URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2017, 21:34

Tupeu maxim: Angajată la stat, fiica ministrului Agriculturii le-a cerut colegilor să o sponsorizeze cu câte 10 lei, ca să meargă-n Vama Veche!

Tupeu maxim: Angajată la stat, fiica ministrului Agriculturii le-a cerut colegilor să o sponsorizeze cu câte 10 lei, ca să meargă-n Vama Veche! foto Facebook Dani Daea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La noi ca la nimeni! În timp ce ministrul Petre Daea uimeşte cu fiecare declaraţie despre oi, fiica sa, Daniela Daea, angajată într-o instituţie subordonată Ministerului Agriculturii, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Daniela Daea, s-a făcut remarcată după ce a cerut bani de la colegi, ca să meargă în vacanţă.

Site-ul România Liberă dezvăluie luni că, la scurt timp după ce a fost angajată la stat, tânăra le-a certu colegilor să o sponsorizeze printr-un e-mail scurt şi la obiect.

Chetă pentru fata lui tata

"Hey people, Sâmbătă plec în Vamă cine vrea să ajute cu 10 lei pentru drum să vină la Biroul de Presă. Relaxarea face munca mai uşoară. Mulţumesc, Dana", a scris fiica ministrului, într-un mail trimis către mai mulţi colegi, la data de 19 iulie.

Sursa citată scrie că Daniela Daea lucra din aprilie la AFIR, în calitate de referent. Gestul ei a fost interpretat de către unii colegi – care au retransmis acest mesaj către "România liberă" – ca o formă de presiune, domnişoara Daea profitând de faptul că tatăl ei conduce Ministerul Agriculturii, iar AFIR este în subordinea acestui minister.

Verificând informaţia, Biroul de presă al AFIR a confirmat jurnaliștilor de la România Liberă trimiterea e-mail-ului, anunţând că tânăra a fost sancţionată verbal şi a minimalizat fapta, arătând că nu s-a ajuns în etapa în care banii să fie colectaţi efectiv.

”Dana Florentina Daea a fost avertizată verbal de către şefii ierarhici privind utilizarea e-mail-ului de serviciu, în conformitate cu prevederile Regulamentului Intern al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. De asemenea, precizăm că nu a fost colectată nicio sumă de bani în sensul indicat de dumneavoastră", se arată într-un răspuns al AFIR către "România liberă".

În plus, instituţia susţine că discuţia era "amicală", deşi sursele RL apreciază că ea părea destul de serioasă. Totuşi, Dana Daea a revenit în scurt timp şi a cerut ca mesajul ei să fie ignorat. "E-mail-ul la care faceţi referire a fost transmis ca răspuns la o corespondenţă purtată la nivel amical între o parte dintre colegii de birou ai domnişoarei Daea, într-un context informal. Pentru a evita interpretarea eronată de către alţi colegi care fac parte din acelaşi grup de mail, la scurt timp a fost transmisă o revenire în care se preciza foarte clar că mail-ul iniţial trebuie ignorat. Subliniem că acest e-mail a avut un caracter personal, nu a făcut obiectul unei comunicări oficiale şi nu a afectat în niciun fel activitatea curentă a departamentului sau a instituţiei", a precizat Biroul de presă al AFIR.

”E firesc să o ajut”

Petre Daea, ministrul AgriculturiiRomânia Liberă mai consemnează şi faptul că, săptămâna trecută, Ministrul Agriculturii, Petre Daea (foto), a declarat că şi-a angajat fata la ministerul pe care-l conduce întrucât ea este "un copil" care încearcă să-şi facă un rost în viaţă, iar el, ca tată, "e firesc, e natural" să o ajute. Dana Daea a studiat ingineria economică la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi "English Comparative Literature" la The American University of Paris.

De asemenea, înainte de a lucra la AFIR, Dana Florentina Daea a fost asistent comercial la Piscicultorul SA, firmă la care, la un moment dat, soţia ministrului, Camelia Luchian, a fost director. Potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul AFIR, în aprilie 2017, fiica lui Petre Daea a câştigat într-un an 120.000 de lei de la Piscicultorul SA. Aceasta mai deţine un apartament, cumpărat în 2010.

În calitate de referent la AFIR, ea câştigă aproximativ 2.200 de lei pe lună.

România Liberă notează că nepotismele sunt la ordinea zilei pentru ministru. În ianuarie 2017, presa a arătat că soţia lui Daea, Camelia Luchian, este director al Direcţiei Management Resurse Umane tot în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Anterior, ea a lucrat la un post în străinătate al Ministerului Economiei, iar potrivit declaraţiei de avere, ea a beneficiat de "drepturi salariale", în 2016, de 9.854 de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
....mda
...@anticomunist, mai ai unul in echipasau, nu tu ziceai ca faci echipa cu prostii
Postat 28 Septembrie 2017, 16:34 de FLORIN64
In plin scandal mediatic
provocat de angajarea ei la ministerul condus de taticu', ea trimite un astfel de mail! Pacat ca prostia nu doare!
Postat 27 Septembrie 2017, 10:20 de User anonimizat
Tratamentul tds....
no comment...!
Postat 27 Septembrie 2017, 06:16 de grigore
Vaishamar..
Iar se baga unii de-an--lea!In spiritul Vamii veki fata a facut o gluma..acolo se cere 1 leu pentru bere,ea a zis 10 de drum!Prostimea pune botu,dar bucuria de a se citi singuri e mare..mare cit proostia lor!Vaishamar oameni buni!A venit toamana,cainii urla-n zare ..se scumpeste iar benzina ..!
Postat 27 Septembrie 2017, 06:15 de grigore
Drăguță și prostuță
.
Postat 26 Septembrie 2017, 14:07 de Oarecine
@bihoreanoradean
ti-a mai spus cineva ce umor beteag ai? faci glume si razi doar tu. numai sa nu o faci in public ca te salta astia de la 6
Postat 26 Septembrie 2017, 13:14 de User anonimizat
Ha ha ha
Mai criss, da ce sari asa? Era un misto la adresa ambilor indivizi? Tu nu stii de gluma?
Postat 26 Septembrie 2017, 13:04 de User anonimizat
@bihoreanoradean
ce are sula cu prefectura? asta a cerut bani sa plece in concediu, nu sa o votezi . iar in 2012 nu cred ca ai votat cum ti-a spus bolojan. dormi in continuare ca pesdeii te fura si tot altii sunt de vina. deja esti penibila rau cu ineptiile tale.
Postat 26 Septembrie 2017, 12:54 de User anonimizat
Vai vai vai
Fata cere o sponsorizare si voi o aratati cu degetul.. nici macar nu cere mult si nimeni nu e obligat sa dea.. Rautaciosilor! Cand bolojan ne-a cerut sa votam guvernul ponta in 2012 cum a fost? Sau cand ne cere sa-i acceptam toate aberatiile cum e? Stiu ca 'iar bolovan e de vina' dar parca prea prea sunteti in campanie electorala..
Postat 26 Septembrie 2017, 09:20 de User anonimizat
tot asa
mergem inainte la bihor cea mai mare coruptie din politie d na are si salariu de excelenta prin ce o excelat nu se stie da sa traiasca cel hamis cutya
Postat 26 Septembrie 2017, 07:30 de Rumanu
INIMAGINABIL
NU! Așa ceva NU! Out! Nu se poate!
Postat 25 Septembrie 2017, 23:55 de TDS
.....mda
....vorbim despre nepotisme. Mai e o doamna, sora cu unul care a fost ministru de interne si ea sefa de cadre la in post de politie, eee ce vremuri. Daca in timpul serviciului foloseste e-mailul de serviciu sau facebukul sa trimita mesaje personale sa i se desfaca contractul de munca. Ori vii la serviciu sa muncesti ori stai acasa sa trimiti mesaje. Domnu DAEA da-o afara domle. A sau cum dracu so dai afara ca doar tu ai angajat-o ca, nu-I in stare sa faca de altceva. Ca de aschia...... Cand so gatat mierea la mama, hai la tata ca mai trec vreo 2-3 ani si esti mai aproape de pensie. Da o coliva nu-I trimite cineva. Sa-r gasi mai iute sponsorii.
Postat 25 Septembrie 2017, 23:42 de FLORIN64
Auuu ce bunn
...
Postat 25 Septembrie 2017, 22:40 de sandu1200
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON