URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Ianuarie 2018, 17:50

„Puci” în PNL: O grupare din partid vrea să-l pună pe Bolojan preşedinte al PNL şi să "îngroape" partidul cu Cioloş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cunoscutul liberal Viorel Cataramă acuză că în PNL există o grupare care vrea ca primarul de Oradea, Ilie Bolojan, să preia conducerea partidului şi "să îngroape" PNL într-o coaliţie condusă de Dacian Cioloş

Informaţia a fost publicată de site-ul ziare.com, care, citand agentia de stiri Mediafax, arata ca la nivelul organizatiilor judetene exista o adevarata furie legata de faptul ca PNL nu a incercat nici macar sa isi asume formarea Guvernului dupa demiterea premierului Mihai Tudose.

"La nivelul organizatiilor judetene exista o stare de nemultumire profunda, furie pentru ca PNL nu si-a asumat formarea Guvernului, desi existau premisele pentru acest lucru si se putea forma o majoritate parlamentara, din PNL, USR, PMP, UDMR, minoritati si parlamentarii Puterii nemultumiti de Liviu Dragnea. Toata lumea isi pune intrebarea de ce nu s-a actionat", a declarat Catarama.

Acesta spune ca explicatia a gasit-o in vizitele facute la organizatiile din tara, si anume formarea unei grupari care vrea sa preia conducerea partidului, "o grupare formata din indivizi slabi, fara coloana vertebrala, fara calitati de lideri".

"Ce urmareste aceasta grupare? Fie in luna martie a acestui an, ca eventuala condamnare a lui Ludovic Orban, fie anul viitor, dupa alegerile europarlamentare, unde se vor stradui ca PNL sa obtina un scor mic, sa il instaleze in functia de presedinte interimar pe Ilie Bolojan, care sa fie de acord cu formarea unei coalitii conduse de domnul Dacian Ciolos, din care sa faca parte si PNL", a mai spus Catarama.

Liberalul sustine ca aceasta grupare pro-Bolojan formata in interiorul PNL a influentat in mare masura decizia PNL de a nu prezenta un candidat propriu pentru functia de premier la consultarile cu seful statului.

"Nu doresc sa dau nume in acest moment, ci sa trag un semnal de alarma ca PNL poate castiga alegerile singur, in lupta directa cu PSD. Cei care se opun ar trebui sa fie considerati inamici publici ai partidului, pentru ca vor sa ingroape PNL intr-o coalitie condusa de Ciolos. Mai mult, acestia se opun unei ideologii clare de dreapta, pentru a fi un numar cat mai mare de nemultumiti fata de acest partid", arata Catarama.

Omul de afaceri liberal sustine ca Dacian Ciolos ar sti de acest plan si ca de aceea a si anuntat ca formeaza un partid pe baza Platformei Romania 100.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
shareware
Si mie imi place sa fie UDE MEREU , ca altfel e chinuiala.
Postat 31 Ianuarie 2018, 00:01 de Sandu1201
udmr
sper ca fratii nostrii maghiari sa ne salveze si sa ne dea un primar bun !sa-l voteze atat romanii cat si ungurii.... sa scapam de acest Bolojan
Postat 30 Ianuarie 2018, 23:19 de shareware
WinDos-ul garii
Care partid ar fi cel mai bun pt ORADEA???
Postat 30 Ianuarie 2018, 19:31 de Sandu1201
Catarama e suparat pe Oradea !?!
Sa fie puci, sa ajunga Bolojan presedintele PNL si sa fie eliberata Oradea de sub ocupatia incompetentei ... ma rog tie, Doamne, sa faci asa cum a visat Catarama !?!
Postat 30 Ianuarie 2018, 15:43 de WinDos
TdSarca
Scortosul are dreptate . Dar eu nu am treabă cu pnl-escu
Postat 30 Ianuarie 2018, 01:24 de Sandu1201
??????
Sandule! Zi ceva! Cataramă l-a descris! Dă-te cu capu' la mobilă!
Postat 30 Ianuarie 2018, 00:11 de TDS
PNL....
PNL=un psd libertin!!!! Aceiasi mizerie
Postat 29 Ianuarie 2018, 21:21 de scortosul
CE-MI PLACE
" Iubirea-i doar o glumă, vis trecător / Ca un balon de spumă, amăgitor / Ea tine doar o clipa, cât un sărut / Abia se înfiripa și-a dispărut! ". Băi Cataramă! Bolojan nu are coloana vertebrală? ( Nu are dar să nu zici cuiva că am confirmat! Rămâne între noi! ).
Postat 29 Ianuarie 2018, 21:12 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON