URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 August 2017, 10:33

Premierul Mihai Tudose: Creşte vârsta de pensionare, "cu un an, doi"

Premierul Mihai Tudose: Creşte vârsta de pensionare, 'cu un an, doi' Sursa: Mediafax.ro (foto Marius Dumbrăveanu)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Creşte vârsta de pensionare! Premierul Mihai Tudose a anunţat că această creştere va fi "cu un an, doi" şi ar putea intra în vigoare în curând.

"Legislaţia europeană este una, fiecare ţară îşi dimensionează fenomenul în funcţia de vârsta, speranţa medie de viaţă din ţara respectivă. Când vom ajunge şi noi cu speranţa de viaţă la peste 80 de ani, stăm şi noi de vorbă despre acest lucru. Deocamdată, o să mai crească cu un an-doi, probabil începând cu peste un an, peste doi ani", a precizat prim ministrul într-un interviu pentru Agerpres.

Acum, bărbaţii din România ies la pensie la 65 de ani, iar femeile la 63.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Noi....
Noi... murim lucrand! Ei..... ei traiesc furand!
Postat 03 August 2017, 18:50 de scortosul
Ca sa poata iesi
securistii si militisti la pensie la 40 de ani, cu pensii de mii de euro! Bravos natiune, halal sa-ti fie!
Postat 03 August 2017, 17:06 de User anonimizat
sa le dam ca avem de unde
Ca la carte, ca din Programul votat de electorat: "...mai luam de aici, mai punem dincolo si daca merge bine, daca nu merge incercam altceva". Principial stam bine: "intai urcam sacii nostri in caruta, apoi dam ceva pomeni lenesilor care ne voteaza, mai taiem de la cei care nu ne voteaza si la sfarsit dam vina pe UE, pe Soros, pe Tapul ispasitor si juram ca noi am vrut mai mult da´nu ne-au lasat "dusmanii" infiltrati de multinationale. Umflam schema la buget cu neamuri retardate, scadem varsta de pensionare la "specialii" care sunt si cei mai mari patrioti, crestem varsta de pensionare la angajatii in sistemul privat, ca sa se invete minte sa mai protesteze cand "penalii" legifereaza hoti "noaptea ca hotii". Apropo: anul acesta a murit ultimul cosmonaut care a ajuns pe Luna, era ofiter in rezerva la NASA, iar gradul sau militar era acela de Capitan!!! Capitan in armata SUA era un ofiter care a fost atat de bine pregatit incat a ajuns pe Luna... Armata noastra are generali in rezerva care apar serile la televiziunile pro-infractionale si care pana in 89 duceau catanele la munci, iar dupa 89 goleau litra pana la Raportu´de la miazaza. Pentru asa fapte de glorie, la sa patrioti, merita ca guvernul sa aiba grija de pensii speciale mai mari decat au ofiterii americani care au ajuns pe Luna! Pe noi toti astia ne-au bagat in buda, asa ca "vrednici este"!
Postat 03 August 2017, 14:14 de decalog
fraierul munceste,politistul iese la 44 ani
Da,asa e, unii la 42-44 ani se pensioneaza cu o pensie de 6-7 mii de lei net,iar altii ca fraierii muncesc pana la 67 ani pentru 2000 lei salar,iar da politistul are foate multa scoala,la fel militarul si toti ofiterii care taie frunza la caini si beau cafele
Postat 03 August 2017, 11:19 de suporter_oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON