URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2018, 14:41

PSD-ista Graţiela Drăghici, şefa Agenţiei pentru Egalitatea de Şanse, spune "povestea femeii PE motostivuitor"

PSD-ista Graţiela Drăghici, şefa Agenţiei pentru Egalitatea de Şanse, spune 'povestea femeii PE motostivuitor' Graţiela Drăghici (dreapta), alături de premierul Viorica Dăncilă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ajunsă ţinta ironiilor în mediul online după ce s-a întrebat într-un interviu acordat PRO TV "de ce o femeie nu poate fi motostivuitor?", şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi, Graţiela Drăghici (PSD), s-a scuzat şi, ulterior, a revenit cu "povestea femeii PE motostivuitor" şi de ce a ales să dea acest exemplu în interviu. 

Graţiela Drăghici a scris, pe Facebook, povestea unei femei care a fost respinsă pentru un job unde ar fi trebuit să lucreze pe motostivuitor.

"A fost odată ca niciodată o mare companie de cauciucuri care avea nevoie de personal la unul dintre depozite, şi el foarte mare, unde munca nu era deloc uşoară. Angajatul trebuia sa lucreze pe motostivuitor şi sa aibă forţă fizica necesara pentru a mai ridica sau aşeza pe raft cauciucurile. Astfel ca au dat anunţ de angajare. Şi ce sa vezi... S-a prezentat numai o femeie. Pe care au respins-o, apreciind că este nevoie de forţă fizica şi de o anume constituţie pentru a face faţă cerinţelor postului", povesteşte PSD-ista.

"Şi au mai dat încă o data anunţul. Şi de această dată s-a prezentat numai femeia. Pe care iar au respins-o. După al treilea anunţ, nemaiputâd să o scoată la capăt nici cu femeia, nici cu postul, au angajat-o. Evident că femeia a fost privită cu rezerve de bărbaţii de la depozit. Dar ea îşi vedea de treaba. Se urca pe motostivuitor, aşeza frumos cauciucurile pe raft, când mai cădea câte unul cobora de pe motostivuitor, îl ridica de jos şi îl punea pe raft sau pe motostivuitor şi, în general, nu prea stătea . Pentru ca bărbaţii se mai strângeau când şi când la o vorba, mai luau câte o pauza, dar ea era noua şi nu prea o băgau în seama. Însă, rafturile aranjate de ea arătau impecabil, ordonate şi parcă deveniseră mai multe. Şi aşa, încet-încet, văzând-o cum lucrează, că nu prea coboară de pe motostivuitor, că dacă scăpa pe jos vreun cauciuc, nu îl lasă în drum, ci îl ridica singura şi îl pune la loc, că pe rafturi marfa era eficient aşezată, au început cu toţii să fie mai atenţi, mai implicaţi şi mai... eficienţi", mai zice şefa ANES.

De asemenea, ea afirmă că morala întâmplării este: "Promovarea femeilor în orice domeniu al vieţii sociale poate aduce valoare adăugată şi bunăstare socială".

În final, aceasta spune că a căutat pe "Google Imagini" o poză cu "femeie pe motostivuitor", dar nu a găsit, afirmând: "Dacă cineva deţine în arhiva o astfel de fotografie, rog respectuos sa mi-o trimită".

Drăghici a fost ţinta glumelor în mediul online după ce, într-un interviu pentru PRO TV, ea a spus: "De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? De ce un bărbat nu poate fi om de servici?".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
fratilor
ce tara de cacat am ajuns cauciucuri motistivuitor salarii de cacat psd votat punct
Postat 12 Februarie 2018, 08:52 de Rumanu
competente
asa se intampla cand sunt pusi politic toti sefii si sef utii in loc sa se dea concursuri pentru fiecare post. insa si comisiile de examinare sunt tot de-ai partidului din pacate. TRIST!!!
Postat 12 Februarie 2018, 07:53 de User anonimizat
Da
Oare ei ii place pe stivuitor sau pe macara?
Postat 11 Februarie 2018, 16:30 de Sandu1201
Uite tezultatul
https://www.portalinvatamant.ro/articole/noutati-97/dupa-siquotrevolutia-fiscalasiquoto-bibliotecara-a-ajuns-sa-ia-salariu-46-de-lei-7727.html
Postat 11 Februarie 2018, 15:48 de detectiv
Votati PSD
Femeilor! Daca vreti sa ajungeti muieri (pe) motostovuitor, mai dati odata cu zarul si votati tot PSD. Sincer nu cred in partide, dar a ajuns cutitul la os, numai niste tembeli putea face asemenea schimbari cu asa rezultate, valoarea noastra pt ei este ZERO. Ordinari nenorociti!
Postat 11 Februarie 2018, 15:44 de detectiv
Inca odata esti pe langa...
"Se urca pe motostivuitor, aşeza frumos cauciucurile pe raft, când mai cădea câte unul cobora de pe motostivuitor, îl ridica de jos şi îl punea pe raft sau pe motostivuitor şi, în general, nu prea stătea ." Sa intelegem ca femeia aspectiva aseza cate un cauciuc-doua cu motostivuitorul? Nu inteleg cum poate sa cada cate un cauciuc, in mod normal cu motostivuitorul asezi paleti, marfa ambalata, nu individuala. Povestea asta e chiar o poveste, "îl ridica de jos şi îl punea pe raft sau pe motostivuitor" cate un cauciuc, aia da treaba.
Postat 11 Februarie 2018, 15:39 de detectiv
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON