URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2018, 12:11

Iohannis zice că PSD a făcut un hobby din a schimba totul în România: A mărit salariile până le-a micşorat, acum vrea să naţionalizeze Pilonul II

Iohannis zice că PSD a făcut un hobby din a schimba totul în România: A mărit salariile până le-a micşorat, acum vrea să naţionalizeze Pilonul II foto: adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat intenţia Guvernului Dăncilă de a bulversa sistemul de pensii. Preşedintele a spus că "PSD a făcu tun hobby din a schimba totul în România", că "a mărit salariile până când le-a micşorat, acum vrea să naţionalizeze Pilonul II de pensii".

"PSD a făcut un hobby din a schimba totul în România. A mărit salariile până când le-a micşorat, acum vrea să naţionalizeze Pilonul II de pensii. Se schimbă - trebuie, nu trebuie -  legile Justiţie. Umblăm la sistemul de pensii, umblăm la securitatea naţională. Nu cred că mergem spre stabilitatea statutului român", a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, la Parlement, unde a participat la primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9), potrivit site-ului adevarul.ro.

Iohannis a comentat miercuri sesizarea Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte pentru sesizarea CCR. "DNA este o instituţie cu rezultate remarcabile. Dacă apar probleme, sunt convins că există toate instrumentele necesare pentru a face ordine. Atunci când apar probleme, şi în toate sistemele mari apar probleme, este bine să se acioneze repede, ferm", a declarat Iohannis.

Preşedintele consideră că nu există niciun conflict între guvern şi preşedinte şi niciun temei pentru sesizarea CCR, pentru că a fost respectată legea.

"Legea lasă la latitudinea preşedintelui dacă acceptă sau nu revocarea. Ar fi deosebit de ciudat dacă de fiecare dată când un decident ia o decizie care nu convine unui alt decident să ne aflăm în faţa unui conflict constituţional. Nici vorbă de aşa ceva. Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat miercuri la primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9). Şeful statului a fost întâmpinat de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, conform protocolului, şi nu de un vicepreşedinte al Senatului, cum s-a întâmplat la alte vizite ale preşedintelui în Parlament. La summit a participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Ai grija ce iti doresti ca s e va intampla!:)
Presedintele Klaus Johannis a uitat de marele miting PSD in sprijinul familiei din luna mai care va fi deturnat in favoarea sustinerii PSD pentru schimbarea Constitutiei Romaniei si nu a unui articol din Constitutie.Asta este .... Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita siasa si romanii au conducatorii pe care-i merita!@Unulgalben
Postat 19 Aprilie 2018, 09:42 de Unulgalben
sa te vad sasule !
Ca urmare a admiterii sesizării, judecătorii Înaltei Curți au stabilit următoarele: “Efectele cauzei legale de reducere a pedepsei prevăzută de art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protecția martorilor se produc exclusiv în cauza penală determinată, având ca obiect una sau mai multe infracțiuni comise de persoana care, înaintea sau pe parcursul urmăririi penale ori al judecăţii acelei cauze, a denunțat și facilitat tragerea la răspundere penală a participanților la săvârșirea unor infracțiuni grave; autorul denunțului nu poate beneficia de reducerea la jumătate a limitelor speciale de pedeapsă în cauze penale distincte, chiar dacă au ca obiect infracțiuni concurente comise de acesta“. “Asta înseamnă, în termeni simpli, că degeaba îți amintești tu că acum 10 ani ai auzit că cineva a comis o faptă penală că nu te mai ajută cu nimic. Nu mai beneficiezi de reducerea pedepsei. Singura condiție de reducere a pedepsei, care rămâne valabilă este aceea ca și tu personal să fi participat la săvârșirea infracțiunilor pe care le denunți. În funcție de cum va arăta motivarea judecătorilor cei care ar putea pierde sunt cei care făceau denunțuri pe bandă rulantă la DNA, pe motiv că au auzit ei că nu știu cine e șpăgar. Nu vor mai beneficia de nimic acei oameni și ar trebui să se pună punct acelei combinații prin care oricine putea fi arestat dacă scria cineva un denunț despre el”, au explicat surse judiciare pentru sursa citată.
Postat 18 Aprilie 2018, 15:18 de dani-e-let
Marea îngrijorare!
Că preş. Iohannis face lobby pentru abuzurile DNA, nu-i bai!
Postat 18 Aprilie 2018, 13:11 de eutanasiu
pentru cârco
E o expresie consacrată ! Evident, nu putea sări în jos !
Postat 18 Aprilie 2018, 12:47 de dani-e-let
interesul poartă fesul
Și eu știu pe cineva care are alt hobby: orice se atacă la CCR ! Ba mai mult! Crede orbește în justiție dar când a fost vorba de căsuța lui dobândită cum știm cu toții mamă ce a mai sărit în sus !
Postat 18 Aprilie 2018, 12:46 de dani-e-let
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON