URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2018, 16:40

Curățenie pe verificate: RER Ecologic Service va monitoriza curăţenia străzilor şi a spaţiilor verzi 24 de ore din 24

Curățenie pe verificate: RER Ecologic Service va monitoriza curăţenia străzilor şi a spaţiilor verzi 24 de ore din 24 RER LA INTERVENŢIE. Începând din această săptămână, pe străzile oraşului vor putea fi văzute şi noile maşini de intervenţie ale operatorului de salubritate. Cu acestea, controlorii RER Ecologic Service vor verifica, zi şi noapte, dacă se face curăţenie sau nu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De acum înainte, salubrizarea stradală a Oradiei va fi monitorizată în permanenţă. Operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service a împărţit oraşul în patru sectoare şi fiecare sfert de urbe este acum în responsabilitatea unor controlori, care au sarcina să se asigure că se face curăţenie. Aceşti controlori vor lucra şi ziua, şi noaptea, primind şi utilaje necesare pentru intervenţia rapidă pe străzile oraşului.

Mai mult şi mai repede

Pentru ca Oradea să fie un oraş cât mai curat, RER Ecologic Service a făcut nişte „ajustări” în modul în care se face salubrizarea stradală şi a spaţiilor verzi. Aşa cum se ştie, societatea este operator licenţiat pentru curăţenia tuturor străzilor aflate în programul Primăriei de salubrizare, respectiv are anumite scuaruri şi parcuri în întreţinere, ca urmare a licitaţiilor pentru spaţii verzi organizate de municipalitate.

Până acum, curăţenia străzilor şi a spaţiilor verzi era verificată „pietonal” de controlorii din cadrul RER Ecologic Service. Mai precis, aceştia luau la pas zonele oraşului, pentru a se vedea dacă măturătorii îşi fac treaba. De acum înainte, controlorii vor fi „motorizaţi”, ceea ce va creşte nu doar viteza lor de deplasare, ci şi suprafaţa controlată.

Zi şi noapte

Cu o investiţie de 50.000 de euro, RER Ecologic Service a cumpărat cinci autovehicule marca Dacia Dokker, care acum vor fi folosite de inspectorii societăţii. Practic, împărţiţi în cinci echipe, aceştia vor verifica zi şi noapte dacă străzile şi parcurile sunt suficient de curate.

În plus, cu noile maşini, vor putea căra, când este nevoie, saci cu gunoaie ori ustensilele necesare pentru curăţenie. Aşadar, nu doar că monitorizarea salubrizării se va face mai eficient, ci va fi şi operaţiune mai rapidă. De asemenea, controlorii vor interveni mai prompt la orice sesizare transmisă de cetăţeni. Iar Oradea va deveni un oraş şi mai curat...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
O bataie de joc cu rer-ul asta! Pe banii oradenilor!
Totii privatii ar vrea sa le fie protejate afacerile precum sunt cele ale rer! Trec saptamanal o data, de doua ori prin parcul taranilor pe la 4:30-5:00 AM. Mai mereu este o masina de politie care ,,pazeste" tomberoanele rer-ului. Nu e vorba de gardienii birtinezului, e vorba de agenti de politie, masina, benzina... Dle Hanis, chiar nu mai au niciun dosar in lucru politistii de-si pierd vremea pe la gunoaie?! P.S. Care o fi actionariatul rer?! Cel adevarat, nu povesti!
Postat 17 Ianuarie 2018, 08:31 de pinonel
M'da
De plimbat pe strazi se puteau plimba si cu Sandero ca'i mai ieftina si consuma mai putin!
Postat 16 Ianuarie 2018, 21:06 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON