URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2017, 16:02

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir: Peste 80 de oameni din conducerea statului, ascultaţi şi urmăriţi de SRI

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a declarat, vineri, că a existat un mandat de ascultare/urmărire din partea SRI pentru 80 de persoane din conducerea statului, ţinta fiind Călin Popescu Tăriceanu, într-un dosar deschis în 2013 şi din care s-a desprins ulterior cauza Microsoft.

Potrivit Mediafax, mandatul a fost acordat pentru perioada 4 iulie 2014 – 6 noiembrie 2014, acesta încheindu-se la 4 zile după primul tur de scrutin al prezidenţialelor din 2014. El a fost semnat de către colonelul Valentin Şelaru, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Fostul ofiţer SRI susţine că mandatul a fost dat într-un dosar deschis în 2013, în baza unei sesizări a Guvenului Ponta, şi se referă la fapte din anii 2000. Din acest dosar, s-a desprins ulterior dosarul Microsoft, a spus Dragomir, care a catalogat procedura ca fiind “acte de poliţie politică împotriva conducătorilor legitimi ai ţării".

"În perioada 4 iulie - 6 noiembrie 2014, o serie de oameni politici din România s-au aflat sub un mandat de interceptare extrem de strict care avea în vedere verificarea aspectelor pe care le desfăşoară în timpul campaniei prezidenţiale. Campania prezidenţială a avut loc la finalul anului 2014 ori acest mandat, unul dintre cele mai dure mandate pe care eu le-am văzut vreodată şi care cuprinde, printre altele, interceptarea comunicaţiilor, dar şi supraveghere video, audio a persoanelor, localizare, urmărire prin mijloace tehnice specifice. Este un mandat care are peste 80 de persoane ca ţinte", a declarat, vineri, Daniel Dragomir, într-o conferinţă de presă.

Printre cele 80 de persoane interceptate şi localizate se numără Călin Popescu Tăriceanu, la acel moment preşedinte al Senatului şi candidat la alegerile prezidenţiale, Vasile Blaga, care la acel moment conducea campania electorală a unuia dintre candidaţi, Ecaterina Andronescu, Varujan Pambuccian, Radu Stroe, Eugen Orlando Teodorovici, Ioan Rus, Borbely Karoly, Enache Jiru, Mihnea Costoiu, Dan Nica, Marian Săniuţă, consultantul Bogdan Teodorescu, generalul Toma Zaharia, Sebastian Vlădescu, Vlad Moisescu, Ioan Moraru, Daniel Funeriu, Valerian Vreme şi Gabriel Berca.

Totodată, interceptaţi ar fi fost şi Cătălin Harnagea, fostul director al Serviciului de Informaţii Externe, jurnalistul Bogdan Chireac, Alexandru Bittner, Tiberiu Urdăreanu şi Irina Socol.

"Acest mandat care s-a întins pe o perioadă de şase luni şi care a cuprins întreaga perioadă de precampanie electorală şi de campanie electorală a alegerilor prezidenţiale din 2014 ne duce la următoarea chestiune: s-a discutat despre sufrageria domnului Oprea. Acest mandat şi acest dosar şi informaţiile pe care le voi face publice în continuare ne duc cu gândul la o altă ipoteză: şi anume, a faptului că în 2014, în funcţiile de răspundere ale statului român, pe care l-au transformat într-un stat arestat, se aflau aceiaşi oameni ca în 2009. Să fie acesta răspunsul la poziţia oficială a preşedintelui Iohannis din discursul de la 1 decembrie?", a arătat fostul ofiţer SRI.

Potrivit lui Dragomir, în perioada campaniei electorale din 2014, au existat echipe operative mixte dintre DNA şi SRI, care s-au ocupat de aceste ţinte.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri, că nu a fost anunţat de mandat, iar situaţia denotă existenţa statului paralel. "Interceptarea unuia din candidati în procesul electoral duce la suspiciuni si la acuzaţii grave legate de deformarea procesului electoral, pentru că se creează avantajul unuia din candidaţi. E dovadă în plus legat de existenţa statului paralel în România. Vreau să văd care este baza legală pe care s-au făcut interceptările. Alte instituţii aveau dreptul să facă parte din partea de procedură judiciară? Din câte ştiu, nu. Conform legislatiei, trebuie să vă aduc la cunoştinţă că nu am fost informat, desi exista obligativitatea să fiu", a declarat Tăriceanu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
?????????????
Are voie sa ..ciripeasca?Incearca sa scape securistul?Secretul militar?Aloooo?
Postat 25 Decembrie 2017, 06:30 de grigore
?!
Unui magistrat ii este interzis sa si spuna parerea asupra recentelor modificari legislative, desi sunt cei mai in masura sa o faca. La fel, seful Serviciului omoruri din capitala este tras de urechi de toapa lui dragnea ajunsa mare ministru, desi omul n a facut decat sa si spuna parerea in calitate de specialist, fara a divulga date din vreun dosar. Dar gunoiul asta de neo securist, care a semnat ,,n" angajamente despre nedivulgarea datelor de serviciu, indiferent cum le ar obtine, asta e bun sa improaste cu noroi pe la televiziunile varanului sau ale lui el fugitivo! Prietenul vodcutei conduce comisia de control a sri, ce mai vor?! Sa aiba un subiect la talk show uri?! Oricum, pe cei care i au votat pe dragnea, tariceanu si pe ai lor ii intereseaza in primul rand ,,ce se da"!
Postat 24 Decembrie 2017, 10:33 de ili3
agramaticaliati
@Rumanu. Vezi ca mergeti" se scrie impreuna. Bai Pruteanu!
Postat 23 Decembrie 2017, 09:12 de omul_din_ombuds
!!!!! Prea putini!
Prea putini, sunt 500 parlementari vreo 4500 in guvernare........5000-80=4920 si astia ar trebui yrmariti!
Postat 22 Decembrie 2017, 23:08 de scortosul
anagramatilor
inainte de a scrie un articol merge ti la generala si apoi faceti va rost de cineva care sa va corecteze greselile gramaticale , voi scrieti articole doar despre cine sunteti pusi vai de voi
Postat 22 Decembrie 2017, 22:34 de Rumanu
Psd si statul mafiot paralel
Si pe vremea comunista, toti erau egali, doar ca unii (membrii de partid) erau mai egali ca ceilalti. Acuma vine PSD sa zica, culmea, ca urmare a sesizarii guvernului Ponta, SRI asculta in campanie electorala membrii PNL si PDL si asta e dovada ca statul paralel e condus de K.I. si face spionaj politic impotriva lor. Nu e bine ca s-a cautat dreptatea in dosarul Microsoft?
Postat 22 Decembrie 2017, 18:58 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON