URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2014, 21:06

Exit-poll: Victor Ponta şi Klaus Iohannis intră în turul doi cu o diferenţă de 10 procente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primele rezultate date de exit-poll-uri duminică seară, după închiderea urnelor, arată că Victor Ponta, candidatul PSD, a întrunit cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale, urmând ca în turul al doilea să se lupte cu candidatul ACL, Klaus Iohannis.

Doi şi... restul lumii

Potrivit datelor celor patru exit-poll-urilor comandate de televiziunile de ştiri, Victor Ponta a obţinut între 38 şi 41,5% din voturi, în timp ce Iohannis a luat între 31 şi 32%.

Potrivit sondajului realizat de IRES pentru Digi TV, Ponta ar fi înregistrat 41,5%, iar Klaus Iohannis 31,20% din voturi. Ei sunt urmaţi de Călin Popescu Tăriceanu (5,3%), Elena Udrea (5,1%) şi Monica Macovei (4,5%).

CSCI a oferit pentru România TV următoarea ordine a candidaţilor, aceleaşi rezultate fiind prezentate şi de Antena 3: Ponta - 40%, Iohannis - 31%, Tăriceanu - 6%, Macovei - 5%, Udrea - 5%. Conform aceleiaşi surse, candidatul orădean la alegerile prezidenţiale, Szilágyi Zsolt, a obţinut 0,7% din voturi.

Un scor şi mai strâns între primii doi clasaţi a fost anunţat de Realitatea TV. Potrivit exit-poll-ului realizat de CSOP pentru această televiziune, Victor Ponta ar fi luat doar 38,2%, urmat de Klaus Iohannis cu 32,1%, Monica Macovei - 6%, C.P. Tăriceanu - 6%, Elena Udrea - 6%.

Candidatul UDMR la preşedinţia României, Kelemen Hunor, a strâns, în majoritatea sondajelor un procent de aproximativ 4%.

Declaraţii la cald

În discursul său de după aflarea primelor rezultate, Klaus Iohannis a ţinut să le mulţumească "în mod special celor care au votat România lucrului bine făcut". "Este clar că au rămas în competiţie doi candidaţi: eu şi Victor Ponta. Avem un rezultat foarte bun, care arată că se produce schimbarea. Eu sunt singurul candidat care este dispus să garanteze independenţa justiţiei şi statul de drept", a spus el. "Chem alături de mine pe toţi românii care vor ca legea să fie lege, care nu vor să dea toată puterea în mâna unui singur partid. În ciuda tuturor pomenilor electorale, a tuturor ordonanţelor făcute să creeze avantaj pentru candidatul Guvernului, iată că rezultatul arată foarte clar: românii au votat corect", a adăugat Iohannis.

De cealaltă parte, la PSD, în locul lui Victor Ponta, primul care a ieşit să facă o declaraţie a fost Liviu Dragnea. El a declarat că scorul obţinut de Ponta este peste ţinta propusă, adică scorul de la europarlamentare, menţionând că diferenţa pe care o are Iohannis de recuperat este cea mai mare din ultimii ani. "Iar Klaus Iohannis nu este Traian Băsescu, deşi este continuatorul acestuia", a spus Dragnea.

Elena Udrea, candidata PMP, s-a prezentat, în pofida majorităţii sondajelor, ca fiind ocupanta locului trei pe podiumul alegerilor prezidenţiale. "Locul trei în acest moment este o ţintă, un obiectiv pe care mi l-am atins în ciuda unor atacuri greu de imaginat şi de mine. Este o victorie a unui partid care se doreşte a fi altceva în calsa politică şi mă bucur că am reuşit să rămânem a treia structură", a spus Udrea. "Am avut cea mai grea campanie din ultimii 25 de ani", a spus ea, ocolind să răspundă dacă a primit vreun mesaj de la preşedintele Traian Băsescu.

"Voturile pe care le-am primit înseamnă din partea mea și din partea colegilor mei o anumită obligație. Va trebui, după o consultare pe care o voi face la nivelul structurilor de conducere ale partidului, să luăm o hotărâre cum să votăm în turul doi și cum să îndemnăm simpatizanții și votanții mei să voteze în turul doi", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, după ce le-a mulțumit cetățenilor care i-au acordat încrederea. "Mi-au acordat încrederea nu numai ca persoană, ci și-au pus speranțe și încredere în proiectul pe care l-am prezentat în fața românilor 'România, a șaptea putere a Europei', un proiect care mi se pare absolut necesar pentru țara noastră".

Monica Macovei s-a arătat foarte optimistă după exit-poll-uri. "Astazi s-a nascut al treilea pol in Romania. Fara baroni, fara finantari murdare, am aratat ca putem. Rezultatele de dupa numararea voturilor vor arata ca suntem si mai multi. Am fi fost si mai multi daca ar fi votat toti romanii din diaspora. Am demonstrat ca suntem mult mai multi decat credeau ei. Suntem o forta uriasa de schimbare. Romania este a nostra si o sa o luam inapoi", a spus Macovei.

La o oră după închiderea urnelor, Victor Ponta a ieşit în faţa camerelor pentru a-şi transmite propriile mesaje. "Mulţumesc celor care au crezut ca e important să voteze. Îi rog pe cei ce au votat pentru mine să îmi fie încă o dată alături în 16 noiembrie, pentru că atunci putem într-adevăr să pornim pe acest drum de care România are nevoie", a spus premierul.

Ponta a ţinut să menţioneze că în următoarele două săptămâni se va adresa tuturor românilor, indiferent că l-au votat sau nu sau dacă au venit sau nu la vot. El a menţionat că se simte responsabil pentru toţi. Ponta a mai spus că îl invită pe contracandidatul intrat, împreună cu el, în turul doi al prezidenţialelor, la emisiuni televizate alături de el în a doua săptămână a campaniei care urmează, nu pentru confruntări, ci pentru dezbateri pe teme importante.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
iiiionel, iiii-onelule
La-sa-ne iiii-onelule,ca te rid si curcile,prevezi tu ce-o sa faca ponta in 10 ani , da nu vezi ce-a facut Chioru si gasca lui care acum e cu Joianis,timp de 10 ani. Gata ,a zburat puiu cu ata ,Joianis e cu gasca chiorului si daca vrei sa-l vezi iar pe Vamesu la butoane in loc sa infunde puscaria,atunci voteaza-lpe Joianis.Cei care vreti un presedinte normal la cap care sa nu mai provoace ura si dezbinare,votati-l pe ponta.
Postat 03 Noiembrie 2014, 10:18 de Badea Scirtan
Schimbarea e grea
Am sa va povestesc ceva. Nu am globul de cristal, insa daca va iesi Ponta presedinte, nu aveti de ce sa va mai plangeti. E o tara de oi care voteaza behaind. Pacat ca l-ati bagat pe Iohanis in turul 2, insa acum macar sa il votati pe Iohanis. Ponta va mai trage Romania cu inca 10 ani in urma statelor UE. Oricum e in urma cu 50 de ani. Insa poporul roman e mioritic. Ii dai tot in cap si el ramane tolerant. Asa tara, asa oameni. Nu va mai plangeti. Traiti din portia de ulei si ce ati mai primit de la cei doi bufoni. Oameni cinstiti nu vreti pentru ca trebuie sa va schimbati si voi, iar schimbarea e grea. Asa ca...inainte, ca inainte era mai bine. Si toti sperati sa se schimbe, insa voi insiva nu schimbati nimic.
Postat 03 Noiembrie 2014, 03:34 de Ionel
Huooooo Iohannis, Huoooooo Pdl
Nu se mai trezeste poporul asta. Uite ca iar au ajuns portocalii-pedelici la 30%. Ce popor poate fi asta care sa-i voteze din nou pe aia care l-au umilit taind salarii,pensii, inchizinfd spitale? Cei mai corupti, as spune coruptii-coruptilor, au bagat Romania in datorii pentru 3 generatii, si 30 la suta ii dau votul lui Iohannis? Wow, pai ati dat de fapt votul lui Blaga, Videanu, Anastase, Falca, Vass, Flutur etc. Bravo mah, dar atunci nu va mai plingeti ca periodic cineva isi bate joc de voi, si voi n-aveti nicio vina.
Postat 02 Noiembrie 2014, 23:02 de Legion of the Damned
.
jos ponta, mafiot corupt
Postat 02 Noiembrie 2014, 22:24 de David
noi
Hai Johannis➕Macovei=)✔✔✔
Postat 02 Noiembrie 2014, 21:15 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON