URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2015, 13:14

Bilanţ de viaţă orădeană

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea e un oraş splendid, are comori arhitecturale la fiecare colţ de stradă, este un oraş îngrijit, cu un primar foarte harnic şi activ, mult deasupra mediei, chiar dacă are şi scăpări. Ca orice om.

După după doi ani şi jumătate în Oradea, am ajuns la concluzia că mulţi orădeni nu sunt conştienţi de privilegiul de a locui într-un astfel de oraş. Probabil că nu au călătorit prea mult mai spre estul ţării, să compare, fapt care îi face să fie veşnic nemulţumiţi.

Zilele trecute am fost scoasă dintr-un grup de Facebook, cu orădeni care nu mai pridideau să arate ba gunoaiele din nu ştiu ce cartier (ceea ce e nedrept, pentru că RER-ul chiar funcţionează), ba că lucrările merg prost în cele 15 (sau câte or fi!) şantiere deschise în oraş, ba că ce urât şi de prost gust (sic!) se arată a fi noul centru reabilitat, ba că îi arde primăriei de referendum şi alipiri cu alte localităţi când uite ce prost merg lucrurile la Oradea!

Am fost scoasă pentru că nu eram de acord cu nişte critici mizerabile, exprimate urât, răuvoitor la adresa unei administraţii care - aşa, imperfectă cum o fi - e cu adevărat activă şi lucrează (şi) pentru binele public. Nu-l cunosc pe primar, nu ştiu pe nimeni din administraţie, încă nici nu am destui prieteni în Oradea, dar trebuie să fii cu adevărat îngust la minte, orb şi fundamental rău să ai o astfel de atitudine faţă de eforturile care se fac în oraşul ăsta (şi era cât pe ce să se facă şi în Sînmartin şi Băile Felix - care, mă scuzaţi, arată oribil - dacă oameni precum cei din grup nu ar fi boicotat referendumul).

Oameni buni, Oradea e un oraş cu adevărat frumos şi al naibii de norocos faţă de 99% dintre localităţile ţării! Bucuraţi-vă de el şi rugaţi-vă pentru sănătatea celor care îl vor aşa, pentru că vă garantez că un oraş neîntreţinut şi nedezvoltat se distruge până la temelii, de parcă nici nu ar fi fost vreodată mai mult decât o ruină.

Să nu fim aşadar precum aceia care şi-au pierdut minţile şi să aruncăm cu amândouă mâinile binele ce ni se dă, fără să mişcăm un deget, ci să mulţumim şi să punem umărul. Sau măcar să-i lăsăm pe alţii să facă şi să-i scutim de veşnice bombăneli şi frustrări pe pâine!

Raluca Lazarovici Veres
Director editorial
Editura Ratio et Revelatio

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
................
@Didier: Era o întrebare retorică!Nici nu era nevoie...
Postat 07 Iulie 2015, 12:56 de TDS
Daca tu zici...
...mai Rowald. Cred ca te-am nimerit in plin, dar tu stii ca cea mai buna aparare e atacul. Caracterizarea pe care mi-ai facut-o nu se potriveste absolut deloc. Aceste discutii le privesc pur si simplu cu detasare. Tu in schimb ai primit sarcini :). Faptul ca ma faci "bolojenist" e chiar dragut, pt ca venind din tastele unuia ca tine e un compliment. Numai bine.
Postat 07 Iulie 2015, 10:39 de Neutryno
Cine-i Florica Chereces?
Nu ma bag pentru toti anonimii, doream sa stiu ce grup a exclus-o pe doamna Veres fan-Bolojan.
Postat 07 Iulie 2015, 10:29 de User anonimizat
INTERZIS
@Didier: Eu sunt INTERZIS pe Facebook de către Primăria Oradea! Nu pot posta NIMIC pentru că îi deranjez! Nici măcar nu este vorba despre o persoană fizică! Singuri se prezintă drept Organizație guvernamentală! Deci o Instituție publică! Te angajezi să-i bați și pe cei de-acolo? PS Am fost INTERZIS și pe paginina Referendum! SUNT INTERZIS și pe paginile Ilie Bolojan, Alina Gorghiu, Florica Chereches, Mircea Mălan! Ori și aici e vorba despre paginile unor funcționari publici ( mă rog, în sensul că fiecare și-a trecut CALITATEA PUBLICĂ pe care o are, deci nu sunt pagini personale ). Comentariile mele pe aceste pagini au fost clar deranjante dar niciodată nu am folosit expresii injurioase, obscenități, nu am instigat la nimic! Deci, ce zici, îi bați și pe ei?
Postat 07 Iulie 2015, 08:49 de TDS
@Neutryno
Pari nervos, prietene, luand in calcul felul in care scrii. Parca te si vad, maraind printre dinti, cu o tzigara in coltul gurii, incercand sa scoti din putul gandirii tale ceva de spirit. Esti superb, bolojenistule! Si ca sa nu spui ca nu vin cu nici o idee, iata una: apuca-te de ceva serios si lasa meseria de postac (troll), pentru ca in cele din urma te va surmena ;)
Postat 06 Iulie 2015, 23:25 de rowald
Ma angajez sa ii bat pe cei care au exclus-o pe aceasta distinsa doamna
Imi spune si mie cineva cum gasesc grupul acela pe facebook, de unde a fost exclusa doamna, ce si-o iau de la mine, ii transform eu in fani Bolojan.
Postat 06 Iulie 2015, 16:07 de User anonimizat
INVERS
@CalinValean În plus articolul pare scris pentru Bihoreanul ( probabil la comanda cuiva!) și apoi preluat pe pagina de FB a semnatarei!
Postat 06 Iulie 2015, 13:42 de TDS
ÎNTREBARE
Până la urmă știe cineva despre ce delegație în Germania a fost vorba? Cea din care a făcut parte Ilie Gavril Bolojan? Că eu încă nu am aflat....
Postat 06 Iulie 2015, 13:39 de TDS
?
@CalinValean: SURPRIZĂ! Florica Chereches e capabilă de inițiative legislative? Interesant! Dar când? Azi dimineațăȚ Păi nu e Parlamentul în vacanță?
Postat 06 Iulie 2015, 13:38 de TDS
Veste nasoala pentru oradeni
In spiritul turmei, putini dintre cei care au comentat si-au dat seama ca acest material e opinia proprie si personala a semnatarei, scrisa pe contul personal dar public de pe facebook. Asadar, care era miza politica a postarii ca nu cred ca primarul din Oradea are timp de urmarit postari pe facebook? Ca un clujean care mai trece prin Oradea la iesire si intrare din tara, am vazut imbunatatiri clare pe traseul pe care ies din Oradea. Departe de a fi orasul perfect, dar se vede si de la Cluj ca lucrurile se misca in directia buna in Oradea. De asemenea, strazi intregi din Iosia, locul copilariei mele din vacante sint reabilitate si asfaltate. Am inteles ca azi dimineata, doamna Florica Chereches, la propunerea celor de la Ratio et Revelatio, care au un sit plin de carti pt manelisti, http://ratioetrevelatio.com/ro/ pe mina cu primarul din Oradea, ambii mituiti cu o ciorba de burta, a initiat o propunere legislativa care a fost si adoptata deja de Parlament si miine va fi promulgata de Iohannis, prin care orice cetatean din Oradea este olbigat sa cumpere 5 carti de la aceasta editura.
Postat 06 Iulie 2015, 12:59 de CalinValean
bre Rowald
In primul rand nu suntem prieteni. Eu, spre deosebire de tine, nu am fost, nu sunt si nu cred ca voi fi inregimentat politic. Asa ca suntem diferiti radical. Tie insa, in comentarii, iti lipseste decenta si acuzi fara nici un fel de argumente, decat autosuficienta cu care esti incarcat la maximum. Interesant e ca acum cativa ani voi, pesedistii, erati aliati(de partid in USL) cu Bolojan si tot ce facea el si PNL-ulin Oradea era bine. Intre timp plagiatorul a schimbat macazul si voi aveti alte ordine pe care le urmati. Ei bine, atitudinea asta de haita asmutita la comanda in diverse directii pe care matale si colegii care postati pe acest forum o aveti, ma dezgusta. Asa ca eu nu trebuie sa spun unde lucrez, pentru ca nu eu sunt cel care o ia pe autoarea articolului la rost cu aere de superioritate. Cand vei veni cu ceva idei(mira-m-as), eu voi fi primul care voi aprecia acel lucru. De critici d-astea dupa ureche si luari la rost mi-e plin podul.
Postat 06 Iulie 2015, 12:33 de Neutryno
@Neutryno
Dar tu, prietene, in ce domeniu lucrezi de ii iei pe altii la intrebari. A, stiu, lipesti afise pe la partide. Keep on the good job ;)
Postat 06 Iulie 2015, 09:30 de rowald
Felicitari..
@spectator...poti s-o poupi!Unde vrei tu...!
Postat 06 Iulie 2015, 09:15 de grigore
ei....si voi..
De ce va suparati pe ea...fiecare functioneaza dupa anumite valori..fiecare are pretentiile lui...nivelul lui de asteptari...ei ii plac gunoaiele..putoarea , praful , obraznicia..,mitocania ,...SIGUR NU AVEA CE CAUTA..intr-un grup care mai avea ceva pretentii de civilizatie...
Postat 06 Iulie 2015, 08:27 de Tinas
E clar. Toți e proști sau e hoți. Bolovan e nașpa Boloș a furat...
E clar. Toți e proști sau e hoți. Bolovan e nașpa Boloș a furat; la naiba, toată primăria a furat. Mai avem primărie? nu știu, cred că deja e furată cărămidă cu cărămidă. Cine e ăsta? Un bou. Un prost care a pupat în cur pe cineva și a luat un premiu. Să vă ia dracu de orădeni, nu mă meritați. Cine sunt eu? Nu contează am o grămadă de nume, sunt eu cel care am răspuns și soluții la tot și toate și pentru că nu mă apreciați vă urăsc din toată ființa mea. Atâta pot....
Postat 06 Iulie 2015, 06:53 de spectator
cine e autoarea?
Ce meserie, ce calificare are de isi permite sa ne dea lectii?
Postat 06 Iulie 2015, 06:38 de User anonimizat
cati ani ai de iti permiti sa ne jignesti?
Acest articol imi face greata, de pe vremea omagiilor pentru Ceausescu nu am mai citit asa ceva.Adica eu trebuie sa ma rog pentru sanatatea lui Bolojan, care nu ii respecta pe oradeni? Ce avantaje v-a adus acest articol, doar nu v-ati ostenit degeaba?
Postat 06 Iulie 2015, 06:33 de User anonimizat
...
Indivizii precum AgentulTermic se cred tari în clanță, iar când te iei de ei - nici pe departe cu mojicia folosită de ei pentru a scuipa pe părerile unei doamne, indiferent cine e dumneaei - o iau pe uleiul sensibilității. Vai, ce limbaj am folosit... Am răspuns unei mojicii, asta am făcut. Nu-ți convine? Nu mai fi mojic... Dar nici măcar mojicia nu mă deranjează pe atât de mult pe cât mă enervează critica de genul statului la crăpat și scuipat semințe de pe margine în timp ce alții muncesc. Cu oameni din ăștia o să ajungem la sapă de lemn... un sătuc colea, lângă granița cu Ungaria...
Postat 05 Iulie 2015, 23:52 de Shogun
@rowald
Spune-ne si tu , daca tot critici, in ce domeniu lucrezi? Daca o faci. Spargi seminte langa scara blocului? Ca de-astia ca tine, oameni cu ZERO realizari si gura bogata suntem satui. Hai, curaj, uimeste-ne!
Postat 05 Iulie 2015, 22:50 de Neutryno
Uite cine vorbeste :)))
De pe ce coclauri a venit pupaza asta sa isi dea cu parerea despre cum ar trebui sa fie Oradea si oradenii. Mai lasa domnisorica sa curga ceva apa pe Cris pana sa emiti judecati de valoare. De hipsteri sicofanti din astia ca matale suntem satui.
Postat 05 Iulie 2015, 22:27 de rowald
iac-asa...
Hai ca ati dat-o rau de gard cu "articolul" madamei :)))) Iar astia care ne jignesc permanent facandu-ne postacii nu-stiu-cui, astia care ii jignesc pe oradeni permanent facandu-i lenesi si indolenti ca n-au iesit sa voteze elucubratiile unui tembel, poate-ar fi bine sa realizati ca iata, dupa cum vedeti, cam toata lumea reactioneaza la jignirile voastre... cu nepasare si sanctioneaza toate aberatiile pe care vrea sa ni le vare pe gat seful vostru, Balbajan. Ce sa-i faci, "marii strategi" de campanie de la Dihoreanul nu-s chiar asa mari, iar ideile lui Misu Pop, de data asta, n-au dat rezultate, deci nu va primi nici anul asta Golden Drum-ul :D :D
Postat 05 Iulie 2015, 22:00 de AgentulTermic
fals
Oradea este poate cel mai frumos oras din Romania. De acord. Absolut tot ce este frumos si de bun gust apartinand acestui oras nu se datoreaza marilor "edili" care au condus primaria dupa 1989 sau anilor de comunism. Se datoreaza clasei maghire sau austro-ungare, se datoreaza marilor arhitecti inzestrati cu un talent fara margini si cu un bun simt estetic care au costruit aceste comori arhitecturale de negasit in Romania. De aceea Oradea este un oras unic si fermecator. Comunistii aia nenorociti au implementat un plan de urbanizare care era necesar dar care este un dezastru arhitectural, de un prost gust fara margini. Nu mai vorbim cate cladiri frumoase au fost puse la pamant ca sa faca loc acestor hidosenii. Acest derbedeu de primar nu face decat sa incadreze niste structuri care nu au nici o legatura cu conceptul initial prin care a fost gandit acest oras. Obsesia asta a romanului de a taia tot ce-i verde si de a turna betoane nu va disparea chiar daca granitele sunt deschise de 16 ani. Sa te duci si sa vezi atatea concepte urbanistice remarcabile de peste hotare si sa te intorci acasa si sa te apuci sa iti distrugi propriul oras este de neinteles. Sa aspiri la o functie atat de inalta si sa si ajungi primar ar trebui sa fie un privilegiu si o mandrie ca poti sa salvezi un oras care a fost distrus de catre predecesorii tai. Astia nu sunt nici macar oameni. Fiecare petec din centrul orasului are o incarcatura istorica remarcabila iar tu ca primar ar trebui sa iti fie rusine sa calci prin acele locuri, iar daca totusi o faci ar trebui sa o faci cu capul plecat pentru ca ai facut mai nimic important pentru a salva si restaura aceasta bijuterie de oras. Tot corso-ul e un dezastru. Mizerie, doamna Veres, nu inseamna doar hartii aruncate pe jos, inseamna cladiri istorice sau neistorice murdare, deteriorate, care stau sa se darame, praf, copaci neingrijiti, parcuri prafuite, nu mai vorbim de poluarea vizuala. Cladiri cu o arhitecura deplorabila, vopsite oribil, incadrate necorespunzator din punct de vedere arhitectural si estetic, reclame si firme pe toti peretii atat in centrul orasului cat si in rest. Asa ca va rog sa va revizuiti parerea, deschideti-va ochii, priviti si intelegeti cum stau lucrurile. Orasul nu va fi mai frumos daca vorbiti dumneavoastra mai frumos despre el. Altora li se datoreaza asta. Va fi mai frumos daca veti critica si le veti deschide ochii acestor orbi care ne conduc si ne jefuiesc viata si valorile. Asta este una dintre obligatiile unui jurnalist cinstit.
Postat 05 Iulie 2015, 21:20 de outernational
CORECTURA
"patronul"
Postat 05 Iulie 2015, 21:08 de TDS
AM SOSIT!
Oradea are 10-11 cladiri valoroase din punct de vedere arhitectonic! Intre ele: Vulturul Negru, Teatrul, Palatul episcopal greco - catolic, Palatul Apollo, Casa Poynar, Casa Deutch, Palatul baroc, Palatul Ullman,Palatul Rimanoczy,poate si cladirea hotelului Astoria sau cladirea Transilvania. Nici macar "eterna si fascinanta" Ramona Novicov nu prea mai poate adauga ceva ( hai, cu bunavointa inca vreo 5). Sigur ca pentru un oras de provincie este relativ suficient! Dar nici sa nu ne imbatam cu apa rece! Sa nu exageram, totusi! Cu Referendum-ul am crezut ca s-a terminat! Hai sa trimitem trupe de commando in Grecia "sa-i omoram" pe cei care au spus NU Troicii, NU austeritatii! Ca n-a iesit cum a vrut UE PS Am descifrat legatura lui Bolojan cu un dezvoltator imobiliar si de ce a cazut la pace cu reprezentantii sai! Cine a facut Podul Sovata? Firma CCCF Timisoara ! Cine este "paronul" firmei? Proapsatul arestat preventiv Horia Simu. Cu cine este asociat Simu in CCCF ? Cu Adrian Andrici! Unde mai este Andrici actionar? Da, da, acolo! Din cate stiu CCCF-ul se ocupa si de reabilitarea DN 76! TOTUL PE FILIERA PNL!
Postat 05 Iulie 2015, 21:07 de TDS
hehe
au facut postacii psd-isti ceva bani la articolul asta, insa prea putini. AgentulTermic, 2 comentarii, asta inseamna vreo 20 de bani, putin din punctul meu de vedere. postati mai abitir, pentru paine trebuie munca mai multa! imediat intra si TDS pe felie, baga ceva antibolojan si asa se aduna banutii.
Postat 05 Iulie 2015, 20:28 de hehe
a zis si Base ca Oradea e un orashel frumos si cochet
doamna sotzie de director general ...ici, care si-a pastrat numele de familie, in fine, doar ca ati uitat sa va dati la corectat sicriitura online, iar un cuvant apare scris de doua ori consecutiv :) oricum un orash frumos este asha in primul rand datorita oamenilor care il locuiesc, iar frumusetea lui nu consta doar in activitatea edilului sef ori o rer-ului, ma rog. plus, ca atunci cand vrei un progres... se stie ca e necesar sa gasesti un termen de comparatzie mereu peste ce oferi..., cu alte cuvinte te compari cu orashele din Vest nicidecum din Est.
Postat 05 Iulie 2015, 20:19 de vg
Always GICA-CONTRA
agentul termic "lasa-ne pe noi sa decidem ce anume are nevoie orasul nostru !" Toata lumea, sistemul legislativ si legea electorala te-a lasat pana acum sa faci ce ai vrut. ce ai rezolvat oare? ai stat tu si ceilalti GIGA-CONTRA cu **** in sus in pat si ati carcotit in loc sa mergeti sa va expuneti opinia prin intermediul votului. pe mine personal ma doare fix la 14 metri in fata pixului ca pe tine te deranjaza tot pe lumea asta, dar daca asta te face sa te simti bine, continua sa mananci seminte in fata blocului cu colocatarii nemultumiti carora li s-au demolat garajele pline cu muraturi.
Postat 05 Iulie 2015, 20:10 de marcell
sictir, "sec(t)antule" :P
Este o lectie pentru toti cei care citesc pe-aici (putini, ce-i drept, unii mereu aceiasi, stiti voi despre ce vorbesc :P) sa observe limbajul pe care-l utilizam noi, "aia raii", coltosii care refuza pomenile electorale ale lui Balbajan si camarila, cei care au educatia necesara sa inteleaga ca aceasta administratie este un flagel, o plaga pentru orasul nostru, si limbajul pe care-l folosesc cei ca "shogun", alias barbatul d-nei Veres (supozam si noi, de...). Dl. "editor", poate cand mai parcati aiurea pe Castanilor (actuala Nicolae Jiga) da bunul Dumnezeu (al nostru, al tuturor, sau care dintre ei vreti) si va blocheaza Polutia Locala masinocul urias, sa simti pe pielea matale "binefacerile" regimului ! :D
Postat 05 Iulie 2015, 20:01 de AgentulTermic
Beyond belief...
Parcă nu-mi vine să cred cât de mârlani pot fi unii... Vine omul dintr-o altă parte de țară și-și dă cu părerea despre orașul ăsta deoarece - culmea! - îi place orașul și dintr-o dată răsar țopârlanii de serviciu. Iar primata care-și spune AgentulTermic e și incultă... Auzi, măi, baptiștii și penticostalii sunt secte... Vericule, pune mâna pe o carte de istorie a bisericii și-i vedea că baptiștii și penticostalii sunt confesiuni creștine, parte integrantă a Reformei protestante. Rău trebuie să fii bătut la scăfârlie să mai susții în secolul XXI că ăștia sunt secte... Sectă ești tu, amețitule, pentru că ești incult. Secta asta ar trebui stârpită cumva, poate că n-ar fi rău să fie adunați toți membrii sectei de pe teritoriul Oradiei și să fie puși să citească - așa, pe îndelete - câteva dintre cărțile scoase de doamna Vereș la Editura Ratio et Revelația. Și de ce insulți tu, măi nesimțitule, munca doamnei Vereș, ha? Se vede că n-ai lucrat în viața ta la o carte că dac-ai fi lucrat ai luat pietre-n gură de rușine. Dar cum mârlanii și țopârlanii au voce pe internet, ajungem să le citim toate inepțiile. Doamnă Vereș, sper să reușiți să-i ignorați pe tembelii de teapa AgentuluiTermic și spor la lucru. Sper să vă meargă din ce în ce mai bine și să publicați cărți din ce în ce mai multe și dac-ar fi doar ca să facă spume la gură de ciudă toți nespălații!
Postat 05 Iulie 2015, 18:48 de Shogun
Ati aparut
Din nou orcile , trollii si gollumii au aparut. Spor la injurat si scuipat. Chiar va pricepeti! Totusi, ideile? unde sunt? sau voi sunteti grupul care doar scuipa? Dati-ne exemple de orase romanesti mai bine conduse decat Oradea, unde se vede mana gospodarilor locului.
Postat 05 Iulie 2015, 18:16 de Neutryno
alo? ziaru'?
Am inteles ca am ratat o 'sansa' adica nimic concret. Am inteles ca oradenii sunt niste 'tarani' miserupisti, inculti si puturosi. Dar am o intrebare: daca in loc de referendum era vorba de alegeri pentru primar, presedinte sau parlament si ar fi iesit altfel decat v-ati fi dorit.. s-ar fi oprit timpul in loc pentru Oradea? Ne-am fi intors in epoca de piatra? Cand o sa incetati sa-i jigniti pe oradeni? Adica nu stim ce comori avem dar suntem ultimii din tara ca nivel de trai si salarii. Si stiti ceva? Da, ne meritam soarta, pentru ca mereu am avut incredere in promisiunile de mai bine ale politicienilor sau angajatorilor locali, promisiuni care nici o data nu s-au concretizat. Asa ca o intrebare: voua ce vi s-a promis de sunteti asa de inversunati pe cei care v-au stricat planurile?
Postat 05 Iulie 2015, 17:01 de User anonimizat
.
foarte adevarat articolul
Postat 05 Iulie 2015, 16:38 de David
Oda conducatorului iubit!
Multumim din inima partidului (indiferent, care ar fi el...), ca ne-a daruit acest oras! Multumim iubitului conducator, fara de care viata in oras s-ar fi oprit; orasul ar fi devenit o groapa de gunoi, toate fabricile s-ar fi inchis, investitorii ne-ar fi dat numai salariul minim pe economie, copacii s-ar fi uscat, CET-ul nu ne-ar fi daruit cenusa, cea de toate zilele..., Crisul si-ar fi micsorat debitul si Oradea ar fi ramas fara apa... Fara acesti geniali conducatori, toti am fi fost niste cetateni dezorientati, nu am fi avut o linie calauzitoare, care sa ne indrepte spre noi culmi de progres si civilizatie! Sa traiasca si sa infloreasca iubitii nostrii conductori!
Postat 05 Iulie 2015, 15:05 de LauraD
Hahaha
Aha..iapa noastra cal o fost,uite asa un...minz o scos..Ce spui soro?Pai nu te muti?La Vaslui,Birlad,pi buni acuma??Pt care bini lucreaza Ilie birtinutz?Cum?Uniri cu ..blablabal?Si IOSIA?EPISCOPIA?Strazi pline de pietre,noroi,gropi,praf?Iti plac custile de gunoi cu cartele alimentate solar?Pe ce arunca politrucul banii urbei?Alooo?Chiar ma rog pt sanatatea ta ,pi buni..Apropos nu te muti tu in Betfia,ca tot sustii elucubratia primarelui der Oradia Mare...Aloo?
Postat 05 Iulie 2015, 14:29 de grigore
pe bune ? hai ne lasi ?
nu-mi permit sa spun ca esti platita pentru propaganda pe care-o faci unor cretini care aproape au distrus acest oras, caci stiu sigur ca nu-i asa. la cati bani castigati tu si barbat' tu din miile de carti cu Doamne Doamne tiparite (pe hartie volumetrica, ca e mai ieftina, si oricum spalarea creierelor functioneaza si cu hartie volumetrica :D) in Oradea (ca in Ungaria era mai scump), nici n-ai nevoie sa fii platita. doar ca relatiile confesionale (cu Florica Checheres, cu Balbajan care s-a pocait si el, cu altii si altii care cred ca acest oras e mosia mane-sa) se vad de la o posta: cum ai putea tu, d-na Veres, sa vorbesti de rau o administratie unde "fratii si surorile" fac ce vor muschii lor cu acest oras de loser-i ? Pentru ca doamne, ce al naibii de norocos e orasul asta fata de 99% din localitatile tarii, nu-i asa ? Al naibii de norocos sa aiba cele mai mici salarii din Romania ! Al naibii de norocos sa aiba cea mai proasta administratie din toate timpurile (as prefera oricand un maghiar drept primar, decat acesti nemernici hoti !), al naibii de norocos cu atatea biserici penticostale, baptiste si Al de Sus mai stie ce secte, al naibii de norocos cu atatia "frati si surori" cu batice si rumegus in cap ! Al naibii de norocos oras condus de Balbajan, Popa, Kiss, Mudura, Beni Rus si toata cloaca pungasilor ce si-au umplut burtile nesatule cu banutii munciti de amaratii de oradeni ! Ca si cei dinaintea lor, desigur ! Asa ca, inainte sa te erijezi in profet, uita-te in ograda ta si, de la inaltimea bunastarii tale, bunastare asigurata si cu ajutorul fratilor si surorilor care conduc acest oras, lasa-ne pe noi sa decidem ce anume are nevoie orasul nostru !
Postat 05 Iulie 2015, 14:21 de AgentulTermic
Oradea mea
Ai dreptate, oradenii nu constientizeaza adevarata valoare a orasului lor si se pierd in actiuni gen gica contra. Poate asa eram si eu dar dupa 3 ani departe de Oradea am termen de comparatie si gandesc altfel. Problema in Oradea din punctul meu de vedere sunt generatiile de tarani cum (au fost si parintii mei - sa nu se simta nimeni jignit) care au venit sa ingroase randul muncitorimii din fabricile comuniste; spirit civic - zero, poate bun simt mai mult, neadaptati cu adevarat la viata de oras mare, fara sa circule prin tara sau strainatate, rai de gura si ingusti la minte. Unii au transmis "gena" si urmasilor - sunt usor de recunoscut prin oras, altii au incercat sa le dea o educatie de orasean si au reusit sa produca prima serie de oradeni adevarati.
Postat 05 Iulie 2015, 13:44 de alexcuce
Oradea e Mare
Subscriu celor mentionate in articol. Din pacate, in Oradea si in Romania nu conteaza ce se face, ci cine face, nu conteaza ce se propune ci cine propune si de fapt nu conteaza decat ce "spunem noi". Acesta e modul de a conduce al politicienilor, in general, dar a unora in particular. Ii las pe cei ce se simt in categoria "unora" sa reflecteze la faptul ca pe oameni nu ii intereseaza cine ii conduce, ci cum ii conduce si lor sa le fie mai bine. Mi-e teama ca nu voi apuca acest moment, desi ma consider tanar. Oamenii nu vor neaparat bani si pomeni, ci sa le fie viata usoara. Nu e nevoie de corn si lapte, nici de 50 lei in plus la pensie pe care ii vor plati copiii nostri. E nevoie de drumuri, spitale functionale, scoli bune si in general servicii publice rezonabile. Acest lucru nu se va putea face atata timp cat orice post in domeniul public se obtine cu pile sau pe chestii politice. Sunt oradean si ma bucur ca in ultimii ani s-au facut lucruri bune, indiferent cine le-a facut. Cei care nu sunt multumiti le doresc sa fie multumiti cat de repede si cat de mult. Mi-e teama ca asta se va intampla doar cand vor fi ai lor la putere, indiferent cum va fi in realitate.
Postat 05 Iulie 2015, 13:42 de bihoreanul_bihorean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON