URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2017, 16:31

Scandal cu stenograme în PSD: Gabriela Firea și Liviu Pleșoianu sar la gâtul premierului Mihai Tudose

Scandal cu stenograme în PSD: Gabriela Firea și Liviu Pleșoianu sar la gâtul premierului Mihai Tudose sursa foto: Agerpres
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tensiunile din PSD au atins cota de alarmă, conform unor stenograme publicate de presa centrală. Gabriela Firea și Liviu Pleșoianu l-au atacat frontal pe premierul Mihai Tudose, într-o discuție între comunicatorii partidului, care a avut în seara zilei de 30 noiembrie. Tudose este acuzat că are o agendă proprie, că sabotează Primăria Capitalei şi că vrea să preia PSD.

Explozia a fost prilejuită de ieșirea publică a premierului împotriva Târgului de Crăciun din Piața Victoriei, care a umplut  paharul nemulțumirilor din partid. Primul ministru  este acuzat cu argumente că are o agendă proprie, că sabotează Primăria Capitalei și că vrea să preia PSD, ba chiar se sugerează că ar fi un “acoperit”.

Tudose, acuzat că vrea preia PSD-ul

Gabriela Firea: Domnule prim-ministru, am memorie bună și au fost și martori la discuțiile noastre...nu e de mirare că nu le mai recunoașteți. Vă descrie întregul caracter și comportament. Primăria Generală nu e în subordinea Guvernului, ca de altfel nicio primărie din țară. Nu aveți de ce să-mi faceți mie sugestii sau recomandări, nici în privat, nici prin presă. Eu răspund în fața legii și a bucureștenilor. Dumneavoastră în fața legii și Parlamentului. Dacă îngrijorarea dv. e una sinceră și onestă privind organizarea festivalului pentru copii și a târgului din Piața Victoriei, m-ați fi sunat să vorbim colegial și nu mi-ați fi dat indicații prețioase prin presă.

Mihai Tudose: V-am sugerat, doamna primar general, să încercați să implementați solutia de sistematizare a intersecției așa cum a fost ea trimisa la dvs. de către poliția rutieră în primăvară. Atât! Soluție de ușurat traficul. Nu v-am solicitat niciodată să refuzați mitinguri. Continui să cred că nu e cea mai fericită idee cu târgul în unul din cele mai aglomerate locuri din București. 

Gabriela Firea: Nu uitați că dv. ați deschis acest conflict. Am tăcut jumătate de an. Jumătate de an în care ați consumat timp și energie pentru a mă bloca, pentru a stopa toate proiectele comune Guvern-Primăria Capitalei. V-ați încălcat propriile promisiuni că veți sprijini proiectele Capitalei României. Noi nu vă cerem bani. Vă solicităm parteneriate legitime. Dl. Iohannis e în campanie electorală pentru prezidențiale, dv. sunteți în campanie electorală pentru preluarea PSD. Nu negați, este inutil, o știu și o simt tot mai mulți colegi. Dumneavoastră sunteți de la Brăila și nu de la Craiova, dvs. nu știți ce este statul paralel, deși nu ați avut curajul să...

Tabere în partid: acoperiții și civilii

În dispută intervine și Liviu Pleșoianu, care  susține fără rezerve poziția primarului general. Premierul Tudose încearcă să atenueze tensiunea cu o glumă și face apel la unire (discuția avea loc înainte de 1 Decembrie), dar replica Gabrielei Firea este tranșantă.

Liviu Pleșoianu: Domnule Tudose, nu cred că vreți să vă spun chiar aici ce convingeri am în ceea ce vă privește. Am o singură mare satisfacție: nu v-am votat premier în Parlament. Bine am făcut, îmi vine să mă felicit.

Gabriela Firea: Nu putem fi uniți cu cei care au ordin pe unitate, suntem civili. Și nu ne amuză cumpenele prin care trece echipa noastră.

După cum se ştue, pe 30 noiembrie, premierul Mihai Tudose a declarat că decizia primarului Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este cea mai inspirată, el motivând că, în primul rând, oamenii nu au pe unde să traverseze şi, în plus, este o decizie care se interpretează, dat fiind că acolo au loc proteste. Gabriela Firea a răspuns public că nu vrea să comenteze afirmaţiile premierului, preferând să îşi canalizeze „gândul şi energia“ către cinstirea eroilor şi identitatea naţională, în contextul zilei de 1 Decembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
traiasca OLAF
Se cearta "Statul Paralel si Ilegitim" in direct la A3! A mai fost demascat inca un "acoperit": Primiul Ministru pus acolo de Liviu Dragnea. Tot Dragnea a mai pus un "acoperit" pe Grindeanu si l-a dat jos cu ajutorul "Parlamentului Penal". Recapitulare cu Gadea la A3: avem un "Stat Paralel" , apoi avem un "Parlament Penal" si mai avem un "Guvern Acoperit" si in toata povestea asta avem un Om de Bine: Liviu Dragnea, condamnat penal, miliardar in lei noi, Sef de Grup Infractional Organizat prins in flagrant de OLAF.
Postat 04 Decembrie 2017, 09:09 de decalog
Hoo si firul
Luand declaratiile, firul zice ca primaria nu e subordonata premierului, da apoi arunca aia cu proiectele comune. Asta isi da singura cu tesla in ... Hopa ca nu are in ce, nici macar in cap. Cata minte pe mitici sa puna asa ceva in fruntea miticarestiului. Au primit ce au meritat. Twodose pe de alta parte e marioneta lui TeleorMan (MonaList convins - bautor de mona), deci firul nu mai e in gratiile fiului iubit al partidului. Parca aud iar sunand asa in surdina, in scurt timp "mulțumim din inima partidului".
Postat 04 Decembrie 2017, 05:45 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON