URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Februarie 2018, 12:03

Gafa mascaţilor: Au descins la o adresă greşită şi au lovit şi umilit doi pensionari

Gafa mascaţilor: Au descins la o adresă greşită şi au lovit şi umilit doi pensionari sursa foto: www.evz.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi pensionari din Bucureşti vor ţine minte pe vecie prima întâlnire cu viitorul lor ginere. Erau în apartamentul acestuia din Capitală când au descins mascaţii, care nu ştiau că se află la adresa greşită, scrie digi24.ro.

Trupele speciale căutau o femeie suspectă de înşelăciune, care are domiciliul la respectiva adresă, chiar dacă niciodată n-a locuit acolo.

Până să se convingă că cei din apartament habar n-aveau cine e suspecta, poliţiştii au respectat întocmai procedurile: au îndoit uşa cu berbecul, i-au trântit pe jos, i-au ameninţat cu arma şi i-au percheziţionat pe "suspecţi". Iar pe cei mai puţin "cooperanţi" i-au convins cu patul armei. Apoi au plecat fără să-şi ceară scuze.

"N-au sunat la uşă. Şi-au făcut simţită prezenţa lovind cu berbece în uşă şi dând cu picioarele în uşă, în condiţiile în care uşa era descuiată. Ar fi putut să apese pe clanţă şi să intre normal", s-a plâns Corneliu Riegler, proprietarul apartamentului. Profesor de istorie, bărbatul nu era acasă când s-a petrecut scena, în locuinţă fiind doar iubita lui şi părinţii acesteia.

"Au pus-o în genunchi şi cu mâinile la ceafă şi cu puşca îndreptată spre ea. Din bucătărie a ieşit mama acesteia de 70 de ani. Au luat-o de păr şi au trântit-o aici în hol. Din această direcţie a venit tatăl de 70 de ani. Pe el l-au lovit cu patul puştii", a mai povestit Riegler.

Când iubita l-a sunat, profesorul a mers rapid acasă şi i-a găsit pe poliţişti plecând. Aceştia n-au vrut să-i ofere prea multe explicaţii, mai cu seamă că Riegler a început să-i filmeze. Nu de-alta, spune el, dar nici n-a fost pentru prima oară când mascaţii au descins din greşeală în casa lui. "Au mai căutat-o pe femeia asta şi în urmă cu cinci ani, şi cu doi ani, şi cu un an. De fiecare dată le-am zis că nu o cunosc, n-a locuit aici", a mai spus proprietarul locuinţei.

Viitorul său socru şi-a scos un certificat medico-legal care atestă rănile de pe braţe.

Deşi victimele susţin că mascaţii au făcut exces de zel, reprezentanţii poliţiei spun că intervenţia a respectat întocmai procedura obişnuită. "După ce au sunat la uşă conform procedurii, poliţiştii au încercat pătrunderea în locuinţă prin forţarea uşii de acces, dar în acelaşi timp persoanele aflate în interior au răspuns şi au deschis uşa. S-a stabilit că acestea nu au legătură cu dosarul penal aflat în cercetare, astfel că nu s-a continuat activitatea procedurală de percheziţie", a declarat Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, instituţie care a coordonat misiunea. 

Proprietarul apartamentului e hotărât să depună o plângere împotriva celor care i-au speriat viitorii socri. Legea e, însă, de partea poliţiştilor, spun specialiştii, pentru că mandatul a fost acordat de judecător şi permitea percheziţii în acea locuinţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Sandu1201
Ei cauta infractori si tre sa actioneze cu violență, oricine ar fi''?Serios? Ei nu au drepturi?Pana la emiterea unei sentinte ei nu sant infractori .Dar dnl Sandu1201 zice ca tre sa se actioneze cu violenta .Hai sa ii impuscam atunci si apoi sa cercetam daca sunt vinovati sau nu, ce spui?
Postat 20 Februarie 2018, 22:12 de unomsimplu
poiu..
...poiu rimeaza cu -oiu! ...
Postat 20 Februarie 2018, 16:25 de grigore
Grigore, bye bye!
Grigore, ai nevoie de o mică vacanţă. Comentariile tale sunt un nesfârşit şir de injurii. Contul tău e suspendat de azi... până când ne-om aminti de tine.
Postat 20 Februarie 2018, 22:09 de Moderator
?!
Nu stiu care sunt criteriile avute in vedere pentru a fi angajat in militie, politie, jandarmeria, adica in structurilde represive, dar IQ-ul precis nu se afla printre ele! Si mai cred ca brutalitatea si dezumanizarea fac parte dintre trasaturile obligatoriu a fi implementate viitorilor oameni ai ,,legii" (sesizati ironia!). Acum nici 10 minute s-a difuzat pe posturile tv ca un barbat a fost eviscerat in urma unui accident provocat de o duba cu mascati. Culmea! duba VENEA din misiune, deci nici vorba de urgenta. Doar ca venea cum a plecat, depasind cu mult limita legala de viteza in localitate. Urmarea:a derapat si l-a nenorocit pe un trecator nevinovat!
Postat 20 Februarie 2018, 14:45 de pinonel
Da
Ei cauta infractori si tre sa actioneze cu violență, oricine ar fi. Dacă au facut o greșală, ce-i care le-au dat informația tre sa plateasca.
Postat 20 Februarie 2018, 01:16 de Sandu1201
Ardu Mirel
Intrebare simpla si la obiect: Daca la tine vine o ruda sau un prieten si ramane peste noapte sau mai mult timp, tu anunti pe cineva (politie de exemplu?) Cum sa stie aia daca infractoarea are vreo legatura cu ei sau nu? Daca aia nu si-au pus semne de intrebare si nu au facut sesizare dupa 2 intamplari atunci nu stiu unde e idiotenia. Mie imi veneau hotarari judecatoresti pentru fostul proprietar si la 3 ani de la cumpararea casei. Si instiintari de popriri si la un moment dat un executor. Le-am dat verbal si in scris (copie dupa actul de proprietate) ca nu mai locuieste aici si ghici ce... nu mai vin azi. Asa ca atata timp cat nici tu cand mergi in vizita la neamuri >15 zile nu anunti autoritatile (rolul vizei de flotant) nici aia nu au de unde sti unde esti, cu cine, in compania cui. Da, au procedat corect, gresala e a procurorului / judecatorului care a emis. Acuma toti suntem prosti, incusiv avocatii care au zis ca nu au ce sa faca si altii sunt atotstiutori si destepti. Mai uita-te in jur, mai citeste cod de procedura si protocoalele pe care trebuie sa le indeplineasca fortele de ordine (nu prea forte dar asa le zice, avand in vedere anumite siluete si la DIAS)
Postat 19 Februarie 2018, 21:53 de poiu
De necrezut
Vad comentarii ca mascatii au procedat corect si ca nu se stie peste cine dau cand fac aceste descinderi....dar de cate ori trebuie sa revina la aceeasi adresa (pentru ca au mai fost de 2 ori)pentru a nota,a tine minte ,a se sesiza ca acea infractoare nu locuieste acolo si ca atare nu are rost sa o cauti la adresa din buletin.Aici ii idiotenia...nu inregistreaza ca la acea adresa acea infractoare Nu locuieste.Si in atare conditii poate nu se imping cateva luni si ce sa vazi?Iar trag o tura mascatii...si totul decurge legal-ii clar ca undeva cineva e idiot si foarte legal.
Postat 19 Februarie 2018, 09:58 de ardumilreb
Om simplu
Grija pt viata lor. Cand esti trimis cu mandat judecatoresc sau de la procuratura, nu stii peste cine dai. E normal sa ii puna pe toți jos. Adu-ti aminte de militianu taiat cu sabia la Suceava sau de cati altii raniti sau împușcați. Nu mă intelege gresit, nu sint militian si nici nu le iau apararea, poate cateodata fac exces de zel dar pe de alta parte pune-te in locul lor. Si pentru ce, salarii de mizerie? Au declaratiile de avere publice, uita-te si tu. De mizerie vs nivelul de trai, ca la cate au studiat e destul. Dar repet, aia de la DIAS sau cum se mai numesc, aia isi pun viata in pericol foarte des. Uita-te pe YouTube la descinderi, ce gasesc penla oameni prin case si ai sa ramai uimit. Repet, zgarieturile batranului nu sunt de la patul armei. Sa fim sincer acuma, ala lasa fracturi.
Postat 19 Februarie 2018, 07:07 de poiu
poiu
OK DAR DA MI O JUSTIFICARE PENTRU VIOLENTA ASUPRA UNOR OAMENI NEVINOVATI
Postat 18 Februarie 2018, 21:04 de unomsimplu
Om simplu
Acuma nu mă pun sa descompun pelicula pe cadre, uită-te tu mai atent puțin când filmează tocul ușii. Ce vezi tu acolo e 5% din ce face un berbec, sa nu vorbim de "berbece" cum zice telectualu junere al bătrânilor.
Postat 18 Februarie 2018, 20:48 de poiu
De ce mințiți, loazelor?
S-a gresit adresa la identificare, s-a observat asta conform descrierii de exterior, s-a sunat la soneria de la usa de acces, ca sa se confirme eroarea constatata ... s-a reconfirmat din dispecerat adresa corecta si s-a procedat fara sa fie deranjat vreun nevinovat !?! Spre bucuria voastra insa, de jurnalisti mitomani, adevaratii infractori au fost prinsi la timp, exact cand puneau la cale faca o deplasare la Oradea, ca sa zgaltaie putin usa de intrare de la Bihoreanul !?!
Postat 18 Februarie 2018, 19:49 de WinDos
ERATA
AM VRU SA SCRIU POLITAII, CINE A CERUT MANDAT DE LA JUDECATOR PE ACEA ADRESA? CINE PLATESTE USA?
Postat 18 Februarie 2018, 19:21 de unomsimplu
poiu
poltaii cu pusca in mana lovesc cu patul pusti un Batran LA EL IN CASA!!!!!!!!!!!!! SI OMUL E NEVINOVAT SE VEDE CLAR PE USA CA A FOST LOVITA , CHIAR DACA ERAU VINOVATI II PUI CATUSELE NU IL LOVESTI.............
Postat 18 Februarie 2018, 19:18 de unomsimplu
Corector
Ușa nu a fost *lovita
Postat 18 Februarie 2018, 19:07 de poiu
Minciuni?
Da! Certificatul medico legal e pentru 2 zgârieturi pe antebraț. Lovitura cu patul armei lasă echimoze serioase, vizibile și constatabile de IML. Si usa nu a fost locuită cu berbecul, vedeți pe digi24 materialul video. Aia vor sa ajungă vedete și poate sa facă ceva bani. Vinovat e judecătorul care a dat adresa greșită pe mandat nu mascatul care se gândește că poate fi vreun cuțitar și pistolar indiferent de vârstă, nu? Toți ați fi la fel în locul lor, nu trebuie sa aibă încredere în nimeni la descinderi decât în colegii lor.
Postat 18 Februarie 2018, 19:06 de poiu
cine raspunde?
Bun au gresit dar cine raspunde pentru greseli?Eu daca gresesc raspud .Judecatorii si politaii au voie sa greseasca fara sa raspunda?2 BATRANI AU FOST AGRESATI IN CASA LOR NEVINOVATI FIIND!!!!!!!!!
Postat 18 Februarie 2018, 16:52 de unomsimplu
mascati
poate socati retardati spagari da au masca pai in bihor merg tot asa si daca gasesc sume de bani 3 sferturi fly , ia sa i caute cineva dupa perchezitii
Postat 18 Februarie 2018, 12:26 de Rumanu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON