URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2017, 22:34

Mii de oameni au protestat, în mai multe orașe din țară, împotriva ordonanţelor anti-justiţie

Mii de oameni au protestat, în mai multe orașe din țară, împotriva ordonanţelor anti-justiţie foto: Hotnews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 4.000 de persoane au protestat, miercuri seară, în Capitală, faţă de proiectele elaborate de Guvern privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codului Penal.

„La închisoare, nu la guvernare!”

Manifestanţii s-au adunat in Piata Universitatii, de unde au pornit apoi in mars catre sediul Guvernului. In Piata Victoriei, protestatarii au cerut demisia Executivului si au scandat mesaje precum "DNA sa vina sa va ia", "PSD, ciuma rosie", „La închisoare, nu la guvernare!”, "Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta", "Fara amnistie, va vrem la puscarie", "Jos penalii" sau "Laura, nu uita, noi suntem de partea ta", "Voi furati, voi amnistiati", "Antena 3, niste derbedei".

Protestul a durat circa patru ore, încheindu-se înainte de ora 22. Un nou protest a fost anunțat pentru duminică, în Piața Universității, începând cu ora 17.00. 

Manifestatii similare au avut loc miercuri şi la Cluj, Sibiu şi Timisoara.

Florin Iordache: “E dezinformare”

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a afirmat că oamenii care protestează în Capitală nu sunt informați corect.

„Am vorbit cu secretarul general al Guvernului și va merge un secretar de stat să stea de vorbă cu oamenii, pentru că mi se pare că oamenii aceștia nu sunt informați corect. Din punctul nostru de vedere, este o prerogativă legală a Guvernului să putem face chestiunea aceasta. Dintr-o slabă informare, cred eu, oamenii au ieșit și se manifestă", a declarat Florin Iordache.

Întrebat despre reacțiile negative pe acest subiect, Iordache a spus că ar putea fi vorba și de „dezinformare" în ceea ce privește conținutul proiectului privind grațierea. „Așteptăm și punctele de vedere contrare, nu toată lumea trebuie să fie de acord".

Întrebat dacă președintele PSD, Liviu Dragnea, ar putea fi unul dintre beneficiarii proiectului privind grațierea, Iordache a replicat: „În niciun caz. La dumnealui este suspendată executarea. Legile și ordonanțele nu se fac pentru persoane. Noi discutăm de fapte. Dacă vă uitați foarte clar la faptele care sunt trecute, nu beneficiază".

Cluj Napoca: “Suntem împotriva hoților”

Câteva sute de oameni au protestat în Piața Unirii din Cluj, spunând că nu sunt de acord cu intenția Guvernului de a adopta ordonanțe de urgență care să grațieze o serie de condamnați și să dezincrimineze mai multe fapte pedepsite de actualul Cod Penal. 

”Ceea ce fac ei nu poate fi acceptat. Suntem împotriva hoților. Nu putem accepta grațierea, care este dată cu dedicație”, a spus o tânără studentă. ”Nu suntem de acord cu ordonanța grațierii, pentru că știm exact cine este destinatarul: Dragnea!”, a spus unul dintre protestatari. ”Ceea ce face actualul Guvern este o mizerie. Nu pentru aceste lucruri i-au votat oamenii în 11 decembrie”, a adăugat un altul.

Protestatarii au scandat ”O dorință sinceră / România liberă”, ”Hoții”, ”Demisia” și ”Dragnea, nu uita / Va veni și vremea ta”. De asemenea, oamenii au mai scandat ”DNA, nu te lăsa” și ”Afară, afară cu PSD din țară”.

Citiți pe aceeași temă și articolele:

Ce conţin proiectele de modificare a legilor penale: Abuzul în serviciu sub 200.000 lei, dezincriminat

Liderul PSD, Liviu Dragnea, principal beneficiar al ordonanţelor de urgenţă privind amnistia şi dezincriminarea unor infracţiuni

Iohannis, la Guvern, despre modificarea legilor penale: "Sunt doi elefanţi în încăpere"

Şefa DNA, legat de modificarea legilor penale: Dacă va fi o amnistiere sau dezincriminare, inculpaţii rămân cu banii în buzunar

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
OUG gratiere !?
Dintre toate prioritatile enuntate in campania electorala, gratierea colectiva s-a dovedit a fi URGENTA NR.1. Oare de ce?
Postat 19 Ianuarie 2017, 18:26 de Petcu
Lipsa de comunicare de ambele parti
Pesedistii, prosti si inculti, vezi dracnea, iordache, etc, nu pot explica ,,urgenta", desi o stiu cu totii: dracnea premier. Ma mira ca ceilalti, in frunte cu procurorul general, nu vin cu argumente concrete! De pilda costa de zece ori mai mult sa prinzi un puscarias gratiat/liberat conditionat decat sa-l tii la bulau!!! Nu se spune, dar rata recidivei a sarit de 70%(!!!), despre ce vorbim?! E clar, se vrea ,,albirea" unor hoti, lista e foarte lunga, ministri, parlamentari, primari, etc, etc. In Franta penitenciarele sunt ocupate in proportie de 200% si nu se gandeste nimeni la amnistie/gratiere. Romania are o rata de ocupar de 157%. Diferenta dintre Romania si Franta e data de conditiile de detentie, dar mai bine platim amenzi decat sa fugim dupa hoti! N-am fost la l*b*relile organizate de popi, penali, pocaiti, dar pt. a opri ordonantele rusinii voi iesi, indiferent de conditiile meteo! Aia din '89 au iesit si multi s-au/i-au intoxicat cu plumb, noi n-om muri de la nitel frig.
Postat 19 Ianuarie 2017, 18:10 de pinonel
Aici as muri de-o mie de ori ...
Heeeei, Clujule,ce dracu faci ???!!!
Postat 19 Ianuarie 2017, 13:22 de Iness
@todo,@grigore: Hai sa fim cre(s)tini!
Veniti de luati gratiereee, veniti de luati amnistieee! Robi ai bugetelor: Voiculescu, Blaga, Basescu, Dragnea, Bolojan, Iliescu, Roman, Ponta, Nastase, Vantu, Iohanis, Ghita, etc & Co., pentru iertarea tuturor pacatelor celor de voie si a celor fara de voie, a celor denuntate si celor nedenuntate, miluiva-va guvernul. Ca mare este harul guvernului, pe masura prostiei celor care l-au votat! Acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Postat 19 Ianuarie 2017, 10:03 de User anonimizat
Prosti informati...
Am vazut la tv,nu stiau de ce sunt acolo..La puscarie esti privat de libertate,nu supus degradarii umane!Manipularea continua, dar gratierea este necesara!Cititi si va informatii despre genocidul din ocna romaneasca!
Postat 19 Ianuarie 2017, 08:38 de grigore
helen
sant multe cazuri sociale cu copii acasa care au ajuns din greseala acolo ,dar aceasta gratiere trebe data la un anumit timp ,sant oameni nevinovati,un detinut costa pe noi 1000 dolari pe luna si ajunge acolo un infractor feroce care asi pierde familia speranta si ajunge anapoi ,ce a facut psd an 15 zile nu sa facut an 25 de ani ,scoaterea taxelor ,reducerea tva,marirea salarilor,marirea pensilor,excluderea impozitlui pe transfer de proprietate etc,toate guvernele care au fost doar au pus taxe si impoxite niciodata nu au redus numai au pus si au taiat din venituri,firmele romanesti sa cocosate de impozite si controale ,ajunge lasati si romanul sa traiasca ,dragnea sati ajute domnu
Postat 19 Ianuarie 2017, 01:13 de todo
In tara orbilor chiorul e imparat
Spune cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti. Gretosii care si-au varsa balele improscand porecle: pesedei, basisti, pedelei, dracnisti, birtinezi etc., si-au dat arama pe fata. La diversiunile propriilor porecliti s-au impartit in galerii, pro sau contra:"ai vostri sunt mai hoti decat ai nostri, asa ca hai cu gratierea". Daca de la bugetul cu miere, pe care altii il alimenteaza, imi ung si eu mainile, cu siguranta ca voi inchide ochii atunci cand cei care il pazesc il praduiesc. Daca totusi trebuie aerisite puscariile, de ce nu se trece la condamnari cu suspendare? Prejudiciile, cine le va plati? Tot noi fraieri.
Postat 19 Ianuarie 2017, 00:21 de User anonimizat
NU TAC
Nici eu, javre penelisto-padeliste !
Postat 18 Ianuarie 2017, 23:13 de TDS
La pușcărie cu Bolojan
Pentru Dealul Ciuperca și nu numai ! Niciodată nu voi tăcea !
Postat 18 Ianuarie 2017, 23:06 de vocilebihoreanului29
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON