URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2018, 11:42

Preşedintele Klaus Iohannis cere demisia premierului Dăncilă: „Transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România”

Preşedintele Klaus Iohannis cere demisia premierului Dăncilă: „Transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România” foto: presidency.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele a cerut, vineri, demisia şefului Viorica Dăncilă, după ce trebuia să aibă o întrevedere cu aceasta, însă ea nu a mai venit. 

Întâlnirea celor doi urma să se desfășoare la ora 11 și urma să aibă ca temă conflictul dintre Guvern-PSD şi BNR. Vineri dimineaţă, premierul Viorica Dăncilă l-a înştiinţat pe Iohannis că nu mai merge la întâlnirea programată de la Palatul Cotroceni pe tema situaţiei tensionate, preşedintele fiind anunţat prin cabinetul său.

„Doamna Dăncilă a preferat să executele ordinele de la partid. Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al Romaniei şi transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România, de aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”, a spus Iohannis, potrivit Digi24.ro.

De precizat că, potrivit Constituției, președintele nu poate revoca premierul. 

Principalele declarații ale președintelui de vineri, potrivit Digi24.ro

- Calitatea principală a BNR este independenţa ei faţă de Guvern şi faţă de alte autorităţi. PSD pune sub semnul întrebării această independenţă. BNR nu poate să fie acaparat de PSD, trebuie să rămână independent.

- Politicile BNR şi ale Guvernului este de dorit să fie corelate, discutate. Am dorit să mediez, dar doamna Dăncilă nu a înţeles acest lucru. 

- Preşedintele trebuia consultat în legătură cu memorandumul secret (privind mutarea ambasadei la Ierusalim, n.r.). Pe 29 ianuarie 2018, doamna Dăncilă jura să respecte Constituţia, legile ţării. Înseamnă nu doar că se respectă şi pricipiul colaborării loiale, se respectă deciziile Curţii Constituţionale. 

- Doamna Dăncilă a preferat să executele ordinele de la partid. Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă.

Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al Romaniei şi transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România, de aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României. Viorica Dăncilă era aşteptată, astăzi, la Palatul Cotroceni pentru discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis. Invitaţia a fost lansată acum două zile, când tema propusă de şeful statului era un eventual conflict între Guvern şi BNR.

De precizat că acest conflict are loc și în contextul în care Klaus Iohannis a declarat, joi, că vizita în Israel a premierului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor s-a făcut în secret, menţionând că Viorica Dăncilă nu a avut mandat pentru întâlnire. 

Iohannis a declarat că aşteaptă explicaţii de la premier şi pentru vizita din Israel, în care aceasta ar fi plecat fără mandat din partea sa.

Preşedintele l-a criticat şi pe Liviu Dragnea, care de asemenea a fost în vizită în Israel. Klaus Iohannis a revenit cu scuze şi cu explicaţii, după ce a afirmat: "Cine ştie ce înţelegeri face Liviu Dragnea acolo, cu evreii". Replica liderului PSD a venit într-o intervenţie la Antena 3. "Nu am nicio înţelegere secretă cu nimeni", a spus Liviu Dragnea.

"Aş vrea să am totuşi unul-două comentarii în legătură cu afirmaţiile domnului preşedinte Iohannis. Ele sunt considerate, şi nu numai de mine, cu o anumită doză de antisemitism. De asemenea, nu poţi să jigneşti în asemenea hal. Bun, m-a jignit pe mine, a jignit-o pe doamna prim-ministru, dar nu poţi să jigneşti nişte oficiali din alt stat pe care îi acuzi că fac înţelegeri secrete cu nişte oficiali din România. Aşa ceva este inacceptabil!", a afirmat Liviu Dragnea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Doamne3
Pentru numele lui Dumnezeu! SUPERIOR NU ARE GRAD DE COMPARAȚIE!
Postat 27 Aprilie 2018, 22:29 de dani-e-let
Dani-e-let
Si eu am vb ca e mul mai superior decât Base
Postat 27 Aprilie 2018, 21:40 de Sandu1201
mai clar cum să o spun ?
@Sandu1201: Eu am vorbit despre venirea lui Bashar la București!
Postat 27 Aprilie 2018, 21:26 de dani-e-let
Dani-e-let
El sa dus sa recupereze datoria Siriei catre Romania din anii 80. La care Bashar ia zis lui Base " Eu am împrumutat bani de la Ceaușescu, nu de la România, si voi l-ați omorât . Nu am cui să-i dau banii".
Postat 27 Aprilie 2018, 21:23 de Sandu1201
Musafirii se pun primii
@Sandu1201: El era musafir ! " S-au dat " prin centrul vechi...dar nu cu bicicleta !
Postat 27 Aprilie 2018, 18:27 de dani-e-let
Dani-e-let
Nu Bashar sa intalnit cu Base , Base sa intalnit cu Bashar . Oare de ce s-au întâlnit?
Postat 27 Aprilie 2018, 18:02 de Sandu1201
revin
Precizez că Bashar era / și din păcate e/ președinte ! Să nu -mi sară cineva în cap în sensul că nu știu chestiuni simple !
Postat 27 Aprilie 2018, 17:40 de dani-e-let
tenerifeeee
@CHRIS: Nu sunt de acord cu ce a făcut D -l Președinte ! Un Președinte nu folosește un astfel de stil de exprimare ! Nu știu cine este " veorica " . Dacă te-ai gândit cumva la D-na Prim ministru Vasilica Viorica Dăncilă, se mai întâmplă ca cei din fruntea unui Guvern să facă vizite . Iacă, în Israel! Alții vin în România ! Bashar al Assad s-a întâlnit cu Băsescu ! Așa, mai dictatorul cu cel dă dreapta care le poate arăta jurnalistelor cum se face ! Cu condiția să se urce pe masă !
Postat 27 Aprilie 2018, 17:22 de dani-e-let
interpretarea mea
@andy: Era nepoliticos din partea mea să reproduc aici tot articolul ! Nici nu am spus că este un titlu de articol , nici nu am dat numele site-ului ! " Reținere și prudență " mi se pare suficient ! Mai ales când se cere acest lucru unui domn de o anumită etnie !
Postat 27 Aprilie 2018, 17:10 de dani-e-let
@sarca dan e let(lemn)
vorbeste naibii si tu o data la subiect, nu veni cu aberatii ca de obicei. esti sau nu de acord cu ce a spus Iohannis sau cu ce a facut veorica. si de ce? macar o data.
Postat 27 Aprilie 2018, 13:28 de User anonimizat
și la Tokyo ?
@Sandu1201: Da, dar jignirea a fost alta !
Postat 27 Aprilie 2018, 13:16 de dani-e-let
Doamne ajuta!
Doamne ajuta! Poate scam de parasuta analfabeta! Problema e ca PSD-ul e plin de kurve si pot ajunge si centuristele prim ministru!
Postat 27 Aprilie 2018, 13:14 de scortosul
Dani-e-let
Pe unde am umblat in lume si am intalnit evrei , ei au spus că sunt EVREI, si eu am spus tot EVREI. Depinde accentul si contextul în care pronunti , indiferent de limba.
Postat 27 Aprilie 2018, 13:05 de Sandu1201
continuare
Sa continui citatul : "rabinul Margolin a spus că "indiferent de protocoalele stabilite și de nemulțumirea evidentă a președintelui că nu au fost respectate, aș îndemna la reținere și prudență privind folosirea unui astfel de limbaj de către şefii de stat. Sub presiune mediatică, găsirea cuvintelor corecte nu este întotdeauna ușoară și suntem pregătiți, în acest context, să oferim președintelui beneficiul îndoielii. Dar folosirea unui astfel de limbaj, încărcat cu conotații și subtilităţi sinistre, poate fi folosit de elementele dubioase din societate și, în mod firesc, declanșează semnale de alarmă în rândul comunității evreiești”.". Concluzie : nici un fel de acuza, chiar ii intelege reactia dar recomanda prudenta. Atat si nimic mai mult. Si aici e vorba de presedintele Asociatiei Europene a Evreilor. Apropo - a evreilor, nu a isrelitilor.
Postat 27 Aprilie 2018, 13:00 de andy
@dani-e-let
Nu cita doar titlul citeaza si declaratia. Titlul e departe de realitate. Citat :"aș îndemna la reținere și prudență privind folosirea unui astfel de limbaj de către şefii de stat" Sau "ar trebui să evite utilizarea unui astfel de limbaj "greu, cu conotații, subtil sinistru”". Nu mi se pare a fi nici o furie sau reactie furibunda. Daca tot susti ca esti corect si echidistant in afirmatii respecta intregul context pt ca altfel ajungi un fel Evenimentul Zilei cu titluri socante pt continut nevinovat.
Postat 27 Aprilie 2018, 12:56 de andy
am citat
" Iohannis a stârnit furia evreilor din Europa! Reacție furibundă de la Bruxelles la adresa șefului de la Cotroceni: 'Limbaj sinistru' ! "
Postat 27 Aprilie 2018, 12:21 de dani-e-let
Subscriu
Este o rusine !
Postat 27 Aprilie 2018, 12:15 de eraclid
perioada de proba a expirat
Orice om normal, politic,apolitic vede ca doamna premier e analfabeta,a avut ca la firmele private perioada de proba de 3 luni, e varza. Politica zero,e o sluga dirijata,pareri propii nu are,nu intelege economia,termenii,habar n-are de istorie,e AGRAMATA,nu intelege ce citeste,e o rusine pentru noi ca tara.Cererea de demisie e un lucru firesc.Personal nu cred ca de la domniile fanarioe incoace am avut asa prim ministru,atat de redus intelectual.Doamna Dancila daca ar da acum examenul de bacalaureat nu ar avea nici o sansa sa-l treaca.Ne faceti pe noi de rusine,retrageti-va decent....
Postat 27 Aprilie 2018, 11:54 de suporter_oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON