URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2018, 23:39

Iohannis, despre ciudata vizită a lui Dragnea şi Dăncilă în Israel: "Cine ştie ce înţelegeri secrete face Dragnea cu evreii"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Klaus Iohannis a declarat, joi,că vizita în Israel a premierului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor s-a făcut în secret, menţionând că Viorica Dăncilă nu a avut mandat pentru întâlnire şi spunând despre Liviu Dragnea că "cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii".

Anterior, Viorica Dăncilă a anunţat că a purtat discuţii cu Benjamin Netanyahu despre relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţart că s-a aflat şi el joi într-o vizită oficială în Israel, la invitaţia premierului Benjamin Netanyahu.

"Această vizită pe care o fac premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor în Israel are câteva ciudăţenii. Una dintre ele este că nu au venit la discuţii. Nu a plecat doamna premier cu niciun fel de mandat. A vorbit strict în numele Guvernului şi nu pentru România acolo. Însă nu acest lucru m-a îngrijorat cel mai mult, ci secretomania în care s-a organizat această plecare. N-am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă şi să anunţe seara târziu înainte de plecare. Acest lucru, fără să anunţe agenda, fără să se ştie, de fapt, ce caută acolo. Aşa, în vizită turistică, poate să plece oricine, oricând. Dar, dacă pleacă persoana care conduce Guvernul, ar trebui să se ştie mai mult", a declarat Klaus Iohannis.

"În ceea ce priveşte vizita preşedintele Camerei, mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo după ce a ajuns acolo. (...)Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea cu evreii?! (...) Îmi imaginez că domnul Dragnea a vorbit în faţa oglinzii şi s-a consultat. Dar, sper ca după revenire, să aibă bunul simţ şi să explice românilor ce au făcut acolo", a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a catalogat remarcile preşedintelui Iohannis ca fiind "jigniri" care conţin "o anumită doză de antisemitism". "Aşa ceva e inacceptabil. E o anumită doză de antisemitism. M-a jignit pe mine, pe doamna Dăncilă. El nu a mai ţinut cont de nimic. Eu nu am nevoie de acceptul preşedintelui, când primesc o invitaţie, să merg în exterior. Am fost binevoitor cu el pentru a nu crea conflicte, în ultima perioadă. Nu ştiu dacă el a luat mandat pentru a merge la Consiliul European. El vorbeşte în numele României şi Parlamentul sau Guvernul trebuie să le pună în practică. El a ştiut că premierul merge în Israel. Mi-a spus că l-a informat că merge în Israe", a spus Dragnea.

Dragnea a susţinut că preşedintele este "foarte nervos şi deranjat" de prezenţa în Israel a sa, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi a premierului Dăncilă. "Nu vreau să avem conflicte pe această temă. Nu e o temă internă, ci globală. România are şansă să joace un rol important în acest moment istoric sau se poate ascunde în spatele unora sau altora. Trebuie să vedem ce e mai bine pentru România, avantaje şi eventualele riscuri.", a mai spus Dragnea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
!!!
@suporter_oradea: Cum blasfemie, mă ? Un inginer jurnalist a scris aici " Regia " în loc de "Regina"! Am print screen-ul ! Eu era sa fiu săltat de jandarmi la dezvelirea statuii pentru că am porcait o fină de dreapta! Am trimis-o la Băsescu care tocmai ce zisese niște chestii oribile despre MS Regele Mihai ! Ce căuta fina cu nume cu iz de Sibiu acolo? Mai era cineva cu ea dar despre morți numai de bine! M-a salvat mâna pusă în gips! Oricum ms-au urmărit până am plecat de-acolo !
Postat 27 Aprilie 2018, 18:08 de dani-e-let
Dani-e-let
Ți-am spus ceva despre o sfoară. Aplica planul roșu.
Postat 27 Aprilie 2018, 10:20 de Sandu1201
dragnea
Ce nu ne-a spus dl Dragnea e daca a adus in discutie si "problema Elan" sau acolo nu e problema lui sau a primului ministru? Statul israelian refuza sa-l predea pe dl Elan pt ca e prieten cu Netanyahu si pt ca un cetatean israelian e deasupra legilor Romaniei! Ne facem pres in fata evreilor si trasam o tinta terorista pe propria tara. Dar ce conteaza asta pt dl Dragnea? De dna prim ministru nu ma leg ca ea e chiar nevinovata - nici macar nu stie de ce e acolo pt ca nu a informat-o Dragnea, doar i-a spus sa-l insoteasca.
Postat 27 Aprilie 2018, 10:10 de andy
tds ce bolnav mintal esti
Oare cum ar supravietui orasul asta fara mintea bolnava a lui Tds alias dani e lemn .... E greu sa realizezi cat de prost esti.... de regula cei bolnavi cu capul zic ca ei sunt cei mai ok,ei au intotdeauna dreptate.....Ce statuia reginei Maria in piata Ferdinand,e blasfemie , ar trebui denumita piata Mang minciuna la fiecare silaba si statuia lui Sarca Teodor zis si Dani , clarvazatorul din tinutul Crisanei......Totusi bine ca nu sunt doctor psihiatru.
Postat 27 Aprilie 2018, 09:53 de suporter_oradean
Dacă e citat, să fie corect!
"Cine ştie ce înţelegeri secrete face Dragnea cu evrei". CU UN SINGUR "I"! (De data asta).
Postat 27 Aprilie 2018, 08:33 de eutanasiu
totul este clar
@andy: Cel mai bine era să tacă! Oricum are asta în ADN! SI NU PREȘEDINTELE STABILEȘTE LOCAȚIA UNEI AMBASADE! Are atribuții în politica externă dar nu în probleme administrative!
Postat 27 Aprilie 2018, 08:32 de dani-e-let
Antisemitism?
Unde e antisemitismul? I-a jignit cu ceva? Sau evreii nu mai sunt evrei Era mai corect sa spuna "cu isrselitii"? Intenționat a omis sa nu includa Statul Israel in declaratii pt a sublinia că România poartă discuții cu Statul Israel la nivel de președinție și nu la nivel de "guru" de partid.
Postat 27 Aprilie 2018, 07:58 de andy
?
E o chestie! Să fii etnic german și să iei în zeflemea evreii...că eu zeflemea văd!
Postat 27 Aprilie 2018, 07:45 de dani-e-let
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON