETI-MĂ!
@unu: Eu zic că sunt mult mai orădean decât alții! Am avut prieteni din Piatra Neamț, Galați, Alba Iulia, Bucuresti care m-au vizitat! Le-a plăcut orașul! Ei însă nu știau că arăta mai natural înainte de Bolojan ! E drept, nici eu nu i-am atenționat! Nu le-am spus nimic nici despre " făcăturile " ordinare Palatul VN sau Teatrul! Una este a lui Rimanoczy Kalman jr., alta i-a fost predată lui !
Postat 13 Februarie 2018, 17:56 de TDS
Patriotism local
@TDS, nu esti si tu asa un pic mandru ca esti oradean, de comunitatea ta si de apropiatii tai? Facand abstractie de politica, stim ca nu iti place Bolojan si atunci esti impltriva intregii echipe. Tu ti-ai invita rudele si prietenii sa vina in vizita?
Postat 13 Februarie 2018, 17:31 de unu
Tds
După ce ai plecat tu din fata de la statuie au început să vina turiștii.
Postat 13 Februarie 2018, 15:11 de Sandu1201
!!!!!
Nu înțeleg unde vede D-l Mihai Jurcă o anomalie . Din text rezultă că numărul turiștilor este cel dat de acele persoane care au stat cel puțin o noapte în oraș . Probabil cei mai mulți dintre ei au stat doar o noapte în vreme ce în 2016 or fi stat unii mai multe nopți . În plus nu cred în ruptul capului că vin turiști de dragul de a vizita Oradea . O pondere însemnată o au cu siguranță evreii din lumea largă cu origini în România care vin să revadă locurile natale sau la mormintele înaintașilor . Un turist serios se va duce să vadă originalul iar nu copia . Milano pentru Galeriile Vittorio Emanuele , Wiesbaden pentru Teatrul de Stat , Praga , Viena , Riga , Cracovia , Barcelona pentru clădiri în stil Art Nouveau !
Postat 13 Februarie 2018, 12:35 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON