URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2017, 13:10

Stenograme din dosarul lui Liviu Dragnea. Şefă din DGASPC: "Ai luat bani şi am probleme din cauza ta. Eşti o nesimţită, aia eşti!"

Stenograme din dosarul lui Liviu Dragnea. Şefă din DGASPC: 'Ai luat bani şi am probleme din cauza ta. Eşti o nesimţită, aia eşti!' sursa foto: www.adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Presa din Bucureşti a publicat mai multe stenograme din dosarul lui Liviu Dragnea, care este judecat pentru că i-ar fi făcut pe şefii DGASPC Teleorman să ţină angajate două funcţionare, Anisa Niculina Stoica şi Adriana Botorogeanu, care, de fapt, lucrau la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

În stenograme se arată cum şefa Resurselor Umane din DGASPC se ruga de una dintre cele două să vină să semneze condica de prezenţă, dar şi cum aceasta recunoaşte că n-a putut să le toarne pentru că ştia că nu ar mai fi avut loc de muncă nicăieri în Teleorman.

Adevărul a prezentat o serie din aceste stenograme ale interceptărilor convorbirilor ale Jenicăi Dumitru, şefa Resurselor Umnae din DGASPC, ori din conversaţii ambientale.

De pildă, pe 18 aprilie 2014, Jenica Dumitru, şefa Resurselor Umane din DGASPC, l-a sunat, la ora 09.05,  pe Remus Boboc, şeful Serviciului Administrativ, căruia îi spune să o cheme la sediul instutuţiei pe Anisa-Niculina Stoica, una dintre cele două angajate fictive ale DGASPC.

Jenica Dumitru: Remus, Anisa este la Serviciu azi?
Remus Boboc: Nu ştiu.
Jenica Dumitru: Sună să vină, să-mi semneze condica pe 2010, trebuie să o xeroxez, că nu am nicio semnătură de-a ei în condică.
Remus Boboc: Bine! Bine! Bine, bine, bine! Pa!
Jenica Dumitru: Bine, pa!

Pe 18 aprilie 2014, Jenica Dumitru revine cu un telefon la Remus Boboc, aceasta insistă ca Anisa-Niculina Stoica să vină în acea zi la sediul DGASPC Teleorman să semneze pontajul pe 2010.

Jenica Dumitru: Remus, mai sun-o p-aia, că eu nu fac Paştele aici, f***-o în gură de paraşută, pe Anisa!
Remus Boboc: Hai că vin la tine, să-ţi mai spun ceva, hai, pa!
Jenica Dumitru: Păi, hai, vino!

Remus Boboc a declarat la DNA că Adriana Botorogeanu nu venea la serviciu "acest aspect fiind cunoscut de toţi angajaţii instituţiei". "Era considerat aproape normal ca aceasta şi Anisa-Niculina Stoica să nu vină la serviciu şi să-şi încaseze salariul, deoarece se considera că cele două erau protejate având în vedere că lucrau la sediul organizaţiei judeţene a PSD".

"Eu sunt într-un mare c*** din cauza ta. Tu ai luat bani"

Pe 18 aprilie 2014, ora 14.37, Jenica Dumitru revine cu un telefon la Anisa-Niculina Stoica pe care o cheamă să vină să semneze pontajul din 2010.

Jenica Dumitru: Anisa, crezi că eu stau să fac mâncare la servici, astăzi, aşteptându-te pe tine?
Anisa-Niculina Stoica: Eu i-am spus lui Remus, nu pot s-ajung, da’... şi nici bani de un taxiu’ să vin pân’ acolo...
Jenica Dumitru: Băi, pe mine nu mă interesează. Tu ştii că noi suntem în situaţia asta din cauza ta şi a celeilalte, da? Şi nici măcar nu te interesează. Eu stau ca prostu’ aici şi te aştept de două ore şi pe tine te doare-n bască! Nici n-ai plecat...
Anisa-Niculina Stoica: L-am rugat să-mi trimită şi mie o maşină, să vin pân’ acolo.
Jenica Dumitru: Deci, nici n-ai plecat de acasă. Pe mine nu mă interesează, pân’ acuma ajungea pe jos, dacă aveai chef.
Anisa-Niculina Stoica: Da’ nu pot să ajung acuma...
Jenica Dumitru: Tu nu-nţelegi că dacă aveai obraz, veneai pân’ acum?! Sun-o pe doamna Alesu şi spune-i că nu poţi să vii. Ce stau eu ca proasta să te-aştept pe tine?!
Anisa-Niculina Stoica: Şi de ce nu-mi trimiteţi şi mie o maşină să vin pân’ acolo? Pentru că nu am niciun ban să iau după card şi nu am un taxi să vin pân’ acolo.
Jenica Dumitru: Fată, nu stai la 100 de kilometri. Sunt doi kilometri de la tine d-acasă, pân’ aici.Asta-i nesimţire curată, Anisa!
Anisa-Niculina Stoica: Ştii ceva, eu nu am făcut treburile că am vrut eu să le fac aşa, da?
Jenica Dumitru: ‘Ai, ştii ceva…
Anisa-Niculina Stoica: De ce nu trebuie să priveşti lucrurile în felul ăsta, Jeni, te rog?
Jenica Dumitru: Cu atât mai puţin mă interesează pe mine, ştii… Eu sunt într-un mare c*** din cauza ta. Tu ai luat bani.
Anisa-Niculina Stoica: Din cauza mea? Nu te-am băgat eu în c*** ăsta. Dacă trebuie să ne certăm pe tema asta, ne certăm.
Jenica Dumitru: …ai luat bani. Şi eu sunt într-un c*** din cauza ta. Eşti o nesimţită, aia eşti! Mută-ţi dracu’, c***’ ăla o dată, că nu stau ca proasta să te aştept aici!
Anisa-Niculina Stoica: Te rog frumos să vorbeşti frum… (Discuţia telefonică se opreşte brusc -nr).

În declaraţiile date în faţa procurorilor DNA, Jenica Dumitru şi-a recunoscut vina şi a explicat de ce le-a acoperit pe cele două membre PSD: ştia că, dacă nu face asta, nu va mai avea un loc de muncă în Teleorman 

"Cu privire la învinuirile reţinute în sarcina mea, doresc să precizez că am fost nevoită şi am acceptat să contrasemnez înscrisurile respective şi să accept această siuaţie, având în vedere că în situaţia în  care aş fi refuzat să fac ceea ce am arătat mai sus şi mi s-a cerut de către directorul general, în mod sigur aş fi fost dată afară din cadrul instituţiei şi nu aş mai fi reuşit să-mi găsesc un alt loc de muncă, nici în instituţiile publice din Teleorman, având în vedere că acestea sunt conduse de către persoane care sunt numite politic şi care fac parte în mare majoritate din PSD; nici în cadrul unor firme private, deoarece în judeţul Teleorman şi aceste firme au acţionari şi administrator tot persoane din conducerea Organizaţiei PSD Teleorman", a declarat Jenica Dumitru.

Procesul va avea un nou termen la Curtea Supremă pe 14 februarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON