URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Februarie 2015, 15:05

Investeşte în oameni: FORUM "Perspective regionale in dezvoltarea economico - sociala si corelarea formarii profesionale continue cu aceasta"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

header_proiect-european.jpg 

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane  2007-2013

Investeste in oameni!

Axa prioritara 4: Modernizarea serviciului public de ocupare

Domeniul major de interventie 4.1: Intarirea capacitatii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare

Titlul proiectului: Parteneriat public - privat pentru formare continua performanta - PPPFCP

Contract:  POSDRU/123/4.1/S/132142

COMUNICAT DE PRESA

  FORUM „Perspective  regionale in dezvoltarea economico - sociala si corelarea formarii profesionale continue cu aceasta"

 In cadrul

proiectului „Parteneriat Public - Privat pentru Formare Continua Performanta" - PPPFCP

Regiunea Nord - Vest  - Oradea,  Romania

Perioada: 18 - 20 februarie 2015

In perioada 18-20 februarie 2015, în localitatea Oradea, Hotel Double Tree By Hilton, Str. Aleea Strandului, Nr. 9, Jud. Bihor, CENTRUL NATIONAL DE FORMARE PROFESIONALA A PERSONALULUI PROPRIU DIN CADRUL ANOFM - RASNOV organizeaza FORUM-ul „Perspective regionale in dezvoltarea economico - sociala si corelarea formarii profesionale continue cu aceasta"  pentru transfer de bune practici in cadrul proiectului strategic „Parteneriat Public - Privat pentru Formare Continua Performanta" - PPPFCP.

Forumul  isi propune sa prezinte perspective regionale de dezvoltare economico sociala si corelarea formarii profesionale cu acestea si totodata perspective europene și nationale in dezvoltarea economico - sociala si corelarea formarii profesionale continue cu aceasta in cadrul parteneriatului public - privat pentru formare continua.

La Forum vor participa personal SPO, autoritati locale, furnizori de servicii de ocupare, furnizori de servicii de formare profesionala, angajatori din regiunea Nord - Vest si reprezentanti mass media.

Proiectul se desfasoara in perioada ianuarie 2014 - aprilie 2015 si este implementat de Centrul National de Formare Profesionala a Personalului Propriu din cadrul ANOFM in parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesionala  a Adultilor Brasov, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Teleorman, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Vâlcea, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Cluj, Social Com SRL, Insoft Development&Consulting, Asociatia Tinerii Manageri si Innovatione Terziario S.C.A.R.L. - Iter Italia.

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea si diversificarea tipurilor de servicii furnizate clientilor, prin simplificarea accesului la serviciile de formare oferite si fluidizarea schimbului de informatii, cuprinzand si Serviciul Public de Ocupare (SPO) din 4 regiuni de dezvoltare ale României: Centru, Nord-Vest, Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia. Pe termen lung, proiectul genereaza efecte pozitive ca urmare a realizarii unei abordari si unor metode de armonizare a ofertei cu cererea de formare profesionala: cresterea motivatiei pentru dezvoltarea profesionala si a agentiilor de formare profesionala locale si regionale ducand astfel la cresterea calitatii, eficientiei si transparentei SPO. De asemenea se urmareste simplificarea schimbului de informatii intre membrii grupului tinta, asigurand interconectarea acestora printr-un sistem informatic.

Prin obiectivele specifice  mentionam:  identificarea furnizorilor de formare profesionala din cele patru regiuni de dezvoltare a Romaniei si integrarea acestora intr-un sistem unitar de evidenta si monitotizare; dezvoltarea si operationalizarea unei retele de furnizori de servicii de ocupare si formare profesionala si  imbunatatirea accesului la serviciile de formare profesionala prin servicii de informare, consiliere si servicii de tip "self - service" in cadrul unui sistem informatic.

Activitatile proiectului contribuie la realizarea actiunilor promovate de POSDRU, consolidarea parteneriatelor cu partenerii sociali, modernizarea Serviciului Public de Ocupare, prin crearea unui parteneriat public - privat, format din furnizori de servicii de formare profesionala continua din sectorul public si furnizorii privati de astfel de servicii. Proiectul sprijina intarirea  capacitatii SPO, aduce un plus valoare prin organizarea unor evenimente de comunicare si promovare la nivel regional al SPO prin 5 conferinte regionale, un forum national, patru forumuri regionale si contribuie la  realizarea de analiza si studii de impact.

Grupul tinta este format din 5 structuri/institutii SPO beneficiare ale actiunilor intreprinse prin proiect si 100 de persoane din rândul specialistilor SPO, implicati in actiunile proiectului privind  transferul de bune practici si schimb de experienta, care vor dobandi competente si abilitati noi in vederea imbunatatirii si diversificarii tipurilor de servicii furnizate clientilor SPO. Cele 2 categorii de grup tinta fac parte din cele 4 Regiuni enumerate mai sus si au fost selectate dupa criterii de vecinatate geografica, pondere somaj, nevoi de formare profesionala continua.

In perioada 17 -19 decembrie 2014 si 28 - 30 ianuarie 2015, CENTRUL NATIONAL DE FORMARE PROFESIONALA A PERSONALULUI PROPRIU DIN CADRUL ANOFM - RASNOV si SC Social COM SRL - partener, au  organizat doua FORUM-uri cu tema „Perspective regionale in dezvoltarea economico - sociala si corelarea formarii profesionale continue cu aceasta" pentru transfer de bune practici in cadrul proiectului strategic „Parteneriat Public - Privat pentru Formare Continua Performanta" - PPPFCP.

Cele doua evenimente au avut loc in regiunea SV Oltenia, localitatea Ramnicu Valcea, si respectiv in regiunea Centru, localitatea Sibiu. La aceste forumuri au participat peste 100 de persoane din personal SPO, autoritati locale, furnizori de servicii de ocupare, furnizori de servicii de formare profesionala, angajatori din regiunea SV Oltenia si regiunea Centru si reprezentanti mass media.

Pentru informaţii suplimentare:
CENTRUL NATIONAL DE FORMARE PROFESIONALA A PERSONALULUI PROPRIU DIN CADRUL ANOFM - RASNOV

doamna Carmen MORARU -  Manager proiect,  

tel./fax: 0268/231/355.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON