URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2017, 15:40

Preşedintele Klaus Iohannis: Dacă şi acest guvern ar cădea, va trebui să îmi pun întrebarea dacă PSD mai poate guverna

Preşedintele Klaus Iohannis: Dacă şi acest guvern ar cădea, va trebui să îmi pun întrebarea dacă PSD mai poate guverna foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Dacă şi acest guvern ar cădea, atunci va trebui să îmi pun întrebarea, la modul extrem de serios, dacă PSD-ul mai are capacitatea să guverneze", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, joi, arătând că ştie care sunt opţiunile sale în ce priveşte remanierea miniştrilor, dar refuzând să le nominalizeze.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose au fost prezenţi la lansarea noului model Ford, EcoSport, la Craiova.

"Am discutat cu premierul şi el mi-a prezentat opţiunile domniei sale, dar aceste lucruri nu le voi anunţa eu, a declarat, la Craiova, preşedintele Klaus Iohannis. Eu cred că premierul este de bună-credinţă şi vrea să facă o echipă performantă, a adăugat şeful statului. În acest context, Iohannis a admis că, dacă doar pe calea remanierii se poate îndeplini acest deziderat, "atunci remaniere să fie". 

Potrivit preşedintelui, criza politică din acest moment "are consecinţe în primul rând negative", subliniind şi că guvernarea PSD-ALDe a indus o "nelinişte profundă" în economie, pe fondul măsurilor anunţate în ritm ameţitor mai ales în domeniul fiscal. "Este cazul să se liniştească lucrurile, să se reintre într-o zonă de predictibilitzate, de stabilitate pentru a permite şi mediuli economic să performeze", a mai punctat şeful statului, potrivit Digi24.ro.

În acelaşi timp, Klaus Iohannis a avertizat PSD că scenariul pierderii guvernării nu poate fi cu totul exclus: "Dacă şi acest guvern ar cădea, atunci va trebui să îmi pun întrebarea, la modul extrem de serios, dacă PSD-ul mai are capacitatea să guverneze". Totuşi, potrivit lui Iohannis, guvernul tehnocrat nu este o soluţie.

Preşedintele a avertizat încă o dată coaliţia de guvernare asupra faptului că "persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând al funcţiilor statului". "În politică nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie aşa cum funcţionează în justiţie", subliniază Iohannis, arătând că "pentru potician, care merge în faţa poporului, contează integritatea".

De precizat că lista miniştrilor remaniaţi va fi anunţată în urma reuniunii Comitetului Executiv al PSD de la ora 17.

După cum se ştie, premierul a anunţat luni seară că va remania 5 miniştri, pentru ca apoi, în urma şedinţei cu liderul PSD, Liviu Dragnea, numărul acestora să scadă la 4. Între cei propuşi la remaniere se află vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul pentru fonduri europene, Rovana Plumb, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE), şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Dacă primii trei au probleme în justiţie, în ceea ce-l priveşte pe Răzvan Cuc, premierul nu este mulţumit de activitatea acestuia.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, însă, joi, că ALDE nu este de acord cu remanierea lui Ilie.

Presa centrală a speculat, marţi, că pe lista indezirabililor s-ar număra şi ministrul bihorean al Sănătăţii, Florian Bodog, acuzat că a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Ştiinţe Economice, şi aflat în dizgraţia premierului, după criza vaccinurilor. De altfel, premierul l-a admonestat pe PSD-istul bihorean ori de câte ori a avut ocazia, în şedinţe de guvern.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
!!!!”
@elev: Am văzut ! Dar nu m-am putut abține !
Postat 13 Octombrie 2017, 13:04 de TDS
prostul nu-i prost destul...
"Poporul" care a votat penali si "poporul" care comenteaza aici sustinand penali isi merita soarta! Daca nu ai nici atata discernamant incat sa deosebesti un hot, un mincinos, un impostor, o lichea, un parvenit, un populist, un tradator de un om cinstit atunci meriti sa fii condus de PSD-ALDE. Daca "musti" la propaganda KGB inseamna ca nu stii istorie contemporana de doi bani, inseamna ca nu respecti eroii neamului cazuti de la Stalingrad pana la Carei, inseamna ca nu respecti jertfa elitelor noastre din lagarele comuniste. Daca nu intelegi ca de 27 de ani suntem in cea mai mare migratie a tinerilor datorita coruptiei, inseamna ca esti idiot! Daca nu intelegi ca migratia tinerilor se datoreaza coruptiei care-i impiedica sa aiba o sansa la munca cinstita esti rau intentionat la adresa acestei Tari! Daca esti rau intentionat si mai esti si idiot, macar taci si nu fa mai mult rau. Daca un om a ajuns Presedintele acestei tari si vrea sa faca Bine, macar nu-l injura pentru ca el prin faptele sale si prin increderea data la vot de partea cinstita a acestei Natii da dovada ca e patriot. Rusine tradatorilor, ca pe prosti nu putem decat sa-i compatimim...
Postat 13 Octombrie 2017, 12:13 de pupinjuristu
@tds
Lache.....nu vorbeam cu tine. Asa ca stai in banca ta, botu pe labe si dormi. Esti insignifiant. Hai pa.
Postat 13 Octombrie 2017, 11:29 de elev
SA FIE INTEGRI A ZIS EL ! ASA INDIVID, ASA INTEGRITATE
@elev: Președintele AR TREBUI SĂ FIE FACTORUL DE ECHILIBRU ! Klaus Werner Iohannis NU ESTE. El cu Forumul Democrat German și împroprietările ilegale."La Sibiu s-au restituit licee, şcoli, grădiniţe, filarmonica şi un cămin de bătrâni către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German, de către primarul Klaus Iohannis. Acesta se afla în conflict de interese, fiind primar şi preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) la vremea respectivă. Aceste abuzuri în serviciu şi evidentul conflict de interese au fost şi sunt trecute, în continuare, cu vederea de autorităţile române. " ( Justitiarul - 2014 )
Postat 13 Octombrie 2017, 08:59 de TDS
@oarecine
Academiciene.....#Rezist a fost altceva, mai profund decat ai putea tu intelege. Pentru ca tu si psd-ul tau sunteti "un pic" idioti. Cat despre Presedintele Romaniei.....e factorul de echilibru pentru ca acesti penali ( la propriu si la figurat) sa nu anihileze total statul de drept. Pricepi bre cum sta treaba? Nu prea cred dar macar inchide gura sa nu-ti curga balele pe tastatura. Hai pa.
Postat 13 Octombrie 2017, 08:43 de elev
Sasul se întreabă
După ce a ieșit în stradă cu #reziștii de la Raiffeisen și alți idioți subordonați împotriva guvernului pe care el însuși îl conduce, la ce mai dă din papagal acest antiromân învederat - ce și cui mai vrea idiotul Sibiului să demonstreze?
Postat 12 Octombrie 2017, 22:24 de Oarecine
Problema e mai grava de atat, pe fondul unui scenariu in care Dragnea si Tudose sunt sahisti care se joaca cu viata si sperantele prostimii !?!
Sa zicem ca PSD, care dupa cum se vede de un an incoace n-a facut nimic bine ci numai a incurcat lucrurile, s-ar dezice de mecalarie precum dulaul care ar sterge-o de satul ce e, fugind ca prostul pe la vecinii care sunt vegetarieni ... iar locul ar ramane gol, pustiu sa zicem !?! Vine Johannis in schimb cu formula magica? Stie si el ca atunci cand are toata puterea, scade in sondaje de parca ar fi pe tobogan ceea ce, pentru un escroc imobiliar de talie internationala cum e el, ar fi o ca o revenire a constiintei !?!
Postat 12 Octombrie 2017, 20:52 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON