URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Martie 2018, 09:48

Viktor Orban se crede tare: Ungaria nu mai are nevoie de fondurile UE

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ungaria nu mai are nevoie de fondurile de la Uniunea Europeană pentru a avea succes, pentru că economia va creşte cu 4 la sută în următorii ani, şomajul va ajunge la un nivel foarte scăzut până în 2022, timp în care salariile vor crește, a declarat marți premierul Viktor Orban, care și-a prezentat agenda economică înaintea alegerilor parlamentare din aprilie.

Totuși, Viktor Orban a precizat că Ungaria trebuie să rămână în Uniunea Europeană, dar asta pentru că are nevoie să aibă  acces la pieţele acesteia. „Nu de banii europenilor avem nevoie, ci de piaţa lor. De aceea trebuie să rămânem în UE”, a spus Orban la o conferinţă pe teme economice.

Aceste declarații vin în contextul în care oficialii de la Bruxelles discută despre posibilitatea de a condiţiona o parte din fondurile comunitare pentru ţările membre de respectarea statului de drept, ca mijloc de a ţine sub control Ungaria, Polonia şi alte foste ţări comuniste unde partidele aflate la guvernare şi-au întărit controlul asupra mass-media şi asupra justiţiei în ultimii ani.

Orban a declarat că numai „forţele care sprijină o intervenţie străină” susţin că fondurile UE sunt o precondiţie pentru succesul economic al Ungariei, dar şi că fondurile anuale de la Bruxelles au fost eclipsate de rezultatele economice bune ale Ungariei.

Ungaria a primit în 2015 fonduri de la UE de circa 5,6 miliarde de euro,contribuind cu numai 946 de milioane de euro, conform unor cifre ale Parlamentului European. Ungaria este astfel unul dintre statele cu cele mai mari beneficii nete din fonduri UE pe cap de locuitor.

Viktor Orban speră să obţină un al treilea mandat de premier la alegerile din aprilie, partidul său Fidesz fiind pe primul loc în sondajele de opinie. El face campanie cu un mesaj ferm antiimigranţi şi cu promisiuni de subvenţii generoase din partea statului pentru familii şi de creştere a pensiilor.

După cum se ştie, liderul conservator al Ungariei a intrat frecvent în conflict cu Bruxellesul din cauza unor legi care au sporit controlul asupra mass-media şi a politicilor antiimigraţie. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
Nu de banii UE avem nevoie ci de piata lor
Daca imi aminteste si mie cineva...ce exporta ungurii? In afara de ceva cereale si faina cala trocul medieval, mai au ceva? Apa importa de la noi ca sa si le ude ca noi am vandut la fier vechi instalatiile de irigatii (da nu e stres ca daca suntem "oleaca" prosti macar altii is mai prosti sa cumpere apa). Industria lor e de consum nu de export, deci ei sunt interesati doar de beneficiile pietei UE. Of...ca vine si un sfarsit la putin asta si apoi vedem cum or plange multi. Ca dupa lenin. Si cati oare or merge in 4 labe inapoi. Deja ii vedem pe moldovani cum se înfundă ca nici dracu nu da 2 bani pe ei. Cititi forumuri de lanei sa vedeti propagandistii cum ii invata ca romanii is jegosi si ca ei is cei destepti. Muligambia pe facebook. Cum arata m**e steagului romanesc. De fapt si ungurii au facut asta la ambasada, nu? Vorba aia ignorarea e cea mai sănătoasă si pt ei cea mai dureroasa.
Postat 10 Martie 2018, 03:55 de poiu
Nu fac reclamă. Dar trebuie să vă uitați, ca sa nu va uitati pe voi.
https://m.youtube.com/watch?t=884s&v=HDHMaJi6H6E
Postat 10 Martie 2018, 02:02 de Sandu1201
Attilathehun
Gata nu mai ai istorie?? TDS aici sa taci , ca doar si doar aici imi place Psd-escu , ca ne cumpărăm ceva jucarii de armată ( nu e un proiect PSD dar ma.bucur ca il continuă).
Postat 10 Martie 2018, 01:55 de Sandu1201
și alții cu majuscule ! dar ei pot...
@Sandu1201: Dacă tot zici că suntem urmașii dacilor ( corect ) dar și ai romanilor, scrie naibii corect românește !
Postat 10 Martie 2018, 00:07 de TDS
Nagy Attila the Hun
Si voi aveti tupeul sa spuneti ca noi am invatat istoria gresit, noi care suntem strămoșii DACILOR si voi ai Mongolior si nici nu recunoașteți asta, ati aterizat in Europa si va dati Europeni.
Postat 09 Martie 2018, 15:32 de Sandu1201
Nagy Attila the Hun
Am invatat istoria cum.ca tu te tragi din MONGOLIA. Am amici Mongoli si mi-au ca ei la istorie invata cum ca maghiari se trag de acolo. Să-ți spun si despre pactul dintre Flavius Aetius si Attila din anul 438 DC. Ca astea nu le-am invatat de la Ceaușescu . Sau ca ati dispărut vreo 500 de ani din Europa v-ați dus undeva in asia si ati venit apoi adusi de TULU , ca asa a visat emese
Postat 09 Martie 2018, 15:25 de Sandu1201
Catre "domnul" Sandusor1201
Bravo baietasule sandu1201!!!, ai invatat foarte bine istoria, felicitari. Singura problema e, ca ai invatat istoria scrisa de tatal vostru, "domnul" Nicolae Ceausescu????. Ati fost foarte bine indoctrinati, si tot comunisti ati ramas. Vai si amar de capul vostru.
Postat 09 Martie 2018, 14:03 de Attilathehun
"Viktor Orban se crede tare" ? Nu se crede,el este tare.
Asa ar trebui sa-si reprezinte si sa-si apere interesele nationale in EU, premierul fiecarei tari .Este firescul omului de bun simt. Pe cand si in Romania un astfel de prim ministru ?
Postat 09 Martie 2018, 13:08 de platona
@Sandu1201
In legatura cu "Barladul", sa stii ca si ei sunt tot urmasii dacilor.
Postat 09 Martie 2018, 07:30 de Control_Room
@Sandu1201
"NOI SUNTEM URMASII DACILOR". Acest adevar, spus si de altii, ar trebui sa fie scris ca si motto, pe prima pagina a oricarui manual de istorie.
Postat 09 Martie 2018, 07:24 de Control_Room
Poiu/Unu
Ma bucur ca spuneti voi frumos. Învățând istoria de la bunici , scoala, facultate, nu am decat suferința. Asta e un subiect sensibil. Noi nu suntem Romani, nu suntem o colonie. NOI SUNTEM URMAȘII DACILOR.
Postat 09 Martie 2018, 00:40 de Sandu1201
Hai sa invatam gheograhie
"Na si amu ia zaceti voi cari iasta vecinii României?Malone, spughne tu Vecinii României iasta ase: la est rusii, la sud bulgarii, la sud vest rusii, la vest rusii si la nord rusii. Bravo Malone, sezi jos. Ai invatat lectia bine." In parodie asa ar arata o lectie la scoala peste vreo 30 de ani intr-o tara ce azi isi neaga istoria si pe cei ce inca mai tin de ea. Pe cei care azi isi mai plang stramosii omorati de hortisti fie ei in Moisei, fie ei in Oradea, sau oriunde au putut sa isi lase amprenta criminalii aia. Datu cu rusii onsa ii duca pe unguri pe culmile moldovanilor. Si acolo pute prostia si comunismul, pute incultura si lipsa istoriei. Ca nici aia nici ungurii nu au istorie, ramasite din alte popoare care la vremea lor erau mandre si zeloase, azi niste plangaciosi si vai de stelele lor.
Postat 08 Martie 2018, 22:01 de poiu
@Unu
In cazul celui care a dat "stirea" cu multimea de copii omorati de parinti sau frati si care a scris in titlu "Romania ingrozitoare", poate fi "opera" lui nea Lulu Dereglatu'. Individul are astfel de apucaturi. Cat despre Orban si datoriile (banii dati Ungariei de catre Putin), acestia vor trebui returnati.
Postat 08 Martie 2018, 17:11 de Control_Room
Unu
Foarte bine punctat.
Postat 08 Martie 2018, 16:40 de Sandu1201
Nepotrivit si folositor in acelasi timp !?!
Semn ca raportul EUR/FT va fi in crestere, iar RON poate face pe victima in continuare !?!
Postat 08 Martie 2018, 15:28 de WinDos
"Scandalos, UE se destrama!" Ca intr-o stire recenta in care titlul scrie ca 1500 copii sunt omorati de parinti, iar in articol defapt spune ca acestea sunt numarul de anchete ptr toate felurile de violenta domestica, si doar 22 au fost crime.
Desi el spune ca vrea sa fie parte a UE pe piata comuna, dar trebuie sa aiba statul autonomia de a decide la nivel local, fara centralizare prea multa la Bruxelles. O declaratie care daca era facuta de nemti, ce sunt deja donatori, era normala: si pozitia si interesul lor economic functioneaza sa plateasca 20 miliarde euro la 7 ani in schimbul accesului la o piata mai larga pentru produsele lor si companiile lor, pentru capitalul lor. Dorinta lui Orban, pozitia actuala a economiei germane, ar trebui sa fie si o tinta pentru Romania, dar politica noastra e preocupata sa distriga justitia. Greseste binenteles Orban cand se supraestimeaza, dar e in campanie electorala. E atat de demonizat de presa pentru simplul motiv ca vrea sa reprezinte in primul rand interesele cetateanului maghiar ce l-a votat, si nu ale tunisianului, marocanului si germanului, de parca ar avea functia de presedintele planetei. Cand zice ca „Nu de banii europenilor avem nevoie, ci de piaţa lor. De aceea trebuie să rămânem în UE” dovedeste ca se atribuie eticheta de eurosceptic oricarui politician care nu e lingau pe langa elita europeana, ci isi apara interesele nationale. Cum se poate accepta sa vina tarile de rangul 2, est-europenii cei inferiori sa aiba acelasi limbaj ca si tarile occidentale? Mai voteaza diferit de propunerile elitei, ca un ghimpe, si contesta o europa condusa de germani. Inacceptabil!
Postat 08 Martie 2018, 14:50 de unu
Da
În 1940 când i-au lins pe Germani si au luat Transilvania , bunicii mei au trebuit sa fuga din sat , au omorat 224 si nimeni nu a scris despre asta, bunicii mei au fost trădați de cel care credea că e cel mai bun prieten si le-a zis "sa sfârșit pt voi", când am luat înapoi Transilvania noi nu le am făcut nimic. Voi nu vedeti ca ii ling acu pe Rusi. Nimeni nu declara război Ungariei, noi trebuie să ne protejam
Postat 08 Martie 2018, 14:15 de Sandu1201
sandu 1201.... si punct.
mai draga, chiar am ramas un pic dezamagit, aveati unele comentarii bune si la subiect, dar vad ca,,,,,ceva s-a intamplat, sa cred ca; inainte lua-ti ceva si acum ati uitat, ori acum ati luat ceva !....Imi pare foarte rau daca amestecam lucrurile, psd cu..... eu va respect opinia, doar sa fie la subiect...si real! daca...parca....undeva...cineva....
Postat 08 Martie 2018, 14:01 de Ardeleanul
Raspuns Sandu 1201
Singura amenintare pentru tara asta si pentru lume sunt persoanele de genul tau. De altfel noi maghiarii suntem si am fost intotdeauna pe acest pamant, si nu exista maghiar din Transílvania, maghiar din Ungaria.. .etc., exista doar MAGHIAR, dar asta tu oricum nu o vei intelege niciodata.
Postat 08 Martie 2018, 13:41 de Attilathehun
sandu furiosu
sandule de ce esti asa furios ca vrei sa declari razboi Ungariei si "asa zisilior unguri" din Ardeal ? eu zic ca in prima faza sa treci pe la un psihiatru !
Postat 08 Martie 2018, 13:36 de User anonimizat
Ardeleanule
Esti exact ca Psd-ul. Chiar nu vezi amenințarea?
Postat 08 Martie 2018, 13:30 de Sandu1201
sandu 1201....
ce tare esti...razboi..mergem..zau, esti forte... odata se intalnesc doi si.....unul zice, eu nu am furat gasca,,,,,desi nu era vorba de furt... asa si matale. Subiectu era altceva, insa aburii lu bachus au intrat in.....in loc sa invatam si noi ce ar trebui sa facem si cum sa avansam un pic, hopa hai la razboi!!! vai de capul nostru ....:(
Postat 08 Martie 2018, 13:13 de Ardeleanul
CE chestie
Bineînțeles ca Orban nu mai are nevoie de Europa, ca de 10 ani a facut pactul cu Rusia si are bani negri la dispozitie, cu care finanțează asa ziși cetățeni maghiari din Transilvania. Sper să-i fie clar lui DRAGNEA amenințarea lui Orban, ca altfel cu tot SRI-ul si SIE in spate nu va scapa de furia noastră. Asa ca daca e sa iesim in strada, iesim sa ne apărăm drepturile nu sa apărăm hoții si trădători, daca e sa mergem la război mergem sa ne apărăm ȚARA.
Postat 08 Martie 2018, 10:59 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON