URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2016, 16:15

Părinţii victimelor din Colectiv acuză ISU şi Ministerul Sănătăţii: "Se ştia că în România nu sunt condiţii pentru a trata astfel de cazuri"

Părinţii victimelor din Colectiv acuză ISU şi Ministerul Sănătăţii: 'Se ştia că în România nu sunt condiţii pentru a trata astfel de cazuri' sursa foto: www.evz.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La un an de la tragedia din clubul Colectiv, părinţii victimelor îi consideră vinovaţi pentru moartea celor 64 de persoane pe reprezentanţii ISU şi pe şefii din Ministerul Sănătăţii. Asta pentru că, spun aceştia, oficialii ştiau că în România nu sunt condiţii ​pentru a trata astfel de cazuri de arşi.

"Am un mesaj şi o misiune de la băiatul meu, să se facă dreptate şi să nu se mai întâmple. (...) În percepţia noastră, ISU, Ministerul Sănătăţii sunt principalii vinovaţi ai intervenţiei şi tratamentelor din spitale. Există imagini în care şoferul de pe salvare întreabă «unde îl duc?», cu targa în drum spre ambulanţă, iar un domn cu însemne ISU pe spate i-a spus «nu la Floreasca!». (...) Acelaşi lucru este şi în cazul Ministerului Sănătăţii. Când te trezeşti în patru-cinci spitale din Bucureşti cu 150 de arşi, care nu sunt bolnavi, sunt cazuri speciale, nu există... şi se ştia undeva, acolo sus la conducerea ministerului că nu există condiţii pentru a trata în mod eficient astfel de cazuri. Mă întreb de ce nu au luat decizia transferului în unităţi specializate din primul moment. A fost nevoie să moară 10 oameni că să se sperie şi să îi trimită afară pe cei care mai puteau fi trimişi", a declarat Laurenţiu Istrate, părintele unui tânăr care şi-a pierdut viaţa în tragedia din Colectiv, citat de mediafax.ro.

Fondatorul Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, care şi-a pierdut şi el copilul în incendiul din 30 octombrie 2015, a declarat că dacă autorităţile de la acea vrem luau mai repede decizia transportării arşilor în spitale din străinătate, aceştia ar mai fi avut o şansă să supravieţuiască.

"Au declarat că aveau de toate, ni-l amintim pe Bănicioiu cum zicea că sunt de toate şi că la noi sunt trataţi mai bine ca în Germania şi toţi sunt netransportabili. Asta zicea din primele ore. De unde ştia el că sunt netransportabili? Probabil că la nivel politic, cineva nu a vrut. Sunt medici care au spus din prima clipă că «dacă ţii arşii la noi în spitale, vor muri». Cineva însă s-a opus. Există discuţia despre bacterii. Ministerul Sănătăţii a recunoscut că au fost victime care au murit din cauza bacteriilor. Nimeni nu anchetează. Ne amintim că ISU, la o săptămână după Colectiv, a dat sute de milioane amenzi în toată ţara. Din punctul meu de vedere, a recunoscut că a permis locaţiilor să funcţioneze oricum, în baza a ceva, în niciun caz a autorizaţiei. Din punctul meu de vedere este o recunoaştere clară că în toată ţara ISU a luat şpagă", a declarat Iancu.

Fondatorul Asociaţiei Colectiv GTG 3010 îl consideră vinovat şi pe şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat: "Eu mi-aş dori să fac o presiune maximă asupra lui Raed Arafat. Vreau să îl acuz zi de zi, să văd că în SMURD se întâmplă lucruri, că nu mai cad elicoptere. Să nu ne minunăm când vedem maşini roşii pe stradă şi să zicem «vai, ce serviciu minunat». Aş vrea că serviciul să funcţioneze perfect, să nu se mai întâmple ca în Colectiv. Când voi vedea chestia asta, îmi voi cere scuze pentru ceea ce am spus, dacă justiţia va dovedi că este nevinovat. (...) La un an de zile, totul e în aer şi vedem la ora actuală şi pe Săndesc şi pe Bănicioiu şi pe Arafat spunând că nu erau transportabili şi că au făcut tot ce se poate, au avut de toate. După un an de zile, îşi permit să se înscrie iarăşi să candideze la parlamentare, ca şi cum nu s-a întâmplat nimic".

În urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015 din clubul bucureştean Colectiv, 64 de de persoane au murit, iar alte peste o sută au fost rănite. Tragedia a dus la deschiderea mai multor anchete: una în care sunt judecaţi patronii clubului şi cei ai firmei care a distribuit artificiile, una care îl vizează pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi alta în curs de investigare la DNA, care îi vizează pe angajaţii ISU care ar fi acoperit lipsa avizelor privind siguranţa clubului în caz de incendiu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON