URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2017, 19:58

Proteste în ţară: Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă în Bucureşti, în mijlocul lor s-a dus şi Klaus Iohannis

Proteste în ţară: Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă în Bucureşti, în mijlocul lor s-a dus şi Klaus Iohannis sursa foto: www.digi24.ro
Proteste în ţară: Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă în Bucureşti, în mijlocul lor s-a dus şi Klaus Iohannis sursa foto: www.digi24.ro
Proteste în ţară: Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă în Bucureşti, în mijlocul lor s-a dus şi Klaus Iohannis sursa foto: www.digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proteste de amploare, duminică seară, în Bucureşti. Presa din Capitală susţine că între 15.000 şi 30.000 de oameni au mărşăluit împotriva proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codului penal. Agenţia de ştiri Mediafax este cea care a scris că au fost 15.000 de protestatari, în timp ce Digi 24 arată că e vorba de 28.000, Adevărul scrie peste 20.000, iar hotnews.ro şi Realitatea TV 30.000. Cea mai mică prezenţă a raportat-o agenţia de ştiri publică Agerpres, care a scris că ar fi fost doar 10.000 de protestatari.

În jurul orei 18.30, în mijlocul protestatarilor s-a dus şi preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că este indignat că ''o gaşcă de oameni politici cu probleme penale'' vrea să slăbească statul de drept.

''O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia, să slăbească statul de drept, ori aşa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia ca zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii sunt, pe bună dreptate, indignaţi'', a scris ulterior Iohannis pe Facebook.

Şeful statului a stat în jur de 15 minute la miting, unde a fost întâmpinat cu aplauze. Oamenii au strigat ''Iohannis e cu noi!''.

Din Piaţa Universităţii, manifestanţii s-au dus în marş spre Palatul Victoria şi sediul PSD, aici strigând "DNA să vă ia". După ora 22, presa din Bucureşti scrie că mulţimile de oameni sunt tot mai mici, protestatarii mergând spre case.

Proteste similare au loc şi în Sibiu, Cluj Napoca, Iaşi, Piteşti, Arad, Timişoara, Constanţa, Craiova, Suceava. La Timişoara, primarul Nicolae Robu s-a alăturat protestatarilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: Gauleiter de România? (III)
I. ”Proteste de amploare, duminică seară, în Bucureşti. Presa din Capitală susţine că între 15.000 şi 30.000 de oameni au mărşăluit împotriva proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codului penal. Agenţia de ştiri Mediafax este cea care a scris că au fost 15.000 de protestatari, în timp ce Digi 24 arată că e vorba de 28.000, Adevărul scrie peste 20.000, iar hotnews.ro şi Realitatea TV 30.000. Cea mai mică prezenţă a raportat-o agenţia de ştiri publică Agerpres, care a scris că ar fi fost doar 10.000 de protestatari.” 1. Oare câţi dintre votanții lui Herr Johannis din turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale din 2014: a) au votat PSD+ALDE la alegerile din decembrie 2016. Oare de ce? b) dacă ar trebui să aleagă, în martie, sau aprilie, 2017, între Herr Johannis şi domnul Tăriceanu, pentru funcția de Președinte al României l-ar mai alege pe primul? P.S. 1. Comentariu demn și de atenția domnului Mang Ioan. 2. Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe cetățenii români, de bună credinţă/fideli acestei ţări!
Postat 23 Ianuarie 2017, 21:09 de stefan
Herr STEFAN..
Ai o usoara amnezie...pe herr IOHANIS..l-au votat 6.000.000 ..de romani..tot de buna credinta...deci are in numele cui vorbi...
Postat 23 Ianuarie 2017, 19:56 de zorro
PCR transpartinic. Ep.: Gauleiter de România?
I. "În jurul orei 18.30, în mijlocul protestatarilor s-a dus şi preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că este indignat că "o gaşcă de oameni politici cu probleme penale" vrea să slăbească statul de drept. "O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia, să slăbească statul de drept, ori aşa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia ca zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii sunt, pe bună dreptate, indignaţi", a scris ulterior Iohannis pe Facebook.” 1. Faptul că Herr Johannis are un comportament tot mai evident de Gauleiter reiese şi din afirmaţiile sale, sus menționate; 2. Dacă Herr Johannis ar fi cu adevărat Președintele României, ar apela doar la prerogativele constituționale la care are dreptul şi nu ar proceda ca Adolf Hitler la începutul anilor 1930, respectiv ca fostul locatar de la Cotroceni; 3. Herr Johannis: a) Nu ne explicați şi nouă care prevederi din cele două proiecte de OUG vă deranjează? b) Să nu mai îndrăzniți să vorbiți în numele românilor! Este rușinos pentru un profesor de fizică, de liceu, să confunde 10,000÷20,000 de protestatari, multi dintre ei manipulați, cu cele peste 3,600,000 de votanți PSD+ALDE! II. Sper ca "gașca" factorilor politici nr.: 2, 3 şi 4 din Statul Român să procedeze în consecință! "Gasca" celor peste 3,600,000 de romani, de buna credință, care v-au votat, va cer acest lucru!
Postat 22 Ianuarie 2017, 23:07 de stefan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON