URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2013, 15:37

Anunţ Măsura 322: "Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

sigla gal.jpg

COMUNICAT DE PRESĂ

         Asociaţia Grup de Acţiune Locală Euro-Crişana (G.A.L.), cu sediul în comuna Tinca, judeţul Bihor, va primi proiecte pentru

 Măsura 322 "Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale"

 

            Data publicării: 21.11.2013

 

         Asociaţia Grup de Acţiune Locală Euro-Crişana (G.A.L.), cu sediul în comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, judeţul Bihor, e-mail: gal_eurocrisana@yahoo.com, site: www.gal-eurocrisana.ro, recunoscută de către Autoritatea de Management (AM PNDR) din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Decizia de Autorizare nr. 62197/18.03.2013, ca urmare a participării și, implicit, selectării sale spre finanțare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) - Axa IV LEADER (sesiunea 2012), prin prezenta invită comunele din județul Bihor: Avram-Iancu, Batăr, Cociuba Mare, Ciumeghiu, Mădăras, Olcea, Tulca şi Tinca, prin reprezentanții lor legali conform legislației naționale în vigoare; autoritățile locale (comunele anterior enunțate) sau asociațiile de dezvoltare intercomunitare prin operatorii regionali pentru invesțiile în infrastructura de apă/apă uzată; asociațiile de dezvoltare intercomunitare (ADI) realizate între două sau mai multe dintre comunele anterior enunțate; ONG-urile, așezămintele culturale și instituțiile de cult definite conform legislației naționale în vigoare; persoanele fizice[1] și juridice care dețin în proprietate sau administrează obiective de patrimoniu cultural sau natural de interes local și care aplică pentru protejarea patrimoniului cultural de interes local și natural din spațiul rural din zona de Sud și Sud-Vestul județului Bihor, mai exact de pe raza teritoriului Asociației G.A.L. Euro-Crișana care se întinde pe aria comunelor mai sus menționate, să participe la sesiunea de depunere de proiecte pentru MĂSURA 322 "Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale".

         Perioada de depunere a proiectelor: 22 Noiembrie - 24 Decembrie 2013, orele 9.00-15.00.

Locul de depunere al proiectelor este sediul Asociației G.A.L. Euro-Crișana -  comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, cod postal 417595, judeţul Bihor *(în incinta Căminului Cultural al com. Tinca, etaj 1).

Suma totală alocată pentru Măsura 322 în Strategia de Dezvoltare Locală a Asociației G.A.L. Euro-Crișana selectată spre finanțare prin PNDR - Axa IV LEADER (sesiunea 2012) este de 367.500 Euro, costul total mediu / proiect de 52.500 Euro, iar intensitatea ajutorului public nerambursabil va fi, conform Ghidului Solicitantului aferent Măsurii 322, de 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele de utilitate publică, negeneratoare de profit și de până la 70% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele generatoare de profit.

         Informațiile detaliate privind accesarea și derularea Măsurii 322 sunt cuprinse atât în Fișa Măsurii din PNDR și în Ghidul Solicitantului în vigoare la momentul lansării Apelului de Selecție aferent, disponibile pe site-ul Agenţiei de Plaţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (www.apdrp.ro) sau M.A.D.R. (www.madr.ro), cât și în Fișa Măsurii din Planul de Dezvoltare Locală al Asociației G.A.L. Euro-Crișana selectat spre finanțare prin P.N.D.R. - Axa IV LEADER (sesiunea 2012), precum și în celelalte acte aferente disponibile pe site-ul Asociației G.A.L. Euro-Crișana (www.gal-eurocrisana.ro). În aceeași ordine de idei, facem cunoscut și faptul că informațiile detaliate aferente Măsurii 322 lansate sunt disponibile în format electronic și/sau pe suport tipărit la sediul Asociației G.A.L. Euro-Crișana, în intervalul orar: 09.00 - 15.00.

         Date de contact pentru informații suplimentare: sediul Asociației G.A.L. Euro-Crișana, din comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, cod poștal 417595, judeţul Bihor *(în incinta Căminului Cultural al com. Tinca, etaj 1), telefon: 0742084483, email: gal_eurocrisana@yahoo.com; program de lucru cu publicul: Luni-Vineri, în intervalul orar: 09.00 - 15.00.

 

Manager proiect

Anca Nan



[1]           1.  Definite conform legislației naționale în vigoare respectiv OUG 44/2008.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Barvo GAL-ule ca ai inca entuziasm
Tine-o tot asa, pana ajungi la deplinatate sau maturitate.
Postat 22 Noiembrie 2013, 09:08 de Pond
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON