URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2017, 20:51

Înregistrări explozive cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi: "Îmi doresc să ajungem la domnul premier"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Postul de televiziune România TV a difuzat, duminică seara, înregistrări care surprind o discuţie dintre procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi procurorul Uncheşelu, în care şefa DNA îi spune acestuia că îşi doreşte să ajungă la "domnul premier, care a semnat contractele alea".

Să "decapaţi" instituţional!

Potrivit evz.ro, dosarul vizat este cel legat de retrocedarea caselor naționalizate, dosar în care primarii de Timişoara Robu și Ciuhandu au fost puși sub acuzare. Sorin Grindeanu era viceprimar în acea perioadă. 

Se speculează, astfel, că şefa DNA intervine în dosare şi ar fi vrut să se răzbune pe premierul Sorin Grindeanu, după ce Ministerul Justiţiei i-a trimis un control.

Jurnaliştii de la România TV spun că este vocea Laurei Codruţa Kovesi. Din înregistrarea difuzată pe postul TV menţionat reiese următoarele spuse ale şefei DNA: "Uncheşelu, ştiţi ce-mi doresc: să "decapaţi" instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea.

Mă îngrijorează de ce nu îi înhăţăm...

Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce sa întâmplat. Doamne, m-am uitat şi eu pe datele statistice unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineaţa până seara şi am făcut aşa un pic o... (neinteligibil). DNA-ul aşa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanţă foarte mare. Posturi în plus avem, poliţişti în plus avem, specialişti în plus avem, dosare avem".

Şefa DNA ar mai fi spus: "Am vrut să stăm un pic de vorbă. M-am uitat putin pe situaţiile astea, sunt dosare de 6-7 ani care nu au fost soluţionate. Urmărirea penală începută. La fiecare ştiţi ce ce aveţi în lucru, dar altceva ma îngrijorează. Mă îngrijorează de ce nu îi înhăţăm. De două luni, unii din ei liberi, nu iese niciun rechizitoriu. Numa unii şi aceiaşi fac dosare. Unii s-au încurcat cu legea şi-au făcut trei rechizitorii anu trecut, mamă ce mult am lucrat, suntem tari. Cu trei rechizitorii nu facem treabă”.

Ţinta: Grindeanu

Invitat la Antena 3, Victor Ponta a spus că anul acesta a avut loc o întâlnire la Cheile Grădiştei a cărei ţintă ar fi fost premierul Sorin Grindeanu. 

"Anul acesta a fost o întîlnire la Grădiştei, probabil ţinta a fost Sorin Grindeanu. Procurorul, domnul Uncheşelu, a executat zelos un ordin în ceea ce mă priveşte. Toţi vrem să prindem corupţii, dar cînd dosarele sunt politice, cine poate să îndrepte aceste lucruri? Preşedintele Iohannis sau Parlamentul României. Iar Parlamentul îl dă jos pe Grindeanu, asta e ocupaţia domnilor Dragnea şi Tăriceanu. Domnul Uncheşelu a fost promovat la Grădiştei pentru că a ascultat ordinele", a spus Ponta, noul secretar general al Guvernului.

Într-o intervenţie telefonică, Alina Petrescu, purtător de cuvânt al Guvernului, a declarat că premierul Grindeanu, pe vremea când era viceprimar, nu avea atribuţii privind retrocedările şi că nu a fost chemat la audieri de procurori.

Ministrul sesizează Inspecţia judiciară

Jurnaliştii România TV au anunţat că vor mai prezenta o înregistrare "explozivă". Analiştii invitaţi în platou au făcut apel la Augustin Lazăr, procurorul general al României, să deschidă o anchetă în acest caz.

Până atunci, prima reacţie a avut-o ministrul Justiţiei. Tudorel Toader a postat, duminică seara, următorul anunţ: "Mâine dimineață voi sesiza inspecția judiciară în legătură cu afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la solicitarea dnei L.C. Kovesi de a se ajunge la premierul S. Grindeanu!".

Reacţie pripită a DNA

"Inregistrarea contine fragmente care au fost rostite de procurorul sef in mod public ori la sedintele de lucru cu procurorii unei sectii operative. Intre fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu ii apartin si care sunt menite sa distorsioneze grav continutul celor spuse'', a declarat purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, pentru Agerpres, la scurt timp dupa aparitia primelor inregistrari. 

La scurt timp, insa, RTV a prezentat duminica seara o noua inregistrare in care Laura Codruta Kovesi pare ca ii cearta pe unii procurori din DNA ca nu mai muncesc si nu mai solutioneaza dosare: "Cine nu are chef de munca, sa plece. Ramanem 10 oameni la DNA care vor sa munceasca. Multa lume ne sustine, dar deja... cum sa spun? Daca ne simt ca nu mai avem curaj or sa se urce cu picioarele pe noi, nu stiu cum sa spun! (...)  Si am auzit si comentarii in dosarul OUG 13. Eu mi-am asumat acest dosar. Noi dam cu subsemnatul si la inspectie, si la MJ. (...) Si sa vedeti asta, exceptia invocata de Bombonica, ce ne va da peste cap".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Si aia
de le curge din gura, de prosti, s-au prins care e treaba cu "statul de drept", desi mai sunt, vad, cativa care inca insista.. Noi, ceilalti, care avem 2 neuroni valizi stiam chestiile astea de ceva timp, vreo 10 ani!
Postat 19 Iunie 2017, 09:15 de User anonimizat
dracnea la un pas de AVC.
Dracnea in trepanatii! Aiureli cusute cu ata rosie de la psd!
Postat 19 Iunie 2017, 02:50 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON