URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Februarie 2018, 22:34

Şefa DNA, Codruţa Kovesi: "Asistăm la un festival al inculpaţilor. Nu am niciun motiv să-mi dau demisia"

Şefa DNA, Codruţa Kovesi: 'Asistăm la un festival al inculpaţilor. Nu am niciun motiv să-mi dau demisia' foto: Agerpres
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La trei zile de la izbucnirea scandalului din jurul DNA care a pornit de la acuzaţiile de falsificare a probelor, Laura Codruţa Kovesi a dat primele explicaţii publice, într-o conferinţă de presă maraton susţinută miercuri seara. Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a declarat că DNA a acţionat conform legii, nefiind falsificate probe, susţinând că informaţiile din ultima perioadă reprezintă un atac care vizează îngenuncherea statului român şi umilirea societăţii.

Legat de Vlad Cosma, cel de la care a pornit informaţia privind falsificarea de probe, Kovesi a declarat că, după condamnarea în primă instanţă, membrii familiei Cosma vizaţi de anchetă au încercat să obţină un act care să-i ajute la reducerea pedepsei.

"Vlad Cosma a făcut mai multe denunţuri la DNA. A venit din proprie inţiativă şi a făcut denunţuri. Nu a fost căutat de procurori. Cosma Vlad a avut calitatea de martor în 12 dosare ale DNA. A fost trimis în judecată în dosare ale DNA. Acesta este motivul pentru care se prezenta la DNA Ploieşti. După pronunţarea sentinţei de condamnare care nu e definitivă, membrii acestei familii, aceşti inculpaţi condamnaţi în primă instanţă au început diverse demersuri pentru a obţine un act care să-i ajute să obţină o pedeapsă mai mică", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul şef al DNA a precizat că a cerut şi primit un raport privind activitatea DNA Ploieşti în cazurile mediatizate, în care au fost vizaţi Andreea Cosma, Mircea Cosma şi Vlad Cosma, documentul fiind trimis şi către procurorul general al României.

Laura Codruţa Kovesi a declarat că, în dosarul în care Mircea Cosma şi Vlad Cosma au fost condamnaţi în primă instanţă, cei doi au ridicat excepţii de nelegalitate în faza de cameră preliminară, menţionând că acestea au fost respinse de judecători.

Kovesi a reluat informaţia conform căreia persoane din anturajul familiei Cosma au mers la DNA, menţionând că au încercat să "intimideze procurorii sub forma unor avertizări de difuzarea în mass-media a unor înregistrări trunchiate, colaje, de natură să compromită procurorii şi ofiţerii care au lucrat în anchetă". "Inculpaţii au trecut la aplicarea planului şi au devoalat propriile lor fapte de şantaj. E unul dintre motivele pentru care inculpatului Cosma, care a fost audiat în calitate de martor protejat luni, i s-a ridicat protecţia pentru că şi-a devoalat singur identitatea", a mai spus Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, s-a apărat de acuzaţiile privind falsificarea de probe. "Tot timpul am respecat legea, nu se falsifică probe în DNA, pentru oricine încalcă legea se iau măsurile legale. Nu cred că acest atac este întâmplator. Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor, în care persoane trimise în judecată, condamnate, spun părţi de adevăr. Nu e vorba de Kovesi sau procurorul şef al DNA. DNA nu este un om, este o instituţie şi cred în acest lucru. Acest atac nu este despre Kovesi, ci despre procurorii care şi-au făcut treaba în ultimii ani şi vizează îngenuncherea statului român, umilirea societăţii. De ce suntem atacaţi? Că ne-am făcut treaba. Justiţia este într-un asalt de peste un an de zile. Dacă ne uităm cine atacă, vedem inculpaţi condamnaţi, trimişi în judecată, oameni care au bani, resurse, posibilităţi şi doresc decredibilizarea actului de justiţie. Azi, se pare că nu e atât de grav dacă eşti acuzat sau condamnat", a spus Kovesi.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, referitor la conduita lui Mircea Negulescu, procurorul înregistrat de mai mulţi martori şi incuplaţi, că în momentul în care acesta a venit la DNA, în toamna anului 2015, nu era vizat de nicio cercetare.

„Nu e normal ca un incident izolat sau un procuror, care nu a realizat că trebuie să aibă o altă atitudine, să distrugă munca procurorilor. În momentul în care Negulescu şi-a început activitatea în DNA, avea o vechime de 20 de ani în magistratură, ceea ce înseamnă că 20 de ani a fost verificat şi de şefii ierarhici şi de Inspecţia Judiciară şi la momentul la care a început activitatea la DNA nu era nicio cercetare în curs şi nu am primit nicio sesizare privind conduita sa”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a declarat că i-a cerut lui Mircea Negulescu să demisioneze după apariţia primelor înregistrări care îl vizau, considerând că anumite pasaje au arătat un comportament care nu e compatibil cu statutul procurorilor DNA.

Întrebată de ce nu aplică aceeaşi măsură şi în cazul lui Lucian Onea, şeful lui Negulescu, Kovesi a precizat: "DNA nu înseamnă Negulescu. În acest moment, nu am toate elementele pentru a îi cere lui Onea să plece din DNA sau să demisioneze pentru că apar înregistrări în care spune 'da, bine'".

Şefa DNA a spus că nu are niciun motiv să îşi dea demisia şi că e la latitudinea ministrului Justiţiei să propună revocarea sa. „Nu am avut nicio discuţie cu ministrul Justiţiei, nu mi-a cerut nicio informare. Dacă sunt în această funcţie, sunt pregătită pentru această funcţie. Domnul ministru are competenţa de a face o propunere de revocare. Nu a cerut nimeni o informare despre această situaţie. Singurele explicaţii pe care eu le-am dat au fost către procurorul general al României, legea nu prevede alte proceduri, şi Inspecţiei Judiciare”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
TdS
O sa fim . Dar tu nu o sa ne stii numele. Cum l-am știut noi pe al tau.
Postat 15 Februarie 2018, 18:35 de Sandu1201
INTR-O ZI MI-AI DĂRUIT O PORTOCALĂ
Acesta trebuia să fie titlul anterior! Dar m-a pus naiba să stau și eu cu RUC-UL pe niște dosare și a ieșit titlul greșit!
Postat 15 Februarie 2018, 18:06 de TDS
INTR
Pe dumneaei a pus-o Băsescu! Nici dumnealui nu o mai suportă!
Postat 15 Februarie 2018, 18:03 de TDS
LAURA CODRUȚA LASCU ȘI LINGAII EI
Abia aștept să vă văd în Piața....nu știu pe care o veți alege?
Postat 15 Februarie 2018, 18:01 de TDS
Absolut
Am sa fiu si e in stradă. Si la Bucuresti nu la LONDRA. Si pot sa aduca si minerii, ca i-au falimentat. Mai sunt doar câțiva.
Postat 15 Februarie 2018, 14:52 de Sandu1201
@suporter_oradean
Sa-ti fie gura aurita!
Postat 15 Februarie 2018, 14:40 de scortosul
Da
Da hai sa facem cheta, să-i cumpărăm o casa (...).
Postat 15 Februarie 2018, 14:21 de Sandu1201
Impact
cred ca de cel putin 11 ani plange aici pe forum TDS dupa casa din cartierul Europa,dupa ce la injurat pe Filip,Bolos,Trifan acum si-a canalizat ultimele resurse pentru a il injura pe Bolo.Tds era bun pe vremea lui Ceusescu, acolo sigur primea doua case in cartierul Europa,una chiar pe gratis,pe vremea aia pupatul in fund era apreciat.Era sa uit,inca o data bravo Kovesi,daca o demit politic cred ca vom fi 1 milion in strada.La puscarie cu hotii.
Postat 15 Februarie 2018, 13:52 de suporter_oradean
@TDS si drobul de sare
Mai nene, schimba-ti pseudonimul, si ai rezolvat problema!
Postat 15 Februarie 2018, 13:27 de FaBULA
re:@tds - cu corecturile de rigoare
In loc sa comentezi la articol, pe tema te legi de toata lumea, dar de toata lumea si cand o iei pe cocoasa incepi sa scheuni si sa postezi tot felul de amenintari directe sau insinuari de amenintari. Incearca sa nu te mai legi de nimeni si ai sa vezi cat de nebagat in seama ai devenit! Nu esti o vedeta locala dar poti sa insiti poate te racoleaza la haznaua3!
Postat 15 Februarie 2018, 13:00 de scortosul
@TDS
In loc sa comentezi la articol te mema te lege de toata lumea, dar de toata lumea si cand o iei pe cocoasa incepi sa scheuni si sa postezi tot felul de amenintari directe sau insinuari de amenintari. Incearca sa nu te mai legi de nimeni si ai sa vezi cat de nebagat in seama ai devenit! Nu esti o vedeta locala dar poti sa insiti poate te racoleaza la haznaua3!
Postat 15 Februarie 2018, 12:47 de scortosul
!!!!
@FaBULA : Eu am reprodus întregul articol ! Evident că în ce mă privește nu este vorba despre interceptări. Dar totuși citește-l cu atenție !
Postat 15 Februarie 2018, 12:42 de TDS
@TDS: privata si privatul
Din capul locului trebuie precizat ca discutiile noastre, chiar daca se desfasoara pe domeniul privat al BIHOREANUL-ui, au caracter public. Daca totusi, desfasori o convorbire privata, si o faci pe un ton cu multi decibeli, intri sub incidenta legii 61/1991,art.3:"Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: ...25)tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin ...strigăte sau larmă;". Cat de nesimtit trebuie sa fii sa crezi ca scapi daca invoci art.74: b)interceptarea fără drept a unei convorbiri private? Mai urmeaza ca infractorii sa se planga de atingere adusa vietii private atunci cand mascatii le intra in locuinta fara acordul lor. Asadar, orice abuz al unui procuror corupt sa duca, musai, la restructurarea DNA-ul. Urmand etalonul prin extrapolare, cu fiecare membru corupt dovedit, sa se restructureze de fiecare data: Parlamentul, Politia, Armata, partidele politice etc. Bineinteles, restructurare insotita de demisia sefilor supremi. Logic, in similitudine cu "Portocala" si demisia lui Kovesi, sunt si relatiile: "Pedofilul" si demisia lui Carmen Dan; "pictorul" Darius Valcov si demisia lui Dancila; parlamentarii corupti si demisiile lui Dragnea si Tariceanu, etc...
Postat 15 Februarie 2018, 12:35 de FaBULA
Kovesi
Ce femeie,ce profesionist,ce discurs,Bravo Kovesi. Cea mai tare femeie din Romania.Pacat ca nu candideaza,as vota ca presedinte in Romania.Are sange in instalatie
Postat 15 Februarie 2018, 11:44 de suporter_oradean
NOUL COD CIVIL
Art. 74: Atingeri aduse vieţii private Sub rezerva aplicării dispoziţiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private: a)intrarea sau rămânerea fără drept în locuinţă sau luarea din aceasta a oricărui obiect fără acordul celui care o ocupă în mod legal; b)interceptarea fără drept a unei convorbiri private, săvârşită prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, în cunoştinţă de cauză, a unei asemenea interceptări; c)captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia; d)difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal; e)ţinerea vieţii private sub observaţie, prin orice mijloace, în afară de cazurile prevăzute expres de lege; f)difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză; g)difuzarea de materiale conţinând imagini privind o persoană aflată la tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu boala şi cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite; h)utilizarea, cu rea-credinţă, a numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană; i)difuzarea sau utilizarea corespondenţei, manuscriselor ori a altor documente personale, inclusiv a datelor privind domiciliul, reşedinţa, precum şi numerele de telefon ale unei persoane sau ale membrilor familiei sale, fără acordul persoanei căreia acestea îi aparţin sau care, după caz, are dreptul de a dispune de ele.
Postat 15 Februarie 2018, 10:45 de TDS
@TDS
iar croncani aiurea pe langa subiect? esti angajat la bihoreanul corector? zi de prietenii tai dracnea si cactp, de dna de Kovesi. ca despre asta era articolul si nu despre ce greseli gramaticale face unul sua altul. cra, cra, cra...
Postat 15 Februarie 2018, 10:02 de User anonimizat
Bine zicea unul mai jos, amazoana
Femeia asta are o putere incredibila. Nu pleaca urachea la jigniri si presiuni ci ramane pe pozitii. Ma bucur ca macar are sustinerea presedintelui. Pe de alta parte e directa, dreapta, diplomata. Ieri la radio ii zicea in conferinta de presa unei javre a pesede ca prefera sa nu raspunda de 2 ori la aceeasi intrebare si sa isi deruleze inregistrarile de la interviul de acu exact un an de pe scările ministerului justitiei. Imi place ca nu pleaca urechea la acuzele penalilor (indiferent de partid) si ca nu se simte amenintata de gunoaiele pe care ii baga la "nu te supara pe mine". In rest sper sa fie lasata in pace, sa aiba protectia necesara pentru a se filtra accesul la ea. E chiar cel mai bun lucru (poate nu 100% curat ca asa ceva nu exista in Romania, fiecare a furat macar un pix sau o agrafa de birou) din sistemul magistraților din istoria contemporană. Bravo Codruta, da-le zing zing la urechi sa se obișnuiască cu sunetul gratiilor.
Postat 15 Februarie 2018, 06:55 de poiu
Scortosule
Ahaha . Eu trebuia sa spun asta.
Postat 15 Februarie 2018, 00:23 de Sandu1201
Tds
Nu ma intereseaza greșelile gramaticale. Ma intereseaza să-mi bat pxx@ de tine cum o faci tu cu alti. Dar tine minte EU SUNT ORIGINAL
Postat 15 Februarie 2018, 00:21 de Sandu1201
@TDS
Esti un gica contra pesedist de cariera! Gemi toata ziua acuzand in stanga si dreapta dar esti unul care sustine(literar si grammatical) coruptia prin reprezentantii tai! Te dai corect dar esti doar o fantana secata care in frustrarea lui ca nu e din gasca furacioasa o sustine din principiul de apateneta pe linie comunistoida! Ce bine imi pare ca ai luat teapa de la pd-pdl-psd filipovici, ce bine imi pare ca ai pierdut! Mars si linge-ti ranile in liniste ca onoarea iti lipseste!
Postat 14 Februarie 2018, 23:51 de scortosul
Hoți merg la pușcărie
Locul hoților e la pușcărie atât nimic mai mult.Mai au o varianta Costa Rica sau Madagascar . Gargara ieftina a javrelor care aud zăngănitul cătușelor la urechi "fă ceva tudorele fă ce ceva" e sunetul disperări asaltul final .
Postat 14 Februarie 2018, 23:39 de sss
LĂSCOAIA LU' NEMEȘ, JURATUL LU' BOLOJAN
@Sandu1201: Nu poți face un minim efort să scrii într-o constructie literară și fără greșeli gramaticale? Bine, nici " scortosul " nu excelează! PS: Săndele, zi-mi ORICE dar....fără părinți, nume, adrese sau denumiri de firme! În rest accept totul!
Postat 14 Februarie 2018, 23:33 de TDS
Laura noi...
Laura noi te iubim! Cine nu munceste nu greseste! Directia pe care merge aceasta armazoanca este cat se poate de corect! Noi, cei ce platim taxe si imozite care in mod constant sunt deturnate de catre politrucii alesi de noi, avem obligatia de a o sustine pe aceasta ultima razboimica pentru gasirea, cercetarea si trimiterea in judecata a talharilor! numai noi o mai putem sustine! Noi in strada! noi in piata! Noi oriunde e necesat, cu totii sa ne ridicam pentru aceasta armazoanca impotriva coruptiei, hotiei!
Postat 14 Februarie 2018, 23:06 de scortosul
Da
În special antenele si rtv. Hoti încearcă să scape prin manipulare dar dac nu scapă asa, eu sunt ferm convins că : DACĂ NU-ȘI SCHIMBA LEGILE DUPĂ CUM VOR, CA SA SCAPE DE PUȘCĂRIE , VOR MAI FI ATACURI ASUPRA JUSTIȚIEI, DACA JUSTITIA NU SE LASĂ VOR FI 2 CHESTII: 1 FUG DIN ȚARĂ CA SI MAZĂRE, BICA ETC. 2 OR SA DEA ORDIN SĂ OMOARE PROCURORII.
Postat 14 Februarie 2018, 22:49 de Sandu1201
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON