URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2014, 14:08

Despre street-style-ul orădean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înainte de a da un verdict referitor la moda orădeană, mă simt datoare să aştern motivele pentru care aş fi îndreptăţită să scriu despre două subiecte fascinante: beauty&fashion.

De nouă ani cochetez cu moda, iar elementele care ţin de stil, eleganţă şi frumuseţe şi-au făcut un loc din ce în ce mai mare în viaţa mea. Am învăţat că a da naştere unui outfit nu se rezumă la punerea laolaltă a unor simple obiecte vestimentare, ci presupune crearea unui tot unitar, caracterizat de armonie şi bun gust. Am avut norocul să pot "fura" meserie de la oameni care au în spate experienţe vaste şi am încorporat toate aceste lucruri în Beautify by Beatrice, primul blog de modă orădean care în numai şase luni are peste 30.000 de fani pe Facebook şi zilnic sute de vizitatori.

Cred că moda a avut un curs firesc în Oradea, iar locuitorii oraşului nostru s-au raportat cât de bine au putut la acest subiect, în limita resurselor pe care le-au avut la dispoziţie: buget, magazine existente ş.a.m.d.

Am apreciat întotdeauna că orădenii ştiu să se adapteze în funcţie de eveniment: dacă merg la teatru, ştiu că aici nu este permis să apari într-o ţinută altfel decât elegantă; dacă merg la nunţi, îşi aleg rochii decente şi cât se poate de fine, fără a epata; dacă merg la o simplă plimbare în oraş au grijă să scoată outfitul din zona banalului şi să îi adauge un element-surpriză, dar de bun gust, poate o eşarfă ori un colier-statement. Chiar zilele trecute am avut surpriza de a zări pe stradă o domnişoară îmbrăcată într-o rochie stil Audrey Hepburn care pedala cu nonşalanţă o bicicletă şic, cu un buchet de lavandă în coşul din faţă.

Elementele interzise (ciocate, colanţi foarte mulaţi pe o siluetă departe de perfecţiune, pantofi cu bot mult prea ascuţit, tricouri cu imprimeuri dizgraţioase) apar din ce în ce mai rar pe străzile noastre, fiind înlocuite de bun gust şi discreţie.

Afirm cu optimism că suntem pe drumul cel bun. Mi-ar plăcea ca orădenii să aibă mai mult curaj şi să preia câte puţin din diversitatea Bucureştiului, efervescenţa Parisului şi creativitatea Berlinului... Nu de alta, dar să avem cât mai mult material de street-style!

Beatrice Szuhai
Responsabil marketing Lotus Center

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
pitipoanco
CENZURAT
Postat 27 August 2014, 10:59 de gerontofilo
Citeste cu atentie
@Aurica: In articol scrie ca este primul blog de moda oradean care a reusit sa stranga atat de multi fani intr-un interval scurt de timp, nu ca este primul blog care a aparut in aceasta zona. Daca era virgula dupa `oradean`, acuzatia era fondata. Dar asa ... sorry
Postat 26 August 2014, 10:28 de A
Nu este prima blogger-ita
As dori sa precizez ca Beatrice este a 3-a fashion blogger-ita din Oradea. Prima s-a lansat in aprilie 2012 iar a 2-a in ianuarie 2013!!!!!!! Informati-va bine inainte de a face un articol!! Sunteti degeaba!!!!
Postat 25 August 2014, 21:45 de Aurica
Daca....??
CENZURAT
Postat 24 August 2014, 19:30 de Baki
@ariel
"a-si fi dorit" ar fi corect la persoana a III-a singular. Adica A-.si fi dorit el/ea. La persoana I singular, corect este AŞ FI DORIT. Deh, e grea gramatica pentru unii...
Postat 24 August 2014, 19:09 de carmen silva
un articol mai... stramt :D
CENZURAT
Postat 24 August 2014, 18:46 de Agentul Termic
ariel
A-si fi dorit un articol mai larg. Frumos caracterul eseului. Bravo
Postat 24 August 2014, 16:19 de ariel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON