URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2017, 09:10

Ucigașa de la metrou a fost reţinută. Are 36 de ani şi are probleme cu capul...

Ucigașa de la metrou a fost reţinută. Are 36 de ani şi are probleme cu capul... captură News.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Principalul suspect în cazul crimei de la metrou, o femeie de 36 de ani, căutată de Poliţia Capitalei, a fost reţinută pentru 24 de ore, în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

"În cursul nopţii, poliţişti ai Brigăzii de Poliţie Transport Public Bucureşti au depistat o femeie în vârstă de 36 de ani, ale cărei semnalmente corespundeau cu cele ale persoanei căutate şi au condus-o la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti", a transmis Poliţia Română, potrivit Mediafax.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Române, la audieri femeia s-a recunoscut în imaginile video, dar nu a explicat de ce a făcut aceste gesturi.

Propunere de arestare

"La această oră, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti audiază în calitate de suspect, la sediul Poliţiei Capitalei, persoana bănuită de săvârşirea faptelor din staţiile de metrou Costin Giorgian şi Dristor 1. Anterior, în cursul nopţii, poliţişti ai Brigăzii de Poliţie Transport Public Bucureşti au depistat o femeie în vârstă de 36 de ani, ale cărei semnalmente corespundeau cu cele ale persoanei căutate şi au condus-o la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti", a transmis Poliţia Română.

Marţi seară, în staţia de metrou Dristor 1, o femeie a împins-o pe tânăra de 25 de ani, pe linia de metrou. Aceasta a murit în urma impactului cu trenul.  

Presupusa criminală va fi dusă în faţa judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă, iar anchetatorii încearcă să afle care este motivul crimei.

„Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au comis faptele. Mulţumim tuturor pentru implicare şi pentru spiritul civic manifestat în acest caz. Vă asigurăm că fiecare mesaj al dumneavostră a fost analizat şi verificat de specialiştii instituţiei noastre. Felicităm echipa Brigăzii de Poliţie Transport Public Bucureşti, pentru profesionalismul de care au dat dovadă, depistând principala suspectă în cazul omorului de la staţia de metrou Dristor 1. Ei sunt, astăzi, Eroii Zilei“, a transmis Poliţia Capitalei. 

Oamenii legii spun că agresoarea a părăsit staţia de metrou Dristor 1 după atac. Femeia ar mai fi încercat înainte să împingă o altă tânără în faţa metroului, staţia Costin Georgian.

Incoerentă la audieri

Imaginile suprinse de camerele video din staţiile de metrou Dristor şi Costin Georgian arată că tânăra care a fost împinsă de femeie la staţia Costin Georgian a opus rezistenţă, la un moment dat chiar s-ar fi luptat cu agresoarea şi a reuşit să fugă.

Cealaltă tânără, de 25 de ani, a fost pândită de femeie într-un moment în care nu era atentă, butonând telefonul mobil, a fost împinsă şi a căzut pe şine în momentul în care trenul ieşea din tunel. Ea ar fi reuşit să se ridice, dar femeia ar fi împins-o cu piciorul şi a căzut, fiind lovită de tren, afirmă surse judiciare.

News.ro scrie că femeia, care se numeşte Magdalena Şerban şi este din Craiova, a fost incoerentă pe toată durata audierilor, nefurnizându-le anchetatorilor nicio informaţie despre faptele comise. Prima ipoteză a anchetatorilor este că femeia are probleme psihice şi a fost întrebată dacă a fost internată la un spital de psihiatrie, negând.  

Ea le-a spus anchetatorilor că nu are o locuinţă şi că a dormit de mai multe ori în Gara de Nord, iar în ultima perioadă a locuit la un prieten, fără a le putea indica anchetatorilor adresa acestuia. Ea a spus că nu ştie adresa, dar ştie să ajungă acolo.

Victimă pe online

Femeia suspectată că a ucis o tânără la metrou scria mesaje incoerente pe pagina sa de socializare şi pretindea că a fost abuzată sexual de către fratele ei, spunând că a intrat în greva foamei pentru că nu i se face dreptate.

Pe profilul de Facebook al Magdalenei Şerban, agresoarea de la metrou, există mai multe mesaje care nu au logică. Îşi acuză fratele de abuz sexual, dar şi alte persoane că „i-au distrus reputaţia pentru serviciul de servitoare în domicili particulare”.

Ea susţine că a lucrat în Spania ca menajeră, dar mai multe persoane au filmat-o în intimitate şi „i-au stricat viaţa socială”.

Pe pagina sa de socializare mai multe persoane se declară revoltate de faptul că niciunul dintre cei 300 de prieteni ai femeii nu a sesizat că aceasta are probleme de natură psihică.

„E de necrezut! Cum, chiar nimeni, dar absolut nimeni nu s-a sesizat că femeia asta are probleme grave de sănătate mintală? Dacă eu aş fi folosit cuvinte triviale pe fb, imediat ar fi sărit postacii să mă raporteze, dar pe femeia asta (care-i clar bolnavă grav) n-a observat-o nimeni... mai ales după atâtea postări cu aceeaşi tentă?”, susţine o femeie pe Facebook, comentând una dintre postările femeii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Comportament psihotic...
...ca al unora ce postează pe aici.
Postat 13 Decembrie 2017, 10:53 de User anonimizat
La fata si la comportament
seamana cu Luiza Ciroza Macovei....
Postat 13 Decembrie 2017, 10:19 de BESTIA666
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON