URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2015, 14:00

Telekom, cu tunurile pe RCS&RDS: Îşi construieşte distribuţie de electricitate fără autorizaţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Concurenţa acerbă de pe piaţa de comunicaţii a întins la maximum nervii competitorilor. Ultimii veniţi în România, nemţii de la Telekom, proprietarii fostelor Cosmote şi Romtelecom, s-au arătat foarte deranjaţi de practicile de business ale celor de la RCS&RDS, compania miliardarului Zoltan Teszari din Oradea, scrie cotidianul.ro.

Şeful Telekom, Nikolai Beckers, a criticat în termeni neobişnuiţi pentru o persoană aflată într-o funcţie de conducere într-o multinaţională modul cum RCS&RDS doreşte să se impună pe piaţa de electricitate, în special pe cea de distribuţie.

“RCS intră acum pe un nou segment - pe energie - şi vedem cum în Constanţa şi în alte oraşe compania îşi dezvoltă o reţea de electricitate. Au oare autorizaţie pentru aceste lucrări? Mă îndoiesc de acest lucru. Din nou, este cu totul uimitor de ce autorităţile nu fac absolut nimic“, a declarat Beckers într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Conform acestuia, va fi o surpriză brutală pentru companiile de electricitate când RCS va începe activ să vândă. “Compania vinde deja electricitate, în pierdere după părerea mea, doar pentru a prinde tracţiune, pentru a câştiga clienţi. Compania nu instalează însă reţeaua în centre de business, ci în complexuri / zone rezidenţiale, deci are în plan să vândă către clienţii persoane fizice“, a mai spus Beckers în interviul de la ZF.

Oficialul Telekom a făcut remarcile de mai sus într-un context în care s-a plâns de birocraţia din România şi a explicat de ce nu merg lucrările de infrastructură din România, dând vina pe incompetenţă şi inerţie.

Compania lui Teszari, numit miliardarul fără chip, s-a lansat în ultimul timp într-o campanie media, dar nu numai, prin care urmăreşte deschiderea pieţei de energie şi eliminarea monopolului din sectorul de distribuţie de electricitate. Principalele mesaje ale emisiunilor din ciclul "România cu încetinitorul", derulate acum câteva luni, au fost acelea că factura românilor va fi mai mică cu 20% dacă investitorul RCS&RDS, proprietarul Digi24, este lăsat să îşi facă o reţea de distribuţie paralelă la Oradea, că reglementările actuale îngrădesc concurenţa liberă, că energia verde va fi benefică pentru consumator.

RCS&RDS a intrat pe piaţa de producţie a electricităţii din surse fotovoltaice, în 2012, fiind foarte atrasă de sistemul de sprijin, cel mai convenabil din toată Europa. În prezent, compania lui Teszari are şapte ferme fotovoltaice în Brăila şi Bihor şi a început să furnizeze curent către toate categoriile de clienţi, inclusiv către abonaţii proprii la serviciile de internet, cablu şi telefonie, prin serviciul Digi Energy.

Citeşte pe această temă şi articolul "Curentaţi" cu monopol: RCS&RDS insistă să vândă curent ieftin, în ciuda boicotului autorităţilor"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
pe vremuri nici nu era băgată în seamă concurența rds-rcs
si modemurile telekom bruiaza/interferează serios semnnalul wi-fi la modemurile rds-rcs :) - o altă chestie de concurență loială... :)
Postat 19 August 2015, 17:44 de vg
@liberalul
Serios? Acum Bihoreanul a luat bani de la RDS sau de la primar? Nu realizezi cat esti de penibil. Ce, Bihoreanul l-a fortat pe directorul p...ii, sa faca declaratia?
Postat 19 August 2015, 14:18 de User anonimizat
moare bihoreanul de grija rds-ului sau de economiile noastre
Oare cat a cotizat RDS sau Primaria pentru acest articol? Telekom-ul reclama ca ei nu mai pot face "intelegeri avantajoase pentru toata lumea" (Bolo stie cel mai bine cat de avantajoasa este pentru el intelegerea ilegala cu RDS)
Postat 19 August 2015, 09:51 de liberalul
@chrisrock
https://oficiulvirtual.electricafurnizare.ro/ iti ofera doar informatii despre facturi/adrese/contor,nu am gasit posibilitatea de a plati o factura de acasa online...sau probabil e necesar un minim de inteligenta pe care eu n-am reusit sa-l ating.
Postat 19 August 2015, 09:41 de excalibur
Telekom?
Nu am timp si nici spatiul necesar pentru a povesti "modul" lor de operare. Niste gunoaie! Nu ma "omor" eu de dragul lui Tesari, insa va spun ca daca RDS n-ar fi existat, nu ca Romania ar fi in top 3 sau 5 mondial la viteze de net, dar am fi platit de ne-am fi spart pentru tehnologie scoasa din uz in tarile de "bastina" ale multinationalelor lu' peste prajit. Cum e posibil sa ai abonament de mobil de 50 de euro, iar la o iesire din tara pentru 3 mail-uri si o intrare pe Facebook sa platesti inca 15 euro roaming? Astea sunt multinationalele de telefonie din Romania. Din acest motiv am trecut tot ce inseamna comunicatie personala pe RDS.
Postat 19 August 2015, 09:00 de User anonimizat
@excalibur
Exista posibilitatea de plata online la electrica. https://oficiulvirtual.electricafurnizare.ro/ Dar, intr-adevar, daca intrebi la o caserie Electrica, iti vor spune ca nu exista asa ceva. Mentalitatea comunista e in floare la ei si in anul 2015.
Postat 19 August 2015, 08:52 de ChrisRock
Plata online factura electrica
E posibil ca situatia sa se datoreze faptului ca in 08.2015 nu poti sa-ti platesti factura de curent, online, cu cardul. Trebuie sa faci o deplasare la ei (atentie orar 10-16,in Nufaru',cel putin)sau la banca.Gurile rele spun ca sindicatele din Electrica au monopol si comision pe caserii, asta putind fi motivul ca nu s-a implementat plata on-line. Bafta
Postat 18 August 2015, 23:28 de excalibur
Shutdown
O strategie ca si acum citiva ani cind au intrat pe piata de telefonie- stealth- cind au intrat cu handicapul ca erau pe UMTS,remember...Sa speram ca vor reusi sa ofere energie mai ieftina si pe termen lung.20% vor ramine in buzunarele noastre in loc sa ingrase burtile monopolistilor."Au oare autorizaţie pentru aceste lucrări?" Nu au...in schimb voi aveti autorizatie sa spoliati o natiune ingenuncheata."License to kill"
Postat 18 August 2015, 23:17 de excalibur
Reversul medaliei
Prea mult timp au rămas pironiți pe piață atâția monopoliști pentru că nu avea cine concura cu ei. Felicit inițiativa și expansiunea companiei RCS-RDS și le doresc multă prosperitate cu scoaterea de pe piață a dinozaurilor care știu doar să încaseze facturi ori când ceri să ți se racordeze locuința la electricitate, suporți costuri de mii de euro pentru plata tuturor elementelor iar ulterior ești forțat să le ”predai” celor de la Electrica.
Postat 18 August 2015, 20:36 de antonbara
in sfarsit
in sfarsit apare si concurenta pe piata distributiei de energie unde datorita monopolului platim de 4 ori pretul de productie
Postat 18 August 2015, 17:57 de Mircea2003
Auleuuuuuu
S-a trezit defunctul Romtelecom,actual Telekom...tirziu,prea tirziu ,mortul Telekom e inhumat din 2012!Sincere regrete,de morti numai de bine!Salutam RDS-RCS,vom fi abonati la electricitatea lor!Uite asa,sa crape si ..Renelul cel obraznic cu 1000 de certificate!Hahahahaha!
Postat 18 August 2015, 16:43 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON