URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2017, 16:18

Lovitură pentru grupul RCS&RDS: Directorul general, Serghei Bulgac, suspect într-un dosar al DNA

Lovitură pentru grupul RCS&RDS: Directorul general, Serghei Bulgac, suspect într-un dosar al DNA foto: economica.net
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lovitură pentru RCS&RDS. La doar o zi de la listarea pe bursă, grupul a anunţat că Serghei Bulgac, directorul general al companiei Digi Communications şi al RCS&RDS este urmărit penal în calitatea de suspect în legătură cu săvârşirea infracţuiunii de săpalare de bani într-un dosar la DNA.

"La data de 16 mai 2017, Dl. Serghei Bulgac, Directorul General (Chief Executive Officer) al Societăţii şi al RCS & RDS S.A., a fost înştiinţat în mod oficial cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de acesta în calitate de suspect, în legatură cu săvârşirea infracţiunii de spălare de bani", informează compania controlată de magnatul orădean Zoltan Teszari.

"Posibilitatea întâmplării acestui lucru pe parcursul desfăşurării anchetei DNA a fost anticipată şi adusă la cunoştinţa investitorilor în cadrul Prospectului. Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei şi consideră că RCS & RDS S.A. şi actualii şi foştii membri ai conducerii sale au acţionat corect şi în conformitate cu legea. În prezent Societatea nu anticipează că investigaţia va reprezenta o interferinţă semnificativă în ce priveşte desfăşurarea operaţiunilor sale curente", se mai arată în comunicatul RCS & RDS.

Digi Communications a intrat marţi pe piaţa românească de capital, sub simbolul DIGI, după ce săptămâna trecută a anunţat că preţul ofertei a fost stabilit la 40 lei per acţiune.

Tranzacţiile cu acţiuni Digi, în valoare 62,82 milioane de lei, realizate marţi, în ziua listării la bursă a operatorului telecom, au urcat rulajul total la 143,7 milioane de lei (31,6 milioane de euro), notează economica.net.

Potrivit site-ului Digi24.ro, listarea Digi a fost cea mai mare ofertă de pe BVB din ultimii trei ani. Preţul acţiunilor DIGI a ajuns la un maxim de 43,6 lei per acţiune, în condiţiile in care preţul Ofertei Publice Iniţiale a fost stabilit la 40 de lei pe acţiune.

ZF.ro notează că, miercuri, în a doua zi de tranzacţionare la bursă, acţiunile Digi erau în scădere cu 0,24%, fiind cotate la 41,1/41,4 lei/acţiune.

Serghei Bulgac este anchetat în dosarul în care fostul şef al Ligii Profesionale de Fotbal, Dumitru Dragomir, este acuzat că ar fi cerut de la reprezentanţii companiei de televiziune 3,5 milioane de euro, pentru drepturi de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1. În acest dosar, mai sunt implicaţi doi membri ai conducerii companiei şi un fost director general.

De precizat că, anterior, numele lui Bulgac nu fusese precizat de DNA. Printr-un comunicat transmis, însă, miercuri, DNA a confirmat urmărirea sa penală, în acest dosar. "Suspectul Serghei Bulgac care a cunoscut detaliile acestui "parteneriat" şi a semnat diverse documente încheiate în numele şi în interesul SC RCS & RDS SA ", arată informarea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Relatiile cu clientii sunt catastrofale!
Am un terminal de la ei si un contract pe doi ani. De cateva luni primesc prin sms tot felul de oferte, in fapt niste tampenii. De ce spun asta? Deoarece am verificat pe net si ce-mi ofera ei cu 100 de lei altii imi vand cu 80 de lei si fara nicio obligatie in plus. In fine... Am incercat sa iau legatura cu un operator uman pt. a-i cere sa termine cu spam-urile, dar mi-a fost imposibil. Invariabil imi raspundea robotul si din apasati tasta X/Y/Z, etc, nu mai iesea. In final esti ejaculat ('traiti dom' vanghelie!). Eh, mai am cateva luni si pa si pu la revedere! Prin comparatie cei de la Orange intr-o situatie similara, tot niste spam-uri, au reactionat ca niste profesionisti si-i apreciez si le multumesc!
Postat 18 Mai 2017, 12:02 de pinonel
Nelutu
Dar cu plangerea penala impotriva RCS de la Oradea cand o rezolvati domu Procuror General Mascas?
Postat 17 Mai 2017, 21:56 de Nelutu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON