URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2016, 15:35

Noi reguli pentru şoferi: Nu vor mai putea obţine permisul de conducere dacă nu au absolvit 10 clase!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În anii 4 următori, vor intra în vigoare noi reguli pentru şoferii din România. Permisul de conducere nu va mai putea fi obţinut fără absolvirea a 10 clase, controalele medicale vor fi mai dese pentru şoferii în vârstă, iar cei cu abateri vor fi consiliaţi psihologic!

Noutăţile apar în Strategia de Siguranţă Rutieră, aprobată deja de Guvern.

Potrivit Digi24.ro, prevederea conform căreia permisul va putea fi obţinut numai de cei care au terminat 10 clase a stârnit deja discuţii. "Eu am avut cursant cu două clase. Dar, vă spun sincer, avea cunoştinţe mai multe decât unul cu liceu", a declarat Cristian Stoenescu, instructor auto.

În plus, proba practică a examenului de conducere ar urma să fie monitorizată video.

"Planul vizează dotarea vehiculelor cu nişte sisteme speciale, pe de o parte, pe de altă parte exemenele pentru obţinerea atestatelor profesionale deja sunt montirozate video", afirmă Mircea Ionescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor.

Digi 24 menţionează că, totuşi, viitorii şoferi sunt de acord cu noile reguli, sperând ca astfel numărul accidentelor să scadă, prin aceea că evaluările vor fi mai obiective şi ar fi excluse situaţiile în care unii ar plăti pentru permisele de conducere.

Noua strategie prevede schimbări şi pentru maşini. Peste câţiva ani autoturismele ar putea fi dotate cu sisteme inteligente care vor opri motorul, dacă şoferul a băut alcool. "Ar putea fi o condiţie de dotare în vederea omologării pentru admiterea în circulaţie, care să poată fi introdusă de la nivel european dar şi naţional, în viitor", a precizat acelaşi Mircea Ionescu.

Pe lângă noutăţile pentru şoferi, autorităţile vin cu promisiuni noi şi pentru şoferi. Teorrtic, anul viitor vom depăşi 1.000 de km de autostradă, după ce anul acesta s-au deschis doar 18 km.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Doua clase cunoștințe multe cam tot de două clase
Bistos aia cu 2 clase au foarte multe cunoștințe probabil la fel are si domnu instructor de vorbește asemenea aberații sunt multi brazilieni care nu știu tine pixul în mână ce sa mai vorbim de scris cum au luat permisul nu stiu da permis au astai clar să văzut acum catva ani prin Argeș cum luau uni permisul tot așa și astialalti cu 2clase da cunoștințe multe la portofele prin Franța UK etc .euroii
Postat 09 Decembrie 2016, 12:14 de sss
P,C,R
Foarte frecvent cei cu 1-2 clase au mai multe "cunostinte "decat cei cu liceu, nu stiu ce-i asa de senzational lucru asta ptr. domnu instructor. C-asai in RO/BH.
Postat 08 Decembrie 2016, 19:52 de Iness
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON