URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Ianuarie 2018, 16:10

Vlad Voiculescu, despre probleme transplanturilor din România: "Bodog este ca o floricică. Nu a văzut, nu a auzit"

Vlad Voiculescu, despre probleme transplanturilor din România: 'Bodog este ca o floricică. Nu a văzut, nu a auzit' sursa foto: www.cancan.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În plin scandal cu doctorul clujean Mihai Lucan, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a reclamat că transplanturile în România nu sunt reglementate. Şi asta pentru că, a scris Voiculescu pe Facebook, "dacă nu ai reguli, nimeni nu te poate acuza de nimic".

"În acest timp, sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare" sau au trăit pentru că s-au împrumutat de bani, a mai scris ex-ministrul. ”Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poţi fura liniştit? Îţi faci singur regulile! Sau... nici nu le faci”, spune Voiculescu.

Textul scris de Vlad Voiculescu se numeşte "Despre hoţie, crimă, fente şi floricele" şi vorbeşte despre câteva "fente" aplicate de "mai-amrii transplantului din România, cu domnul Lucan în frunte".

Prima astfel de fentă, a spus fostul ministru, a fost înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Transplant care însă nu a primit atribuţii. Un pion important a fost încă din 2011 Florian Bodog, a mai acuzat Voiculescu, care ştia prea bine ce se petrece.

”La 5 ani de la înfiinţare (2009), se înfiinţează Registrul Naţional de Transplant şi se emite un Ordin de Ministru care stabileşte ca obligaţie legală a Consiliului Ştiinţific al ANT elaborarea regulamentului de alocare a grefoanelor de organe, ţesuturi şi celule. La 7 ani de la înfiinţare (2011), Corpul de Control constată că Registrul nu funcţiona, cât despre regulament de alocare... nici atât. Se stabilesc noi termene, responsabili, etc. Cine era membru în Comisia de Control? Domnul #Bodog. Cine era preşedintele Consiliului Ştiinţific al ANT? Domnul #Lucan”, susţine fostul ministru al Sănătăţii.

Aşadar, Bodog - spune Voiculescu - ştia foarte bine care sunt problemele cauzate de lipsa reglementărilor în domeniu şi că nu există reguli clare pentru alocarea organelor. În schimb, de îndată ce a devenit ministru, mai acuză Voiculescu, s-a preocupat să-l schimbe pe şeful Corpului de Control care cunoştea toate aceste informaţii.

"Domnul Bodog este ca o floricică. Nu a văzut, nu a auzit. Nu a fost în comisia de control care a sesizat ilegalitățile de mai sus, nu a fost directorul direcției responsabile din MS pentru ani de zile, nici șef de cabinet de ministru, nici secretar de stat, nici secretar al Comisiei de Sănătate din Parlament, nici ministru de mai bine de 1 an", concluzionează fostul ministru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
tesdeu
a inceput sa o faca si bine. insa au venit ai tai si s-au reactivat vechile metehne. iar te faci ca nu stii, iar aberezi, iar delirezi, iar deviezi. atat stii sa faci.
Postat 08 Ianuarie 2018, 08:00 de User anonimizat
??????
Și tu? De ce n-ai reglementat nimic? N-ai avut timp?! Dar de ce nu ai inceput măcar?
Postat 07 Ianuarie 2018, 18:13 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON