URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2018, 16:12

PNL îl susţine pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedinte şi pe Ludovic Orban premier: "Daţi cu parul în PSD"

PNL îl susţine pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedinte şi pe Ludovic Orban premier: 'Daţi cu parul în PSD' sursa foto: www.lucianleca.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PNL este primul partid care îşi anunţă candidatul la alegerile prezidenţiale din 2019. Liberalii au votat, duminică, susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedintele şi pe Ludovic Orban pentru a fi desemnat premier. 

Pentru susţinerea candidaturii lui Iohannis, au fost exprimate 817 voturi, din care 793 au fost pentru, iar 24 au fost declarate nule, scrie news.ro.

Moţiune împotriva Guvernului

Ludovic Orban a promis că PNL va veni cu un program de guvernare, dar nu scris pe picior, ci cu răspunsuri serioase, profunde, bazate pe anaize şi pe studii de impact. El a spus că susţine o guvernare cu 14-15 ministere şi că este total împotriva ordonanţelor de urgenţă.

În ceea ce priveşte candidatul PNL la funcţia de premier, au fost exprimate 821 de voturi, din care 686 pentru Ludovic Orban, 113 pentru Viorel Cataramă, iar 23 au fost declarate nule.

Cu acest prilej, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat că parlamentarii liberali vor depune şi în această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, afirmând că vor strânge toate forţele politice din Parlament pentru a îndepărta coaliţia PSD-ALDE de la guvernare.

De asemenea, Consiliul Naţional al PNL a adoptat şi o rezoluţie conform căreia toate filialele partidului sunt obligate să aibă pagină de Facebook şi site cu informaţii actualizate şi să promoveze dialogul prin social media.

Orban îi vrea pe PNL-işti la luptă

Pe de altă parte, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avut un discurs mobilizator dur în faţa colegilor săi, cerându-le liberalilor să înceteze cu blaturile şi precizându-le de că de acum partidul este în ofensivă, iar "oastea trebuie trezită".

"Gata cu blaturile cu PSD, v-o spun din capul locului! (...) Nu mai vreau să se facă opoziţie numai la nivel naţional sau unii lideri judeţeni să facă opoziţie, dar numai cu mesaje legate de palierul naţional. Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate", a declarat Orban, potrivit hotnews.ro.

Şeful PNL a adăugat că toţi liberalii trebuie "să pună osul la treabă". "Bătălia cu PSD se va câştiga cu infanteriaa, cu fiecare membru, cu oastea, iar oastea trebuie trezită şi ridicată la luptă", a mai spus preşedintele liberalilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
un melancolic nul
nu inteleg ce il recomanda pe dl orban ca prim-ministru?! discurs zero, calitati administrative zero, spirit de combat zero....in schimb parca e un melancolic dintr-un bar, ametit si coplesit de propria-i experienta si traire launtrica. jaaaallleeee, eu unul nu votez cu pnl care are asa un om in varful partidului. iar bolojan se ascunde dupa fusta lui.. tare mi-e ca se duce de rapa partidul asta!
Postat 12 Martie 2018, 14:28 de roger
minciuni
Premierul nu se alege la prezidentiale ci la parlamentare, pentru ca majoritatea parlamentara desemneaza premierul. Tefelisti inculti!
Postat 12 Martie 2018, 08:48 de testtest
PNL = PSD
Toți o apă și un pământ. Se face doar o rocada (asta in cazul in care PNL ajunge din nou la ciolan)
Postat 11 Martie 2018, 20:51 de User anonimizat
Praf și pulbere
Le-am văzut platforma pe Facebook: lupta împotriva asistaților sociali de parcă ăștia sunt vinovați pentru toate relele din tara asta dar nu a venit nimeni cu o statistica care sa arate cat din PIB merge pe ajutoare sociale și nici cu o soluție pentru a oferi locuri de munca in zonele sărace, din Moldova de exemplu. Mai visează la devalorizarea leului în favoarea Euro cu promisiuni că oricum va creste nivelul de trai al celor cu credite in Euro dar nu sunt in stare sa ofere un termen pentru trecerea la euro că sa terminam cu jocurile astea pe curs.. și multe alte aberații care suna bine in campanie și la o anumită categorie sociala cu studii și venituri mult peste medie.. restul trebuie pedepsiți pentru că au votat psd sau nu au votat se loc
Postat 11 Martie 2018, 20:50 de User anonimizat
:(
Cu sau fara el ca cam acelasi lucru! Asta e intr-o odihna si relaxare vesnica. E ca cam asa ca apa sfintita nici nu ajuta nici rau nu face, se relaxeaza!
Postat 11 Martie 2018, 19:47 de scortosul
Sinucigasi profesionisti, sadea.
Ne revedem pe la 2024 dupa ce, in loc de RON, tot liberalul va avea salariul in EUR, scos pe piata de tot socialistul.
Postat 11 Martie 2018, 19:21 de SirmaGhipata
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON