URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2018, 21:37

Udrea, pe fugă? Fosta Blondă de la Cotroceni a ajuns în Costa Rica, unde se află şi Alina Bica

Udrea, pe fugă? Fosta Blondă de la Cotroceni a ajuns în Costa Rica, unde se află şi Alina Bica foto arhivă, România Tv
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apar noi dezvăluiri în ce-o priveşte pe fosta "blondă de la Cotroceni", acum judecată pentru corupţie. Rise Project scrie că Elena Udrea a ajuns, pe 7 februarie, în Costa Rica, acolo unde se află de mai multă vreme şi prietena ei, Alina Bica, fostă şefă a DIICOT, judecată de asemenea pentru corupţie.

Potrivit Rise Project, Udrea a aterizat pe aeroportul internaţional San Juan. HotNews.ro aminteste ca ea anuntase in urma cu mai bine de o saptamana ca e plecata din tara, avand in vedere ca nu are nici o interdictie de parasire a teritoriului.

Cu Elena Udrea si Vlad Cosma - care a anuntat si el ca e plecat in vacanta inaintea unui termen dintr-un dosar in care e judecat pentru coruptie - numarul marilor fugari peste hotare a ajuns la 11, noteaza sursele citate.

"Nu va priveste"

Pe 9 septembrie, ​avocatul Elenei Udrea declara ca aceasta a plecat la Atena. Udrea lipsise cu o zi in urma de la un termen al procesului in care este acuzata de finantare ilegala a campaniei electorale din 2009, avocatul Chiciu spunand ca sedinta a fost amanata din cauza ca un alt inculpat nu avea aparator: "Doamna Udrea a depus la instanta inscrisuri care dovedesc ca este in imposibilitatea de a aparea in fata instantei pentru o anumita perioada de timp. Aseara mi-a confirmat ca se afla la Atena".

In aceeasi zi, Udrea a scris pe Facebook ca o priveste pe ea unde este si ca a parasit tara "de nu stiu cate ori pana acum". "'Am parasit tara' de nu stiu cate ori pana acum si o sa o mai 'parasesc' oricand e nevoie. Ca plec cu treaba sau plec in vacanta, ma priveste fix pe mine. La fel cum si daca as merge sa o vizitez pe Alina Bica in Costa Rica sau m-as plimba cu ea la Paris, ar fi fix problema noastra. Asa ca pe loc repaus pana la noile ordine!", a mai scris Udrea.

Jurnalistii publica lista numelor sonore de pe lista celor care, condamnati sau judecati pentru fapte de coruptie, se afla peste hotare: Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu, Sebastian Ghita, Radu Mazare, Alina Bica, Marko Attila, Elan Schwartzenberg, Codrut Marta, Ioan Bene, Elena Udrea, Vlad Cosma.

Rise Project mai scrie că, în Costa Rica, Alina Bica face afaceri cu români controversaţi şi stă într-o vilă de lux. "RISE Project a documentat activităţile Alinei Bica în Costa Rica şi a descoperit că fosta procuroare antimafia a intrat în afaceri cu oameni condamnaţi sau anchetaţi în România pentru fraudă şi corupţie. Fixerul costarican al fostei şefe a DIICOT este un afacerist controversat care i-a luat sub aripa sa ocrotitoare şi pe alţi români care au avut probleme cu legea", scriu jurnaliştii de la Rise, care oferă, mai departe, detalii despre celelalte persoane din jurul lui Bica.

Prietenie trainică

După cum se ştie, prietenia dintre Elena Udrea şi Alina Bica este notorie, după ce, în 2014, Udrea, care candida din partea PMP la alegerile prezidentiale, era fotografiată (foto) alături de procurorul-şef de atunci al diicot DIICOT, Alina Bica, la plimbare prin Paris.

Pozele ar fi fost realizate în luna februarie a anului 2014. Împreună cu cele două, s-a aflat şi Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii. Fotografiile au fost date publicităţii la o zi după apariţia în ediţia germană a publicaţiei Huffington Post a informaţiilor despre o posibilă implicare a Elenei Udrea în dosarul EADS.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Agitatie imorala!
Se agita lumea,au idei,pareri...Normal....Mindrele n-au habar,libresul e la locul lor...Hai ca vine primavara...iar latra catzei de foame si grija altora...!
Postat 16 Februarie 2018, 13:53 de grigore
@winindos
iar esti pe langa subiect. ce treaba are dna cu hotararile judecatoresti prin care acestia sunt cercetati in libertate? esti prost de bubui opam draga. daca au interdictie de a parasi tara ar trebui luate de la ei CI-urile, pasapoartele, permisele si doar dovezi sa aiba in caz de nevoie. plus sechestru pe averi.
Postat 16 Februarie 2018, 12:50 de User anonimizat
DNA si-a facut ireprosabil treaba !?!
Talharii cei mai importanti ai tarii sunt liberi si cu banii la purtator !?!
Postat 16 Februarie 2018, 09:11 de WinDos
Vezi să nu uiți poșetele! Sau le-o fi lăsat în grija chiorului?
Vai o să-mi fie foarte dor de ele cum se dădeau ele mari deontologi la TV acum o șterg că șobolani toți pe rând unul după altul ,Cosma jr din familia penală a aruncat pisica moartă apoi ca un super erou a sters-o iepurește păi stați aici și luptați cu statul paralel ba îl lăsa-ți singur pa mustăcios păi de poate . Măcar de ar fugi toți începând cu parlamentul ministere etc ar fi singura noastră șansa să scăpăm de ei for ever.
Postat 16 Februarie 2018, 08:55 de sss
fraierilor
asa femei cum sunt au coloana vertebrala nu ca mumistii din psd si la o adica sa mearga unde vor ati dovedit ceva plua
Postat 16 Februarie 2018, 08:38 de Rumanu
@TDS: Mă, tu ești de'a lu' Basescu!
Ce scandal, ce indignare pe Base când s-a încălcat dreptul la viață privată a divelor plimbărețe la Paris! Sigur, fotografiile au fost date publicității fara acceptul dumnealor. Dacă folosim aceeași măsură, nici Kovesi nu are de dat socoteala de vizita privata făcută la Oprea.
Postat 16 Februarie 2018, 00:48 de User anonimizat
SAMBA DO BRASIL
@Sandu1201: Un comentariu, unul, nu îl poți scrie corect ? UNUL ! Bi CA CAM era de-a lu' Băsescu ! Cosma este cel care face dezvăluirile momentului! Și " e " URÂTE Rău !
Postat 16 Februarie 2018, 00:12 de TDS
vaaai!
s-a reunit grupul?la un moment dat erau supărate una pe ailantă.Ştiu că acea ciudată Topoliceanu ar fi primit ceva cu....suspendare..Auzi domnle ,pentru ce?oricum,de acu încolo nu au nevoie de companii de ăstea suspecte,dar nici nu cred că s-ar mai teme de aşa ceva.Doar de vro executare.Oricum sunt pe linie moartă.Atunci trebuiau ele să se teamă de companii suspecte,când au fost pozate la Paris.!!!Eh!Nu părea Topoliceanca suspectă!Era,aşa,o tipă simplă...;))))
Postat 15 Februarie 2018, 23:22 de crisan
Aaa scuze
Am uitat de COSMA. E 3-2 pt PSD-ESCU , si se detaseaza rapid de adversar.
Postat 15 Februarie 2018, 23:04 de Sandu1201
Tds
Da stiu si esti de acord cu mine" e vb ca si DRAGNEA-DRUM si 85% din PSD-ESCU vor fugi in Brazilia " . Startul sa dat cu BICA, GHITA, MAZARE , UDREA , SCORUL e 2-2 intre partidele astea. Ultimul care va fugi va fi Mircea Badea , cel din urmă rămânând sa se lupte cu Kovesi.
Postat 15 Februarie 2018, 22:59 de Sandu1201
BACH/fugă! OARE SĂNDEL ȘTIE DESPRE CINE VORBESC?
Cei " dă " dreapta cam fug ! Se antrenează pentru J.O. din 2020 !
Postat 15 Februarie 2018, 22:20 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON