URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2018, 21:16

Premierul a rămas fără sprijinul PSD! Mihai Tudose își va da demisia

Premierul a rămas fără sprijinul PSD! Mihai Tudose își va da demisia foto: Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Mihai Tudose a rămas, luni seară, fără sprijinul PSD, după cum anunţă presa centrală. Decizia a fost luată în Comitetul Executiv al PSD, care s-a reunit în cursul după amiezii, iar ca urmare prim-ministrul îşi dă demisia.

Agenţia de ştiri Mediafax notează că cei mai mulţi membri CEx al PSD au cerut ca premierul Mihai Tudose să îşi depună mandatul, ca urmare a tensiunilor din ultima perioadă dintre el şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Al doilea "executat"

În replică, Tudose le-ar fi spus că, dacă votul va fi de retragere a sprijinului, îşi va depune mandatul. Potrivit surselor politice, votul acordat în structura PSD a fost majoritar de retragere a sprijinului politic. 59 de voturi au fost împotriva lui Tudose, 4 pentru şi 4 abţineri.

Este al doilea premier "executat" de PSD în nici 7 luni. În luna iunie a anului trecut, Sorin Grindeanu a fost demis prin moţiune de cenzură de propriul său partid, după ce s-a opus liniei imprimate de preşedintele Liviu Dragnea.

Comitetul Executiv Naţional s-a reunit luni, la ora 16, pentru a discuta o "dizidenţă" asemănătoare a premierului Mihai Tudose. Acesta a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, omul lui Liviu Dragnea, în urma scandalului provocat de poliţistul acuzat de pedofilie, şi reducerea numărului de portofolii din cabinet, populat cu apropiaţi ai şefului PSD.

Mai mulţi lideri ai PSD, între care Gabriela Firea, i-a criticat şi pe Liviu Dragnea, şi pe Mihai Tudose, pentru tensiunile din partid, care au afectat grav credibilitatea formaţiunii, la doar un an de când a ajuns la guvernare, cu un scor electoral fără precedent. 

În jur de 30 de lideri de organizaţii locale ale PSD au semnat o scrisoare prin care cer tranşarea conflictului dintre Liviu Dragnea şi Mihai Tudose prin demisia premierului, iar acest curent a obţinut satisfacţie în cele din urmă.

"Nu regret nimic"

Spre deosebire de Grindeanu, Tudose nu are de gând să se "încuie" înăuntrul Guvernului. "În seara asta sau mâine dimineaţă îmi dau demisia. Eu nu am dorit să rup partidul. Plec cu fruntea sus, nu regret nimic. Relaţia cu Liviu Dragnea e bună acum. Nu voi asigura interimatul", a declarat premierul, luni seara, la ieşirea din sediul PSD.

Întrebat ce îşi reproşează, el a răspuns: "Îmi reproşez că nu am făcut mai mulţi kilometri de autostradă, că nu am făcut mai multe spitale, dar vedeţi, astăzi am avut un eveniment fericit, o investiţie de 500 de milioane aproape. Plec cu fruntea sus, nu am închis anul prost, nu regret nimic, colegii au apreciat activitatea guvernamentală".

Potrivit prevederilor din Constituție, președintele Klaus Iohannis trebuie, în aceste condiții, să desemneze un alt membru al guvernului ca prim ministru interimar. Potrivit spuselor lui Tudose, vicepremierul Paul Stănescu va fi cel care va asigura interimatul la conducerea Executivului. 

O nouă şedinţă a Comitetului Executiv al PSD, pentru a nominaliza noua propunere de premier, este programată marţi la ora 11.

Mână proastă

Într-o conferinţă de presă susţinută ulterior, la sediul PSD, Liviu Dragnea a spus că în cadrul CEx s-a discutat "foarte deschis". Întrebat de jurnaliști cu ce a greşit Tudose, el a spus că "au fost mai multe reproşuri, nu le pot reproduce aici, că stăm 5 ore". "Concluzia a fost că nu se mai poate continua aşa, pentru că există o stare conflictuală între partid şi guvern şi în interiorul guvernului", a spus Dragnea.

Președintele PSD a mai spus și că "există o nemulţumire în rândul membrilor de partid" în sensul că aşteptau ca noul an să înceapă cu un bilanţ al guvernării în 2017 şi o prezentare ale măsurilor ce trebuie luate, dar "au văzut apariţii televizate care nu trebuiau să fie", şi că "s-a creat o stare de tensiune care a tot crescut". "După părerea mea cred că au contribuit şi unii colegi de-ai mei, pe care i-am lăsat în ultima săptămână să producă scrisori, să îşi spună punctele de vedere... Şi toate lucrurile acestea au escaladat şi s-a ajuns în situaţia în care 60 de colegi au spus că, în mod realist vorbind, nu mai putem avea garanţia că peste o lună, două, trei nu vom ajunge în aceeaşi situaţie, pentru că am mai avut această situaţie în octombrie", a spus el.

Totodată, liderul PSD a mai spus că el nu va face nicio propunere de premier, pentru că "am o mână foarte proastă", "prima oară la Sorin Grindeanu, apoi la Mihai Tudose".

"Sunt absolut convins că preşedintele Iohannis nu e fericit pentru situaţi în care am ajuns", a spus Dragnea, exprimându-şi convingerea că şeful statului va accepta şi următoarea propunere de premier. 

Întrebat dacă şefa MAI, Carmen Dan, va rămâne şi în viitorul Guvern, Dragnea a spus că acest fapt va fi decis de Comitetul Executiv. 

Întrebat de jurnalişti, dacă tot a avut "mână proastă" dacă nu se gândeşte să plece din fruntea PSD, Dragnea a spus că "nu m-am gândit".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Tds
De ce nu zici ca Bolojan e de vina
Postat 17 Ianuarie 2018, 00:38 de Sandu1201
HA HA HA
@Sandu1201 ( fost 1200 ): Good Joke! Mai degrabă serviciile! Dar știu și eu cine se pupă pe gură cu ele?
Postat 16 Ianuarie 2018, 17:52 de TDS
era de asteptat
"patriotismul" exagerat dauneaza grav sanatatii, Tudose si-a facut-o cu mana lui, nu mai suntem in evul mediu ...
Postat 16 Ianuarie 2018, 13:20 de User anonimizat
Liniste
Sa facem liniste, nici macar sa nu mai scoatem un sunet. Galagia din timpul alegerilor, galagia dupa alegeri, galagia oricand si oricat nu are alte rezultate. Avem nevoie de liniste?! Atunci sa tacem.
Postat 16 Ianuarie 2018, 11:05 de Maricel
PREMIER ORADEAN !!!
FLORIN BIRTA PRIM MINISTRU !!! DOMNULE MANG, PROPUNEM ???
Postat 16 Ianuarie 2018, 07:46 de continental
No dikkte
No batrane te-au doborat Secuii din functie... ????
Postat 16 Ianuarie 2018, 06:41 de alex1980
Cum ar zice TDS
Bolojan e de vina si pt asta.
Postat 16 Ianuarie 2018, 02:26 de Sandu1201
Popcorn pentru postaci
Dracnea crește vânzarea la popcorn. Eu te întreb Dragnea : la Jilava când mergi ?
Postat 16 Ianuarie 2018, 00:28 de suporter_oradean
Tinere
Referitor la secuime , tudose nu a zis bine ,dar sa nu uitam ca în ultimii 7 ani ROMANIA nu a facut injurii la adresa HUNgurilor. Urăsc psd-ul , dar apreciez faptul că până la centenar ne inarmam si psdescu nu a comentat nimic . Doar si doar aici apreciez psd-ul. În rest vai-samar
Postat 15 Ianuarie 2018, 23:22 de Sandu1201
Provocărili...
În legătură cu Ţinutul secuiesc,ne place nu ne place şi-au arătat rezultatili!;))))
Postat 15 Ianuarie 2018, 22:19 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON