URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2018, 12:31

Părerea ta contează! Europarlamentarul Daniel Buda invită fermierii să se implice activ în procesul de consultare şi să contribuie la simplificarea și modernizarea Politicii Agricole Comune!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Partidul Popular European va organiza în perioada 8-9 martie, la Valencia, o reuniune a Biroului Extern, în cadrul căreia se vor dezbate problemele actuale din agricultură, cu accent pe inovare și noi tehnologii în viitoarea Politică Agricolă Comună. La eveniment va participa și Comisarul European pe Agricultură, domnul Phil Hogan.

În vederea pregătirii dezbaterii, fermierii europeni sunt invitați să se implice cu părerile lor, răspunzând la o serie de întrebări punctuale care vizează impactul inovării în sector, îmbunătățirea competitivității pe piață precum și despre fondurile necesare a fi alocate în vederea creșterii nivelului de digitalizare al agriculturii.

Îi îndemn cu această ocazie pe toți fermierii români să se implice în acest proces de consultare, parcurgând întrebările de mai jos. Răspunsurile pot fi trimise până în data de 28 februarie, pe adresa de e-mail: europarlamentardanielbuda@gmail.com urmând ca acestea să fie apoi discutate în cadrul ședinței din Valencia cu Comisarul Phil Hogan.

1. Inovația este esențială pentru viitoarea agricultură. Care sunt principalele realizări în domeniul inovării așteptate de agricultori în anii următori?

2. Cum se poate asigura că fermele mari, mijlocii și mici, în special fermele de familie, au acces egal la posibilitățile care apar prin inovare? Cum ar putea Uniunea Europeană să-i ajute să inoveze pentru a-și îmbunătăți competitivitatea?

3. Cum ar trebui UE să stimuleze precizia și agricultura digitală și care ar fi principalele beneficii pentru agricultori în ceea ce privește aceste tehnici? În cazul în care aceste noi tehnologii necesită investiții mari pentru agricultorii individuali, ar putea „cooperativele de investiții” deținute de agricultori să fie o modalitate de a face față acestei provocări?

4. În ce mod inovarea poate îmbunătăți viabilitatea ecologică a agriculturii? În ce mod poate ajuta la rezolvarea provocărilor legate de irigare și de lipsa apei?

5. Ce fel de inovații considerați cele mai promițătoare în ceea ce privește controlul dăunătorilor și al buruienilor?

6. Cum ar putea inovarea să amelioreze perspectivele piețelor pentru zonele defavorizate și regiunile ultra-periferice?

7. Mai multe sectoare ale agriculturii UE se confruntă cu un deficit de forță de muncă calificată. În ce mod sunt afectate de penuria forței de muncă? Ce tipuri de întreprinderi agricole sunt afectate și cum poate tehnologia să ajute la umplerea decalajului de muncă? 8. Credeți că PAC încurajează sau descurajează inovarea în agricultură? Cum pot fi utilizate noi tehnologii în cadrul schemelor PAC pentru a reduce povara administrativă a beneficiarilor? Cum poate PAC să consolideze serviciile de consiliere agricolă în ceea ce privește procedurile și tehnicile inovatoare?

9. În ce mod pot fi îmbunătățite măsurile privind ajutorul UE pentru inovare în următoarea reformă a PAC? Ce tipuri de proiecte de inovare ar trebui să beneficieze de prioritate prin sprijinul public din partea UE? Finanțarea PAC ar trebui să vizeze fermierii care adoptă soluții inovative care să conducă la o agricultură mai ecologică?

10. Care este metoda cea mai eficientă de creștere a implicării fermierilor în proiectele de cercetare și inovare? Ce este necesar pentru a face cercetarea mai orientată spre practică și pentru a crește viteza transferului de cunoștințe de la știință la practică?

11. Cât de importantă este cercetarea finanțată din fonduri publice în dezvoltarea de soluții inovatoare pentru agricultură? Nivelul finanțării publice pentru serviciile de cercetare și de extensie în agricultură a crescut sau a scăzut în ultimii ani în statul dvs. membru? Care este opinia dvs. în această privință?

12. Care sunt modalitățile cele mai eficiente de finanțare a inovării și a utilizării noilor tehnologii în agricultură? Cum ar trebui să se implice întreprinderile agricole individuale cu oportunități de finanțare europene pentru investiții durabile și inovatoare (de exemplu, birouri naționale de informare, portaluri digitale etc.)?

13. Cum pot organizațiile fermierilor să stabilească un acces mai bun pentru membrii lor la finanțare din fondul EFSI și care tipuri de proiecte ar trebui dezvoltate prin intermediul acestuia? Ce alte resurse ar trebui să fie puse la dispoziție pentru finanțarea investițiilor inovatoare de către întreprinderile agricole de familie (adică împrumuturi bancare, capital privat, fonduri publice, granturi etc.)?

14. Cum putem asigura că agricultorii dobândesc un nivel corect de pregătire profesională pentru a putea gestiona noile tehnologii inovatoare?

15. Având în vedere faptul că tinerii agricultori și noii intrați se confruntă cu provocări deosebite, un fond european de investiții agricole ar putea ajuta tinerii agricultori să-și înființeze afacerile, în special prin finanțarea proiectelor cu un profil de risc mai ridicat decât de obicei luate de bănci? Ce măsuri de sprijin pentru investițiile în agricultura inteligentă ar putea propune Comisia să sporească accesul tinerilor agricultori la progresul tehnologic?

Fermierii români trebuie să se implice activ în procesul de simplificare și modernizare a Politicii Agricole Comune post 2020. Doar prin implicare vocea României poate fi auzită la Bruxelles şi putem conta cu adevărat în Europa!

Europarlamentar Daniel Buda, Grupul PPE

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON