URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2017, 23:45

Fortăreața din Brazilia: Rise Project anunță o mega dezvăluire care arată cum l-a făcut milionar pe Dragnea un afacerist sinucigaș (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pornind de la sinuciderea lui Costel Comana, patronul Regiotrans, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România și prieten la cataramă cu Liviu Dragnea, Rise Project a descoperit pe continentul sud-american un adevărat imperiu clădit de oameni deosebit de apropiați ai liderului PSD. Portalul anunță o mega dezvăluire care arată cum l-ar fi făcut milionar pe Dragnea afaceristul sinucigaș.

Site-ul Rise Project anunță că va prezenta joi o investigaţie transfrontalieră, în care reporterii au mers pe urma banilor şi a mai multor presonaje controversate din lumea politică şi a afacerilor din România. Inclusiv pe urmele lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi omul politic cu cea mai mare influenţă asupra Guvernului în exerciţiu.

Milionarul Costel Comana, mort la doar 53 de ani, în toaleta avionului care-l purta spre Costa Rica, făcea parte dintr-un grup de afaceriști și politicieni români care de aproape zece ani de zile se întâlnesc în secret și fac afaceri la mii de kilometri de granițele țării.

Un punct important pe harta afacerilor derulate de Comana în America de Sud este Fortaleza, unul dintre cele mai mari orașe din nord-estul Braziliei, frecventat adesea de Dragnea.

În februarie 2014, Comana și-a înființat 2 firme: Regiotrans Fabricacao de Locomotivas și Robra Construcao LTDA. În ambele companii, l-a avut ca partener constant pe un localnic. Numele lui este Cauby Cursinio Campos Junior și era… șoferul lui Dragnea când politicianul mergea să se distreze în Fortaleza.

Costel Comana locuia într-o vilă pe malul mării, mai precis pe rua Coqueiros, strada cocotierilor. Construcția de lux, dotată cu teren de tenis și piscină, este locul unde s-au întâlnit periodic Dragnea și prietenii lui. Potrivit localnicilor, Dragnea și grupuri de câte 15-20 de români au petrecut multe vacanțe jucând tenis și chefuind în vila de reședință a lui Comana.

Localnicii îi cunosc pe Liviu (nr - Liviu Dragnea), pe Costel (nr - Costel Comana) și pe ceilalți români care, an de an, și-au făcut vacanțele și au investit în Cumbuco. “Ești român? Avem aici un grup de politicieni români care vin la distracție, la casa grande. Primul ministru, Liviu, și Costel, dar el a murit. Petrec în casa mare și joacă mult tenis. Le place tenisul”, ne-a spus un cumbucoan care rupe și câteva cuvinte în română și ne-a demonstrat asta cu un “bună dimineața”, bine pronunțat pe la orele prânzului.

O altă persoană aproapiată de Dragnea este Mugurel Gheorghiaș, “Melcul”, fost coleg de facultate, coleg de trupă rock de-al șefului PSD și acționar al firmei Tel Drum, a înființat peste ocean o firmă pentru investiții în hoteluri, restaurante și alte imobiliare încă din 2010. Gheorghiaș a introdus de cel puțin șase ori în Brazilia, în 2010-2011, bani descriși drept “investiții directe din România”.

Întrebat miercuri despre aceste dezvăluiri, președintele Camerei Deputaților a precizat că nu deține nicio proprietate în Brazilia și că el a mers timp de 11 ani în vacanță acolo în mai multe locuri, nu numai în Fortaleza.

"Eu nu am nicio afacere în Brazilia, nu am nicio proprietate în Brazilia. E o legendă care circulă de foarte mulți ani, dacă îmi găsiți aceste proprietăți vă promit să le donez", a afirmat Liviu Dragnea. "Eu merg în Brazilia de 11 ani și vă anunț că am să mai merg așa cum am mai mers și în alte locuri din lume. Am stat în Brazilia în foarte multe locuri, nu am făcut nimic ilegal, încă am dreptul să circul liber în această lume", a adăugat acesta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
~~ LANTUL PUTERII IN ORADEA ~~
Mircea Malan ~~ PNL ~~ Vacante Italia ~~ Trentino ~~ Porfir ~~ Piata Unirii ~~ 6 milioane euro ~~ Companii conduse prin interpusi ~~ PSD ~~ Liviu Dragnea
Postat 02 Martie 2017, 07:22 de zugrav
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON