URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2018, 21:25

Nouă români morți într-un accident în Ungaria: Un microbuz s-a ciocnit cu un camion (FOTO)

Nouă români morți într-un accident în Ungaria: Un microbuz s-a ciocnit cu un camion (FOTO) foto: Police.hu
Nouă români morți într-un accident în Ungaria: Un microbuz s-a ciocnit cu un camion (FOTO) foto: 24.hu
Nouă români morți într-un accident în Ungaria: Un microbuz s-a ciocnit cu un camion (FOTO) foto: 24.hu
Nouă români morți într-un accident în Ungaria: Un microbuz s-a ciocnit cu un camion (FOTO) foto: 24.hu
Nouă români morți într-un accident în Ungaria: Un microbuz s-a ciocnit cu un camion (FOTO) foto: blikk.hu
Nouă români morți într-un accident în Ungaria: Un microbuz s-a ciocnit cu un camion (FOTO) foto: blikk.hu

Accident grav petrecut marţi după-amiază în Ungaria. Un microbuz s-a lovit de un camion pe un drum naţional, în apropiere de oraşul Ceglédbercel. Inițial, autoritățile anunțaseră că șapte români au murit, însă ulterior, Poliția Maghiară a precizat că sunt nouă victime. Ministerul Afacerilor Externe a activat o celulă de criză în urma incidentului auto.

Celulă de criză

Potrivit primelor date, microbuzul, înmatriculat în judeţul Mureş, se afla în drum spre România şi ar fi intrat într-o depăşire cu viteză. Traficul rutier a fost oprit în zonă, iar la faţa locului au intervenit mai multe echipaje de salvare şi de pompieri.

"Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistenţă consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 în apropierea oraşului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor", scrie MAE într-un comunicat de presă.

Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului, şapte persoane, pasageri ai microbuzului, şi-au pierdut viaţa. O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei s-a deplasat, în regim de urgenţă, la faţa locului, pentru a acorda asistenţă consulară.

"Din datele obţinute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România", mai arată MAE.

Mai multe victime

Poliția Maghiară a anunțat ulterior că, de fapt, nouă persoane au decedat. Potrivit police.hu, este vorba de două femei și şapte bărbați, cu toţii din microbuz. Șoferul camionului a fost rănit.

Din câte se pare, aproape toate victimele sunt din judeţul Mureş.

Csámpai Attila, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Pesta, a declarat presei maghiare că impactul a fost atât de puternic încât microbuzul a fost strivit aproape în întregime, iar echipajul de descarcerare a fost obligat să desfacă cu ranga spatele maşinii pentru a putea ajunge la victime. 

"Microbuzul este înmatriculat în România. Dar nu pot confirma numărul victimelor, pentru că maşina este strivită în întregime iar echipajele de descarcerare încă taie fiarele. Identificarea victimelor este în curs", a declarat pentru 24.hu, András Tamás, purtătorul de cuvânt al Căpităniei de Poliţie din judeţul Pesta.

Purtătorul de cuvânt al MAE a declarat, marți seară, la Pro Tv, că cinci dintre persoanele decedate au fost identificate și sunt sigur români. Asupra acestora au fost găsite documente de identitate. Celelalte persoane urmează să fie identificate. În microbuz se afla un grup de români care munceau în străinătate și se întorceau acasă, în Tg. Mureș.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Vai si amar
Ungaria are autostrăzi la granița cu România , România de ce nu are? Multumin taietorilor de panglici, la 10 km si drumuri județene de 740 m . Conduc ROMANII nebunește in Ungaria , si eu fac asta , pt ca e mai scurt 4 decât autostrada la Debrecen si apoi la Oradea. Ce fain ar fi pe autostrada pana la biharia , apoi pe semi-autostrada la Oradea . Si moldoveni la fel sudistii la fel nordul la fel. Iliescu si P. Roman sa fie arestați pt devalizarea statului , si apoi rând pe rând cu toți hoții.
Postat 23 Mai 2018, 00:55 de Sandu1201
Drumul mortii!
DN 4 = drumul mortii! Numai masini cu numar de RO. circula ca nebunele, depasesc ca nebunele. Nu e de mirare ca se intampla asemenea tragedii. La a cata fortare era soferul mortii? Sigur avea multe la activ. Un criminal inconstient. Pacat de copii care asteapta in zadar intoarcerea parintilor de la munca!
Postat 23 Mai 2018, 00:30 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON