URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Ianuarie 2017, 16:22

Noul premier cere demiterea şefului Companiei de Drumuri, Cătălin Homor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să-l demită pe directorul Companiei Naţionale a Infrastructurii Rutiere, Cătălin Homor, motivând că nu e posibil ca, la 14 ore de la ridicarea codului portocaliu, să existe drumuri naţionale şi autostrăzi blocate de zăpadă.  

"L-am rugat pe dl. ministru Cuc să trimită Corpul de control al dânsului la CNAIR. De asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea dlui director CNAIR (Cătălin Homor - n.r.), pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităţilor de deszăpezire şi modul în care operatorii şi cei care au câştigat au fost coordonaţi, la 14 ore după ridicarea codului portocaliu, este deficitară. Toate lucrurile legale, asta i-am transmis dlui ministru Cuc, să facă o analiză în amănunt, nu doar pe persoană, pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare, ci şi pe cauzele care au dus la această situaţie nefericită", a declarat Sorin Grindeanu, conform agenţiei de ştiri Mediafax.

Premierul a mai spus că nu are nevoie de explicaţii, dată fiind starea drumurilor. "Ne trebuie foarte multe explicaţii, când la 14 ore de la ridicare, avem în continuare 28 de drumuri naţionale nefuncţionale şi două autostrăzi nefuncţionale? Eu cred că discutăm pe o realitate, care este astăzi, acum, la 14 ore de la ridicarea codului", a mai spus Grindeanu, adăugând şi că a identificat o "chestiune cât se poate de ciudată pe stocurile de materiale".

"De ce, de exemplu, avem foarte multe stocuri de sare şi nu avem de nisip? Astea sunt situaţii care trebuie explicate. (...) Nu am discutat cu dl. Homor, eu discut cu ministrul Transporturilor", a adăugat Grindeanu.

Mediafax mai notează că premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, au mers, sâmbătă, la sediul ministerului Transporturilor pentru verificări, după ce au fost înregistrate plângeri referitoare la modul cum s-a intervenit pentru deszăpezire.

Pe de altă parte, tot sâmbătă, şeful MAI a cerut demiterea prefectului de Giurgiu, Zorinel Niculcea, după ce susţine că a încercat să îl contacteze pe acesta timp de câteva ore şi nu a reuşit.

"Acum două nopţi l-am căutat câteva ore pe prefectul de la Giurgiu. Îi voi cere premierului demiterea lui pentru că e inadmisibil ca într-un judeţ care are şi vămi să nu dai de prefect", a declarat Carmen Dan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@grigore
Roaga-te pentru mine in continuare in fiecare dimineata. Iti multumesc foarte mult .
Postat 09 Ianuarie 2017, 12:29 de Iness
Aha....
Latra catzeii penelisti!A ura si dezbinare!Aghiasma si tamaie...iarta-i Doamne!!!!
Postat 09 Ianuarie 2017, 07:16 de grigore
...noroc
...homor are noroc ca nu e in ministru in coreea, ca stim ce le fac aia incompetentilor, cel putin lui ii taia H-ul. Bravo prim ministre da de pamant cu ei, ca prea sau culcat pe o ureche si ne trateaza cu curu. Daca ai nevoie de ajutor, fluiera, suntem multi care te pot ajuta, cere numai.
Postat 09 Ianuarie 2017, 00:06 de FLORIN64
Pesederizarea a inceput !
E si normal,, ca cu '' unul ca si el sa nu faci treaba .El nu raspunde in fata nimanui decat a propriei constiinte ,insuficient pentru un program de guvernare asumat de PSD !PSD raspunde pentru votul de incredere al cetatenilor PSD conduce ,pesederizeaza face totul sa corespunda increderii acordate !Suntem un sistem construit pe asumare nu pe meritocratie !Poti sa fii bun ,super ,dar fara sprijin politic nu poti sa faci nici bine dar nici rau (de preferat NU )in tara asta .Si din pacate cu armonizarile de rigoare in nici un stat cu sistem politic pluripartid si de ce sa nu o spunem in nici un stat bazat pe democratia votului cetatenesc .
Postat 07 Ianuarie 2017, 17:01 de PETREI
Cucu_Bau
Nu sunt de acord. Ce nisip va traba, pentru ce, sa va bagati capu **** in el ?! Domle, daca-l demiteti pe C.Homor, gasiti macar ceva plauzibil, nu prostii cu de-a joaca cu putza-n nisip.
Postat 07 Ianuarie 2017, 16:36 de Iness
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON