URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2017, 22:48

Prima moţiune de cenzură la adresa Guvernului Tudose a căzut

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Moţiunea de cenzură „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, iniţiată de Opoziţie, a fost respinsă joi, înregistrându-se doar 159 de voturi „pentru“, mult sub minimul de 234 de voturi favorabile necesare adoptării. În plen, deputatul PNL Florin Roman a venit cu o plasă de cumpărături, pentru a arăta cu cât s-au mărit preţurile faţă de luna septembrie. Premierul Mihai Tudose a răspuns cu ironii.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi trei deputaţi independenţi. Opoziţia solicita retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a opri distrugerea economiei şi scoaterea României din UE, afirmând că demiterea Guvernului trebuie să ducă la abogarea OUG care a generat „haosul fiscal”, potrivit textului moţiunii de cenzură.

Liberalii au organizat simultan o manifestaţie în faţa Palatului Parlamentului, un lanţ uman în jurul clădirii. Moţiunea dezbătută joi în Parlament a avut însă puţine şanse să treacă, în condiţiile în care UDMR a anunţat că se abţine, rămânând să fie votată de aleşii PNL, USR şi PMP.

Liderul senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu, a declarat, miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că Mihai Tudose ar merita “porecla de premierul paralel”, afirmând că “balaurul” numit “statul paralel” a fost inventat pentru a justifica “rateurile Guvernului”.

Premierul Mihai Tudose le-a spus parlamentarilor liberali, după dezbaterea moţiunii de cenzură, că ”din păcate pentru ei şi din fericire pentru România crede că vor sta departe de guvernare o lungă perioadă de timp”.

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Tudose a picat, aceasta nereuşind să întrunească numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată. Potrivit datelor oficiale, moţiunea a fost votată pentru de 159 de aleşi, respinsă de trei şi 23 s-au abţinut. Pentru a fi demis guvernul ar fi fost nevoie de minimum 233 de voturi pentru.

Din cei 465 de parlamentari au fost prezenţi 317 şi au votat 185. În consecinţă, există 11 voturi în plus faţă de numărul de semnături. Iniţiatorii au reuşit să convingă 11 parlamentari în plus faţă de cei 148 de aleşi câţi au semnat documentul prin care cereau demiterea guvernului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Partidele Noii Securitati
aka slugile Statului paralel Au Luat-o In Freza Urit De tot
Postat 24 Noiembrie 2017, 15:27 de BESTIA666
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON