URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Mai 2016, 10:25

Mănânci produse româneşti, mănânci sănătos!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De sărbători, dar nu numai, cumpăraţi produse autohtone ca să mâncaţi sănătos! E îndemnul europarlamentarului PNL Daniel Buda, care a lansat o campania de încurajare a consumului de produse româneşti, initutlată „Mănânci produse româneşti, mănânci sănătos!”.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică în 2012, România se află pe ultimul loc la consumul de fructe, cu doar 7 kg de portocale, 5 kg de mere și 2 kg de pere pe locuitor pe an, față de consumul mediu european de fructe care este de 57 de kg pe cap de locuitor.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum mediu zilnic de 400 g de fructe și legume deoarece acestea conțin nutrienți și componente bioactive cu un rol esențial în menținerea sănătății.

„Începând de anul trecut am lansat în regiunea de nord-vest a Transilvaniei campania de încurajare a consumului de produse româneşti „Mănânci produse româneşti, mănânci sănătos!” În calitate de europarlamentar PNL şi membru al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, doresc prin această campanie să încurajez cetăţenii să consume produse româneşti, atrăgând atenţia că prin stimularea consumului de fructe şi legume româneşti sprijinim astfel producătorii autohtoni să se dezvolte, pe de-o parte, iar pe de altă parte să redescoperim gustul autentic al fructelor şi legumelor care constituie o adevărată oază de sănătate”, a declarat liberalul Daniel Buda.

România produce anual 5 milioane de tone de fructe şi legume şi, cu toate acestea, peste 90% dintre fructele şi legumele de pe rafturile magazinelor sunt produse din import.

Campania are şi o componentă politică. „Iniţiativa vine şi ca urmare a deciziei Federaţiei Ruse de a nu mai importa majoritatea produselor alimentare din ţările UE, inclusiv din România. Cu această ocazie, am stat de vorbă cu cetăţenii în cadrul sărbătorilor agricole şi nu numai şi am distribuit materiale informative şi fructe”, a europarlamentarul Daniel Buda.

Iniţiativa - care are drept obiective promovarea și stimularea consumului de fructe și legume românești, precum și a produselor din carne, ouă, panificație și a lactatelor de proveniență românească - se va desfăşura şi anul acesta, în toate judeţele regiunii de nord vest a Transilvaniei, inclusiv în Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON