URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Aprilie 2013, 11:55

Curăţenie la puterea a doua: Săptămâna aceasta începe o nouă campanie de dereticare

Curăţenie la puterea a doua: Săptămâna aceasta începe o nouă campanie de dereticare LUNA ŞI CAMPANIA. Curăţenia de primăvară va ţine la Oradea aproape cât întreg sezonul. După ce în luna martie a avut loc o primă campanie de curăţenie generală, a doua acţiune de acest tip se va desfăşura între 8 şi 25 aprilie
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În luna martie, Primăria Oradea şi operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, au derulat o campanie de curăţenie generală de primăvară, în cadrul căreia orădenii au putut să scape de deşeurile de prin case, curţi şi grădini fără a plăti niciun leu pentru ridicarea lor. Vremea a fost însă ploioasă şi rece, astfel că oamenii nu prea s-au apucat de treabă, motiv pentru care luni se dă startul unei noi campanii, care va ţine aproape trei săptămâni.

Fără moloz!

Noua campanie de curăţenie de primăvară se derulează aproape cu aceleaşi reguli ca precedenta. RER Ecologic Service amplasează în aceleaşi puncte de colectare din oraş 37 de containere de câte 7 metri cubi, în care orădenii pot arunca deşeuri de mari dimensiuni de care altfel n-au cum să se descotorosească. Aşa pot scăpa, de pildă, de piese vechi de mobilier, de covoare deteriorate ori de deşeurile vegetale rezultate în urma toaletării copacilor sau a gardurilor vii. Nu se ridică, însă, deşeurile rezultate din construcţii ori amenajări, cum nu se strâng nici deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice.

Ca o noutate, însă, orădenii care locuiesc la blocuri pot lăsa deşeurile şi lângă ţarcurile cu pubele, cu condiţia să nu le abandoneze pe carosabil, îngreunând traficul rutier.

După, contra cost

Între 8 şi 20 aprilie, muncitorii RER Ecologic Service vor goli containerele aflate în jumătatea de oraş aflată pe malul drept al Crişului Repede, iar între 15 şi 25 aprilie pe cele situate pe malul stâng al râului.

În timpul campaniei, toate deşeurile sunt colectate gratuit de muncitori, iar după încheierea campaniei abandonarea deşeurilor pe străzi va fi strict interzisă. Dacă acest lucru se va întâmpla, asociaţiile de proprietari vor fi cele care vor plăti contravaloarea ridicării şi transportării acestor deşeuri la halda Eco Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON