URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Mai 2018, 09:01

Viorica Dăncilă i-a dus Papei seminţe de ceapă, de castraveţi şi roşii. Premierul a minţit cu privire la durata întâlnirii (FOTO)

Viorica Dăncilă i-a dus Papei seminţe de ceapă, de castraveţi şi roşii. Premierul a minţit cu privire la durata întâlnirii (FOTO) sursa foto: www.adevarul.ro
Viorica Dăncilă i-a dus Papei seminţe de ceapă, de castraveţi şi roşii. Premierul a minţit cu privire la durata întâlnirii (FOTO) sursa foto: www.adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită în audienţă la Sanctitatea Sa Papa Francisc, ocazie cu care i-a oferit Suveranului Pontif mai multe cadouri. Presa din Italia scrie că Dăncilă i-a dus seminţe de ceapă de Buzău, de castraveţi, roşii, leuştean şi busuioc, dar şi un puiet de măr Florina.

"Un meniu întreg", a comentat în glumă Papa Francisc", conform adevarul.ro. Toate acestea ar urma să ajungă în grădina din incinta Castelului Gandolfo, în care au fost sădite seminţe primite şi de la înalţi oficiali ai altor state.

De asemenea, Papa a primit de la prim-ministrul României și un stilou personalizat - inscripţionat cu numele său – modelul Poenari Majestic Blackwood, confecţionat, manual, din lemn, la atelierele din Suceava, potrivit unui comunicat al Guvernului.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a primit în dar de la Sanctitatea Sa Papa Francisc trei cărţi, o medalie din bronz oficială, dedicată celui de-al V-lea an al Pontificatului Sanctităţii Sale Papa Francisc şi o placă sculptată în bronz realizată de artistul Guido Veroi, exprimând un mesaj de pace, solidaritate şi justiţie socială.

Prinsă cu minciuna!

Prim-ministrul a declarat, pentru o echipă a televiziunii Antena 3, care a însoţit-o în Italia, detalii despre întâlnire.

"Am avut emoţii foarte mari. Nu este un lucru obişnuit să te întâlneşti cu Papa şi să simţi acel fior de emoţie prin mesajele date. Întâlnirea a durat cam 45 de minute. Am să fiu foarte deschisă. Am discutat despre faptul că sunt prima femeie prim-ministru în România, l-a bucurat acest lucru. M-a întrebat cum văd provocările din România. I-am zis că România trebuie să se axeze pe mesaje pozitive, să-şi găsească consensul. Mi-ar place să nu mai văd dezbinare între generaţii, categorii socio-profesionale şi toţi să mergem pe acelaşi drum. Papa a fost foarte încântat de mesajul meu. Mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credinţă, dacă există înţelegere între ordocşi şi catolici şi i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârşit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România”, a afirmat ea.

În schimb, jurnaliştii din Italia care au descris evenimentul au scris că întâlnirea a durat 24 de minute, contrazicând astfel versiunea premierului român. 

Cât despre vizita Papei în România, Nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, transmite că, atunci când va fi stabilită vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul acesteia va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sfântul Scaun) şi Preşedinţia României.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
da da
@poiu: Nu știu cât a durat întrevederea! Chiar în text scrie "cam 45 minute!". Dar na... si la "Românii au talent " se iau de ea! Cine? Soțul aleia cu rujeola si tatal celui care nu și-a putut educa/ajuta fiul...
Postat 12 Mai 2018, 18:37 de dani-e-let
Daniel
Eu ma refeream la minciuni. A zis ca a stat 45 de minute. De fapt statuse vreo 20 25. Transparenta ma refeream nu la vestimentara ci la aia morala si legala. Bine, al doilea termen pt psd e utopie. De fapt si primul, nu degeaba voteaza legile noaptea. Apoi la cadouri din cate stiu noi nu avem la diplomați regim prioritar la controalele de securitate si nici AirForce One nu avem. Deci eu daca ies din tara nu pot duce semintele de zarzavaturi (nu ca as duce dar altii duc doar ce stiu si pot) sau puirti de pomi. Corect? Ma intelegi? Pana la Francisc, Vaticanul era statul ce nu dadea socoteli despre venituri niciodata si nimanui. Omul asta a mers si a aratat lumii cat se putea arata. Ala a primit un Lamborghini pe care l-a vândut sa doneze banii unor case de copii. Ala e într-adevăr trimisul Celui de Sus pe pamant, daca a trimis pe cineva in ultimii ani.
Postat 12 Mai 2018, 16:04 de poiu
negocieri
@poiu: Hai mă! Că ești inteligent! Toate astea se negociază cu mult timp înainte! Și ținuta era clar stabilită! Și pe vremea lui Ceaușescu, dacă te uiți pe fotografii, se poate observa că Elena e îmbrăcată similar cu soția gazdei! Nu la fel... similar!
Postat 12 Mai 2018, 12:15 de dani-e-let
Penibila
Mergi sa te întâlnești cu insusi Papa si minți si acolo. A uitat de oua si de lapte. Si totusi, la aeroport cum a declarat semintele si puietul de mar. Ca le-a luat din duty free? Eu stiam ca nu prea se poate face asta dar na, ei fac legea. Papa Francisc e cel care a facut putina transparenta la Vatican, cat de cat da e ceva. Asta a mers sa ce? Sa învețe obscuritatea? Totuși e bine ca nu s-a vazut cum plangeau apostolii din piata cand a ajuns Fiica Poporului acolo
Postat 12 Mai 2018, 11:30 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON