URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iulie 2016, 10:21

Schimbări în conducerea SRI. Preşedintele a numit doi noi adjuncţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Schimbări importante în conducerea Serviciului Român de Informaţii. Preşedintele Klaus Iohannis a numit vineri doi noi adjuncţi ai directorului SRI, respectiv colonelul Romeo-Cristian Bizadea (foto stânga) şi generalul de brigadă Adrian Ciocîrlan (foto dreapta). Cei doi îşi vor prelua funcţiile pe 1 august.

Preşedintele a Klaus Iohannis a semnat şi un decret privind eliberarea din funcţie a actualului adjunct al directorului SRI, Ion Grosu. Acesta a fost, de asemenea, înaintat în grad la trecerea în rezervă, de la general-maior – cu două stele la general-locotenent – cu trei stele. 

Potrivit unui comunicat al SRI, până în anul 2010, Arian Ciocîrlan a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul Direcţiei Generale Contraspionaj. În perioada 2010-2013, a fost şeful Direcţiei de Informaţii a Municipiului Bucureşti. Între 2013-2016, a condus Direcţia Generală Apararea Constituţiei. În anul 2015 i-a fost acordat gradul de general de brigadă. A participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil contraspionaj, în cooperare cu parteneri externi ai SRI. Adrian Ciocîrlan a absolvit cursuri de pregătire în domeniul intelligence şi studii de securitate desfăşurate în ţară şi străinătate. A urmat cursurile Facultăţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul", pe care le-a absolvit în anul 1996.  Vorbeşte fluent limba engleză şi limba franceză. S-a născut la 25 mai 1974, în Bucureşti. Este căsătorit şi are doi copii.

La rândul său, menţionează acelaşi comunicat al SRI, colonelul Cristian Bizadea, a ocupat poziţia de şef al Cabinetului Directorului SRI. De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, a deţinut diferite funcţii în Direcţia Generală Contraspionaj: locţiitor al şefului Direcţiei, şef de departamente de analiză, operaţiuni şi planificare. În această calitate, a participat la operaţiuni derulate în cooperare cu parteneri interni şi externi ai SRI. A coordonat şi contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituţională a SRI. În anul 2013 a obţinut titlul de doctor în sociologie la Universitatea Bucureşti, cu teza intitulată "Orientul Mijlociu Extins - o perspectivă demopolitică". Este lector universitar şi a predat cursuri de analiză a informaţiilor şi analiză de risc la Universitatea Bucureşti şi la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul". Este licenţiat în drept al Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu şi are un master în comunicare şi relaţii publice, obţinut la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Vorbeşte fluent limba engleză. S-a născut în anul 1976, în Bucureşti. Este căsătorit şi are un copil.

Comunicatul mai menţionează şi că la nivelul de comandă a structurilor operative ale Serviciului au avut loc noi numiri, "acestea făcând parte din procesul de transformare instituţională asumat de directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul Eduard Hellvig".

La data de 22 iulie 2016, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat şi decretele de trecere în rezervă a mai multor generali din cadrul Serviciului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON