URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2016, 22:44

Managerul de spital care şi-a tras vilă şi bijuterii pentru iubită din banii publici, reţinut de DNA

Managerul de spital care şi-a tras vilă şi bijuterii pentru iubită din banii publici, reţinut de DNA foto: stirileprotv.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală, Florin Secureanu, deconspirat de jurnalistul Cătălin Tolontan că i-a cumpărat iubitei bijuterii şi şi-a făcut vilă din banii unităţii, a fost reţinut vineri seară pentru 24 de ore de către DNA, pentru luare de mită şi delapidare, ambele în formă continuată.

"Inculpatul Secureanu Florin - Adrian urmează să fie prezentat la data de 10 decembrie 2016, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", a anunţat, vineri seară, biroul de presă al DNA.

După cum se ştie, dezvăluirile publicate de tolo.ro au generat atât demiterea managerului, la începutul săptămânii trecute, cât şi percheziţii ale procurorilor DNA, astfel că, audiat, vineri, timp de mai multe ore, Secureanu a ajuns după gratii.

"În perioada mai 2009 – noiembrie 2016, suspectul Secureanu Adrian Florin a conceput şi a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului. Din probele administrate a rezultat că s-au emis facturi pentru un număr de 1075 zile, ceea ce înseamnă că suspectul şi-a însuşit, în 1075 de zile, sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totală delapidată este evaluată la 1.944.594 lei, ceea ce reprezintă şi prejudiciu cauzat spitalului clinic Nicolae Malaxa", se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii au reţinut că, pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale spitalului sumele de bani astfel delapidate, Secureanu a cerut personalului din subordine (serviciul financiar – contabil, serviciul achiziţii, serviciul administrativ), să întocmească în fals documente justificative (facturi şi chitanţe).

"În acest scop, directorul spitalului s-a folosit de două societăţi comerciale cu un comportament fiscal neadecvat, care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT şi prestatori de servicii de reparaţii şi mentenanţă calculatoare ai spitalului. În realitate, aceste două societăţi nu au avut niciodată contracte cu spitalul clinic Nicolae Malaxa şi în consecinţă nu au prestat niciun serviciu şi nu au livrat niciun fel bunuri instituţiei publice", arată procurorii.

Totodată, în perioada 20 mai 2011 – noiembrie 2016, fostul manager a pretins, în mod repetat, unei societăţi comerciale care avea atribuite contracte de achiziţie directă cu spitalul, să îi plătească o serie de deplasări pe care el şi apropiaţi ai săi le făceau în străinătate şi în ţară. Astfel, societatea comercială a plătit unei agenţii de turism suma de 801.138 lei pentru un număr de 470 de deplasări ale suspectului şi ale apropiaţilor săi. "Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului şi apropiaţii săi, plătite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat în achiziţionarea de bilete avion, cazare, închirieri auto, mic dejun, etc. Destinaţiile au fost variate, atât în Europa, America, Asia, cât şi în România", mai precizează procurorii.

Secureanu a fost manager al spitalului Nicolae Malaxa în perioada 2007 până la data de 29 noiembrie 2016, fiind numit în funcţie de către Primăria Municipiului Bucureşti, autoritate publică în subordinea căreia se află spitalul. El a fost demis de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în urma dezvăluirilor tolo.ro, care a arătat cum managerul transformase unitatea în propria-i feudă. Revoltător este că problemele au fost ţinute "sub preş" ani de zile de angajaţi, deşi aceştia erau umiliţi şi şantajaţi constant de manager.

Multilateral dezvoltat

Născut la 30 noiembrie 1964, Secureanu a început la vârsta de 28 de ani, în 1992, studiile la Facultatea De Medicină Generală din cadrul Universităţii Titu Maiorescu, finalizându-le în 1999. În timpul studiilor universitare, el a fost pe rând fiziokinetoterapeut la Dinamo (1993 - 1996), supervisor la Panaceea Health Club Beirut - Liban (1996), iar din 1997 până în 2001 a fost supervisor Health Club, Hilton Bucureşti - Centrul de sănătate. În perioada 2000 - 2002, a obţinut competenţe în Ecografie generală.

În intervalul 2006 - 2007 a urmat cursurile Şcolii Naţionale de Management Sanitar, obţinând diploma de manager de spital, dar între 2005 şi 2008 a urmat şi un masterat în Managementul Sănătăţii Publice şi Serviciilor Medicale la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". Cu toate acestea, Secureanu scrie în CV că în perioada 2000 - 2007 a obţinut diploma de doctor în Ştiinţe Medicale, tot la UMF, în acelaşi interval obţinând-o şi pe cea de Medic Specialist Chirurgie Generală, el fiind şi "asistent cercetare Chirurgie generală", notează Digi24.ro.

De asemenea, în 2010, menţionează în CV un curs de Securitate şi diplomaţie, la Institutul Diplomatic Român, iar între 2010 şi 2012, un master în Ştiinţe politice – securitate şi diplomaţie, la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, şi un MASTER în Management educaţional în cultura de securitate la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazu".

Florin Secureanu consemnează în CV acreditări în laserterapie şi moxibustie (n.r. - procedeu din medicina tradiţională orientală asociat uneori acupuncturii). 

Ca experienţă profesională, Secureanu a trecut calitatea de şef de lucrări la Catedra de Genetică şi Imunologie de la Universitatea "Titu Maiorescu" (din 2008), medic specialist/asistent Cercetare Chirurgie Generală la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (din 2000), medic specialist Chirurgie Generală la acelaşi spital (din 2010), iar din 2007 era manager al Spitalului Nicolae Malaxa.

Secureanu a fost co-autor la două lucrări de medicină având ca temă genetica umană (curs şi manual de lucrări practice), dar şi alte lucrări, intitulate "Managementul unităţilor sanitar", "Purtătorul de cuvânt", "Managementul comunicării în unităţile sanitare" şi "Comunicare de criză". El a scis însă şi despre "Mecanismele reîncarnării" şi despre "Universurile paralele şi ierarhiile superioare".

"În calitate de manager comunicarea este importantă, având în subordine 240 de angajaţi, munca în echipă este esenţială pentru a performa", scrie el în CV-ul postat pe site-ul Spitalului Malaxa. Secureanu se descrie ca fiind "onest, serios, responsabil, disciplinat şi sociabil", cu "abilitate în comunicare şi lucru în echipă", "capacitate de adaptare la situaţii diverse şi neprevăzute". El se consideră ca fiind caracterizat şi de "abilitatea de a lucra în condiţii de stres", de "asumarea responsabilităţilor".

Secureanu susţine că are "perspicacitate în anticiparea şi rezolvarea problemelor cu grad ridicat de dificultate", "spirit analitic, intuitiv şi organizator" şi că este o persoană dinamică şi hotărâtă. Fostul manager de la Malaxa afirmă că are "competenţe şi aptitudini organizatorice", "creativitate, capacitate de a învăţa rapid şi de a rezolva orice problemă dificilă", "cunostinţe de managementul timpului, managementul resurselor umane, teoria organizării şi marketing, cunoştinţe de negociere".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
carp pe cand?
nenea carp cand urmeaza? ne intrebam noi, fraierii de contribuabili. secureanu asta e copil mic si fraier pe langa ce combinatii face omologul lui din oradea.
Postat 10 Decembrie 2016, 12:02 de puiu
Mecanismele reincarnarii
Sa fie intrebat de procurori a cui reincarnare se considera el, doctoru. ! Poate le spune dupa aia si procurorilor ea cui reincare sunt ei, procurorii, iar cazu'i rezolvat in 24 ore.
Postat 10 Decembrie 2016, 09:30 de Iness
NU ACOPAR NIMIC SI PE NIMENI
@andy: Multumesc de atentionare ! Probabil mi-a scapat ! Dar ma voi documenta
Postat 10 Decembrie 2016, 09:26 de TDS
@tds
Si tot PSD diaspora i-a pus numele pe statuia lui Eminescu de la Viena. Asa ca nu blama doat pe cine nu-ti place pt xa o sa-ti vezi favoritii mai murdari (daca se poate asa ceva).
Postat 10 Decembrie 2016, 09:18 de andy
@tds
Iar vezi doar cr vrei. A inaugurat un camin pt batrani si a fost Blaga si Gorghiu la inaugurare. Eu te intreb altceva dece i-a dat Oprescu 16 mil de euro iar dna Firea a mai suplimentat cu inca 2 mil? Astia sunt rosii de-ai tai. Una e sa te afisezi si alta e sa-i dai bani din buget. Parerea mea!
Postat 10 Decembrie 2016, 09:13 de andy
De necrezut, revoltator.
Acum inteleg de ce nu sunt bani in sanatate si pt. bolnavi, de ce mor oameni nevinovati.Acest criminal in serie o fi participat si el la greve pt.mariri de salarii ???
Postat 10 Decembrie 2016, 06:32 de Ducustrigacucu
ASTA E
Ala de se afisa cu Blaga si Gorghiu? Deh, " Oameni si fapte"...
Postat 10 Decembrie 2016, 00:16 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON