URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2018, 21:55

Transfer la închisoare: Frații Becali merg la puşcărie, împreună cu judecătoarea pe care au cumpărat-o

Transfer la închisoare: Frații Becali merg la puşcărie, împreună cu judecătoarea pe care au cumpărat-o foto: Agerpres
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Decizie definitivă în cazul judecătoarei acuzate că a luat mită de la fraţii Becali pentru a-i achita în primă instanţă. Şapte ani va sta după gratii Geanina Terceanu. Instanţa i-a condamnat şi pe Ioan şi Victor Becali, pentru dare de mită, dar a decis să îl achite pe Cristi Borcea.

La puşcărie!

Digi 24 arată că decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de marți este definitivă. Judecătorii au mărit pedeapsa pentru fosta judecătoare Geanina Terceanu, cea care a pronunțat prima soluție în Dosarul Transferurilor în 2014, achitându-i pe toți cei opt inculpați, oameni de fotbal, în schimbul a 185.000 de euro. În primă instanță, fosta judecătoare primise 5 ani și 6 luni de închisoare.

Cristian Borcea a fost achitat, după ce prima instanță îl condamnase la închisoare cu executare. Victor Becali și Ioan Becali au încasat câte 3 ani de închisoare cu executare. Astfel, contopind pedepsele, Victor Becali ajunge la 5 ani şi 8 luni, iar Ioan Becali la 7 ani şi 4 luni de închisoare. Pentru că fraţii Becali au beneficiat de eliberare condiţionată pentru condamnările din dosarul Transferurilor, acest beneficiu a fost anulat.

Fosta judecătoare Geanina Terceanu a fost ridicată de polţişti de acasă marți seară, pentru a fi încarcerată în penitenciarul pentru femei de lângă Ploiești. Victor Becali s-a predat la Poliţia Ilfov, iar Ioan Becali la Poliţia Slobozia. Conform procedurilor, toţi trei vor fi plasaţi în carantină 21 de zile, timp în care vor fi cazaţi într-o secţie specială, iar la expirarea acestei perioade urmează să fie stabilit regimul de executare a pedepsei.

Casă din şpagă

Potrivit procurorilor, în cursul lunii februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, i-a fost repartizat dosarul în care Borcea şi fraţii Becali fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală privind transferurile unor jucători. Pe 3 aprilie 2012, Terceanu a pronunţat o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii, în temeiul art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 ("fapta nu există”).

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie, magistratul ar fi primit, în intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro, din care 185.000 de euro de la Ioan şi Victor Becali, iar 10.000 de euro de la Cristian Borcea. Din banii primiţi, magistratul a folosit 56.000 de euro pentru cumpărarea unei locuinţe.

În 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de Geanina Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, care a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare, cu executare sau cu suspendare, în cazul inculpaţilor. Ioan Becali a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Victor Becali şi Cristi Borcea, la câte şapte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Pedepse
Pentru asemenea fapte "judecatoarea" asta in China ar fi fost condamnata la moarte. Ce sa-i faci, China a ajuns prima putere economica a lumii iar Romania se lupta cu autostrazile si salariile romanilor.
Postat 21 Februarie 2018, 18:43 de SalamGostat
Da
Oooo si cati mai sunt. Hoho
Postat 20 Februarie 2018, 23:40 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON