URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2017, 18:50

Radu Mazăre a plecat în Madagascar şi cere azil politic

Radu Mazăre a plecat în Madagascar şi cere azil politic sursa foto: Business Magazin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aflat sub control judiciar, dar fără interdicţia de a părăsi ţara, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a plecat din România şi nu mai vrea să se întoarcă. El este în Madagascar, unde cere azil politic.

Descoperirea a fost făcută sâmbătă de poliţişti, când Mazăre trebuia să se prezinte la secţie. "Astăzi, 30 decembrie a.c., in jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța s-au sesizat cu privire la faptul că, un bărbat aflat în control judiciar, in baza unei decizii a Înaltei Curți de Casație si Justiție , nu s-a prezentat pentru a semna în graficul de prezență", se arată într-un comunicat al IPJ Constanţa.

Bărbatul cu pricina, au deconspirat jurnaliştii din Constanţa, este Radu Mazăre. "După verificările efectuate, cel în cauză a informat ofițerul de caz că se afla pe teritoriul statului Madagascar unde face demersuri pentru a obține azil politic", se mai arată în comunicatul IPJ Constanţa. Poliţiştii au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fostul primar şi-a explicat refugierea în Madagascar într-o scrisoare lăsată avocaţilor săi, în care Mazăre susţine că este ţinta statului paralel şi ştie că nu va beneficia în ţară de o justiţie independentă. "Atunci când în România va exista o justiţie reală, mă voi întoarce", a scris Mazăre.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
NEVER SAY NEVER
@CHRIS: Nu deviez. Daca mi se pun întrebări, răspund! Nu sunt de acord cu sifonarea banului public. Deocamdată Mazăre nu este condamnat! Nu sunt de acord cu opulența afișată de acesta și nici cu extravagantele lui! Dar nu sunt de acord nici cu faptul că nu sunt întrebați: Base, Videanu, Hoara, Blaga...de unde, bre? Exista și personaje care deocamdata s-au camuflat mai bine! Dar....
Postat 31 Decembrie 2017, 14:50 de TDS
@tedese
iar aberezi. e rosu ca tine. lauda-l ca ai pe cine cum a furat din banul public. hai sa vad daca te tine. ca de fiecare data tot deviezi de la subiect. intorci discutia in alte zari mai "prietenoase" tie.
Postat 31 Decembrie 2017, 13:34 de User anonimizat
MIAMI
@Sandu1201: Aș opta pentru Miami dar mă tem că vila lui Vecerdea ( hă hă hă....Vecerdea! ) e prea plină! Poate sufrageria în care fu Luluta e mai liberă acum!
Postat 31 Decembrie 2017, 13:11 de TDS
Tds
Unde te retragi , brazilia sau madagascar. Ca la londra e POPoviciu lui base.
Postat 31 Decembrie 2017, 10:31 de Sandu1201
HNY
@Sandu1201: Bine! Pa! Ne revedem în 2018!
Postat 31 Decembrie 2017, 09:45 de TDS
Tds
Tu ai doar MINCIUNI precise și promise de la partid cand bați din palme .
Postat 31 Decembrie 2017, 08:58 de Sandu1201
VIENNA CALLING ST. MARTIN
@Sandu1201: Ți-aș spune niște chestii dar nu am cum să le probez! Eu nu sunt organ judiciar! Eu am doar informatii! Precise! Timpul nu e pierdut! La un moment dat probabil/sper vor ieși la iveală...
Postat 31 Decembrie 2017, 07:26 de TDS
Tds
Îi tot arunci pe gât lui Bolojan. Cred ca Bolojan după 10 ani de mandat nu se arată cu un BENTLEY GT convertible one, sau cu masini clasice . Banii constantenilor se vad in aviația lui Mazăre, ai oradenilor in pasaje, drumuri , poduri si etc. BRAVO Bolojan fa pod pe clujului , centura podgoria, paleu , episcopia via borsului. Si unește taranii de la osorhei si sanmartin cu oradea . Ca de LINGAI ma ocup EU.
Postat 31 Decembrie 2017, 02:16 de Sandu1201
Tds
Asa ai sa faci si tu după ce furi avuțiea statului made in pesedescu? Dar oricum cred ca a zis la vrajeala ca cere azil politic . Din salariul de primar isi cumpara cel mult un E classe second hand.
Postat 30 Decembrie 2017, 23:57 de Sandu1201
HAPPY NEW YEAR
Statul de drept portocaliu i-a dat control judiciar! Prost să fii să nu pleci! PS: Marta o fi plecat sau e chiar mort? Nutzi n-a plecat dar are o imensă durere în...!
Postat 30 Decembrie 2017, 22:25 de TDS
doctrina
uite cum ni se duc valorile. aplecat si ghita. e bine ce se intampla? ii intrebretoric pe lingaii pesdeilor. raspunsul il stiu deja. vai de noi ce conducatori avem.
Postat 30 Decembrie 2017, 21:25 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON