URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2015, 18:46

Un manager dă cărţile pe faţă: Cu 20 de salarii din Bucureşti se plătesc 100 de angajaţi din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Bihor se plătesc printre cele mai mici salarii din ţară, arată statisticile ultimilor ani. Diferenţa mare între veniturile de aici şi cele din Bucureşti a fost pusă pe tapet şi de country managerul unei firme de recrutare forţă de muncă din România, Adecco, Florin Godean. Potrivit Ziarului Financiar, la conferinţa naţională „Salariul, ultimul tabu?”, Godean a pus punctul pe i în privinţa acestor discrepanţe.

„Salariul mediu în rândul angajaţilor pe care Adecco îi plasează în companiile de pe plan local este de 2.300 de lei brut pe lună. Dar există încă variaţii foarte mari între Bucureşti şi restul oraşelor. Salariile a 100 de oameni din Oradea echivalează cu cele a 20 de angajaţi din Capitală. Astfel că, până să ajungem la un salariu minim de 1.000 de euro net pe lună este cale lungă. Lucrurile ţin de politic, de infrastructură, de voinţă şi de creştere a productivităţii angajaţilor”, a spus Godean.

Potrivit lui, abia când România va ajunge să vândă produse cu valoare adăugată mare, angajaţii români vor putea să „aspire” la salarii în creştere. Însă, a mai spus el, multe din oraşele din provincie nu se ridică la nivelul Bucureştiului, Clujului ori Iaşiului pentru că nu există voinţă politică.

„Cât timp autorităţile locale nu vor să atragă investitori şi cât timp nu există infrastructură, este foarte dificil să vorbim despre locuri de muncă în plus sau de salarii mai mari”, explică Godean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Bucureşti/Oradea=2/1 în 2015 !!!
În Bucureşti va fi cel mai mare câştig mediu net, astfel că va ajunge la 2.571 lei pe 2015, cu 146 lei în creştere faţă de 2014. În Bihor, media salarială netă va fi pe 2015 de 1.261 lei. Calculul statistic e oficial şi a fost publicat de către Comisia Naţională de Prognoză în această lună calendaristică. Ca titlu comparativ, o chirie în centrul capitalei (la un spaţiu de 100 mp spre exemplu pe o pietonală ca Lipscani) poate ajunge la 6.000 Euro, în timp ce în Oradea nu depăşeşte 1.500 Euro (pe al nostru Corso) !!! Bucureştenii au un nivel de trai general "locativ" mai redus ca al orădenilor ... asta şi din cauza "priorităţilor" şi "pretenţiilor" de la viaţă (ei se mulţumesc cu un şerbet şi o apă ca să poată merge anual, o săptămână în sezon la mare, în timp ce bihoreanul nu renunţă la şuncă, pălincă şi, ca încheiere, o fleică şi un vin, stând frumos acasă, confortabil) !!!
Postat 29 Aprilie 2015, 16:31 de WinDos
* in minte si taste
Cel mai de kk e sa nu citesti sau sa nu intelegi articolul dar sa spui ca e kk. Unde ai citit tu ca toti bucurestenii au 1000 Euro net pe luna?
Postat 29 Aprilie 2015, 12:48 de CristiOradea
.
"1.000 de euro net pe lună"??? pe bune? hai voi chiar vreti sa cred ca toti bucurestenii au 1000 de euro net pe luna salar? :)))) Un articol de cacat din nou, inventat de niste oameni fara viitor
Postat 29 Aprilie 2015, 11:41 de David
@daaaa
E incomplet sa generalizezi si concluzionezi la modul acesta. Salariul e pana la urma stabilit in baza unui raport intre cerere si oferta. Cere mai mult! Ofera mai mult! Iti garantez ca vei simti tot mai putin dispret indreptat asupra ta, ba mai mult vei incepe sa te pretuiesti mai mult. E drept si ca unii patroni merita caracterizarea ta.
Postat 29 Aprilie 2015, 10:22 de dacian
daaaaaaaa
Asa se vede dispretul oamenilor de afaceri faţă de restulpopulaţiei (noroc cu vama prin zonă) care au meritul doar ca s-au aflat pe langa frontiera si au zeciuit ... alte exemple mai daţi voi, colegi ca TDS, WINDOS, ROGER, ăla cu pusu'pecâmp ş.a. de oameni de afaceri
Postat 28 Aprilie 2015, 22:47 de ADINA
realitate a la tarantino. avem de toate
are dre[tate vg, oradenii sunt proaspetii chinezi ai tarii, muncim pt o farfurie de orez si ca sa platim curentul. in rest, viata merge mai departe. podul din centru e botezat loti, bolo se uneste cu sanmartinul, udmr dezvolta turismul. lucrurile merg bine... in cealalta directie! pancova de la gara ramane mai departe grandioasa si odioasa. selina nu stie ca poate folosi cimentul din monumentul dela gara sa asfalteze gropile de la stadion. razboiul este la poarta, avem transporturi militare in fiecare zi la portile tarii, noi lucram cu spor pentru salarii de 700 ron, sunt ocupati cu munca, consiliul judetean scoate la raport ca sunt prea multe locuri de munca si prea putini interesati la targurile de joburi. asa e la Oradea, acest vesnic Osko care ne inunda viata. un fel de realitate a la tarantino.
Postat 28 Aprilie 2015, 22:44 de roger
si afacerile prospera aici?
si cu 100 de angajati platiti in oradea se dau 1000 de salarii in china si 10000 undeva prin africa de sud etc. etc.
Postat 28 Aprilie 2015, 19:00 de vg
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON