URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2017, 14:32

Preşedintele Asociaţiei Colectiv: Pentru Firea şi Guvernul României, Colectiv trebuie să dispară, nu vorbim despre ei

Preşedintele Asociaţiei Colectiv: Pentru Firea şi Guvernul României, Colectiv trebuie să dispară, nu vorbim despre ei sursa foto: www.europafm.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doi ani după incendiul din clubul bucureştean Colectiv, în urma căruia 65 de persoane au murit şi alte aproape 200 au fost rănite, preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, care şi-a pierdut fiul în această tragedie, este convins că autorităţile vor să nu se mai vorbească despre incendiu şi vinovaţii săi.

"Mă întrebam de ce Primarul Capitalei, Firea, refuză să accepte o audienţă, mă întrebam de ce Primarul Capitalei, femeia, mama, Firea nu ne accepta proiectul de a construi o maternitate nouă, închinată memoriei tinerilor plecaţi în urma incendiului din Colectiv. Acum ştiu, aţi auzit zilele astea un singur primar sau un singur politician aflat la putere vorbind de Colectiv? Pentru Firea şi Guvernul României, Colectiv trebuie să dispară, nu vorbim despre ei, nu vorbim cu ei, facem să dispară dovezile. Colectiv este dovada hoţiei, prostiei, laşităţii politicienilor ultimilor 27 de ani. Ceea ce nu înţelegeţi voi este că umbra Colectiv vă va urmări pentru tot restul vieţii voastre", a scris Eugen Iancu, pe pagina sa de Facebook.

"Nu s-a schimbat nimic"

Totodată, în ultimele zile, mai mulţi dintre răniţii incendiului din Colectiv au declarat pentru news.ro că, în opinia lor, nu s-a schimbat nimic după această tragedie. "Oamenii politici au reînceput să scoată capul, să fie din nou puşi în funcţii-cheie, unele cluburi s-au redeschis pe "semnătură", cu asumarea patronului, legile date nu sunt respectate, mă refer la nevoile marilor arşi", a declarat Cătălin Scânteie, chitarist şi actor, care a fost în clubul Colectiv în acea fatidică seară.

Pe de altă parte, Digi 24 a dezvăluit, săptămâna aceasta, că un raport întocmit de Ministerul Sănătăţii, privind modul în care au acţionat spitalele în urma incendiului de la Colectiv, a fost finalizat la începutul acestui an, dar nu a fost făcut public şi a rămas în sertarele Ministerului condus de orădeanul Florian Bodog.

Concluziile raportului, a scris Digi 24, sunt extrem de grave: autorităţile române au refuzat transferul în străinătate pentru victime, iar acest lucru a fost posibil doar la presiunea publicului. În plus, infecţiile nosocomiale ale pacienţilor nu apar în fişele medicale, ele nu au fost raportate în spitalele din România, ci au fost descoperite de medicii din străinătate.

Contactat de jurnalişti, Bodog a susţinut însă că documentul cu pricina nu i-a fost predat de fostul ministru tehnocrat, Vlad Voiculescu.

Orădenii, chemaţi la comemorare

În memoria victimelor de la Colectiv, duminică seară este programată o comemorare în Piaţa Unirii din Oradea. 

Doritorii sunt chemaţi ca, între orele 18 şi 21, să aprindă lumânări pentru toţi cei morţi în urma incendiului din clubul bucureştean. 

De asemenea, la ora 18, vor fi lansate în aer mai multe lampioane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON