URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Mai 2018, 20:56

Iohannis la atac: PSD guvernează după ureche. Preşedintele a ironizat şi vizita lui Dăncilă la Vatican

Iohannis la atac: PSD guvernează după ureche. Preşedintele a ironizat şi vizita lui Dăncilă la Vatican foto: Facebook / Klaus Iohannis
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur, sâmbătă, Partidul Social-Democrat, arătând că, în privinţa politicii externe, guvernează după ureche şi riscă să ducă România la marginea Uniunii Europene. Declaraţiile au fost făcute la Blaj, unde şeful statului s-a aflat sâmbătă. 

"Iată un nou exemplu cum PSD-ul guvernează foarte prost. Ei s-au folosit, aceşti pesedişti s-au folosit de lipsa unei clarităţi în legislaţia în vigoare şi au blocat un document la nivel european fără să se consulte. Este a doua oară când încearcă să facă politică externă după ureche şi iese foarte prost", a spus Iohannis, potrivit hotnews.ro. Documentul la care s-a referit preşedintele este o declaraţie a tuturor celor 28 de state membre UE prin care s-ar fi criticat mutarea la Ierusalim a Ambasadei americane din Israel, declaraţie blocată de România, Cehia şi Ungaria.

"Vreau să le reamintesc acestor pesedişti că românii sunt pro-europeni. Aceste măsuri care vin pe o guvernare contraperformantă riscă realmente să ne scoată din Europa. Aşa ceva nu se poate, nu este admisibil ca PSD-ul, printr-o guvernare după ureche, să ia din ce în ce mai des anumite decizii care sunt convins că sunt dictate de la nivelul partidului şi să ne aducă la marginea Europei", a mai spus Klaus Iohannis.

"Nu a înţeles ce s-a vorbit acolo"

De asemenea, preşedintele a ironizat vizita premierului Viorica Dăncilă la Vatican. În urma întâlnirii cu Papa, prim-ministrul a spus că a aflat că Suveranul Pontif va veni în România, informaţie corectată ulterior de nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía.

"Daţi-mi voie să cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluţie şi a apărut şi comunicatul oficial al Vaticanului şi acolo se spune că s-a vorbit despre preşedinţia CE în prima parte a anului 2019. Doamna a înţeles că e vorba de vizită, nu de preşedinţie", a afirmat Iohannis.

Preşedintele a subliniat că are informaţii despre vizita Papei în România, însă în relaţia cu Vaticanul există reguli şi norme clare. „Atunci când vor fi lămurite toate detaliile, se va anunţa simultan de către Vatican şi de către Administraţia Prezindenţială, nu de alţi vizitatori”, a completat şeful statului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Ducustrigacuc
Nu ai inteles bine. PSD-ESCU conduce tara . Ce Autostrăzi, ce Spitale vrei. La PSD astea sunt companii care nu tre sa produca bani, pt prostii ca NOI. Acolo se cheltuiesc banii nostri.
Postat 13 Mai 2018, 22:54 de Sandu1201
Guvernul 00
Autostrazi 0, spitale 0, scoli si gradinite 0, investitii 0, inflatie la greu, bani la buget mult mai putini cheltuieli la greu legi care sa apere marii corupti singura preocupare, deci din greseala in greseala spre victoria finala. A da doar niste majorari de salarii facute prost si fara banii necesari pe care le putea face oricare mucea.
Postat 13 Mai 2018, 21:46 de Ducustrigacucu
pt gunoaiele rosii
eu va propun sa va deversati dejectiile la latrina 3. Din motive de igiena. Chiar nu ne intereseaza aberatiile voastre. CTP-ul a vrut sa o complimenteze pe dna docila cand a facut-o maimuta paiwaneza, insa se pare ca a reusit doar sa insulte maimutele si a si platit pt asta. dna docila nu este nici macar la nivel de primata, cum este drac-nea si ai lui.
Postat 13 Mai 2018, 13:23 de oradea_mea_si_a_ta
Ciudat
Foarte interesant din 2014 până acum ai fost marele mut acum dintr-o dată ți sa descâlcit limba oare nu e cam târziu incepi sa devii un președinte jucător vorbăreț nu-i neapărat rău da in ani ăștia unde ai fost in afara de concedii și weekend uri la Hermanstadt . Să nu mă înțelegeți greșit nici psdeii nu sunt chiar pe ax au luat-o un pic chiar de la început pa arătură dar revin iarăși unde era în tot acest timp herr Iohannis.Te- ai trezit cam târziu prezidente .???
Postat 13 Mai 2018, 10:26 de sss
Mult rau face acest retardat Romaniei...
Dupa mandat va pleca definitiv in Germania si va lasa o tara in deriva asa cum e si mintea lui. Un caine turbat fara minte, fara onoare si fara omenie.
Postat 13 Mai 2018, 10:20 de ionel82
Nivelul de inteligență pe care îl are KWJ nu depășește nici măcar pe cel al unui asistat social.
"Paralel" cu realitatea zilelor noastre, arogant, ignorant și profund complexat. Are un comportament pe care poți, cu ușurință, să-l încadrezi celor cu "retard" vizibil și cuantificabil !?!
Postat 13 Mai 2018, 10:06 de CrisDumi
Evreii... nu nemții! ISRAELUL E FORȚA
Ti-ai luat-o! Tu și Merkelita! Ne vedem în Jerusalem! Capitala Israel-ului
Postat 13 Mai 2018, 01:44 de dani-e-let
!!!
@radu: Evident că nici Doamna Dăncilă nu e catolică! Dar ortodocșii și catolicii sunt frați! Cei 3 poate chiar sunt vizionari...
Postat 13 Mai 2018, 00:25 de dani-e-let
@dani e let
Nea Wener nu o fi catolic dar tanti Vasilica sigur e! Ea, Livache si toti pupatorii de cruci din psd. Despre "docoment" iar ai dreptate: toti ceilalti 25 sunt tampiti, ceilalti 3 sunt vizionari! Sa ne traiesti tovarase!
Postat 12 Mai 2018, 23:17 de radu
JERUSALEM forever
Nea Werner, ce treabă ai matale cu Papa? Că nu ești catolic! Iar cu "docomentul" care-i problema? Or fi și cehii tâmpiti?
Postat 12 Mai 2018, 21:45 de dani-e-let
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON