URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Octombrie 2016, 20:04

Elena Udrea va candida independent la parlamentare. Băsescu: Am sfătuit-o să nu candideze, dar e majoră

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul Elena Udrea a anunţat că va candida ca independent la alegerile parlamentare din luna decembrie, că îşi doreşte să facă parte din comisia de control al SRI şi că, mai mult, drumurile ei se despart de Traian Băsescu. Decizia nu este privită cu ochi buni de fostul ei principal colaborator, Băsescu anunţând că a sfătuit-o să nu candideze, "dar e majoră şi independentă; e singură, are greutăţi şi caută un refugiu".

Conform agenţiei de ştiri Mediafax, Udrea a făcut anunţul chiar treptele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde se judeca dosarul "Gala Bute", motivând că ''e nevoie de cineva care să apere drepturile cetăţenilor''. Anunţul a venit oarecum neaşteptat, după ce, în septembrie, declarase că nu mai doreşte să candideze, ci să înfiinţeze un Institut al Fericirii, unde să ajute în mod gratuit oamenii să îşi rezolve problemele cu ajutorul religiei.

"Voi candida ca independent la alegerile din decembrie. Clasa politică reprezintă societatea, e votată de oameni. Sistemul e format din oameni care nu apar în faţă, e nevoie de cineva care să apere drepturile cetăţenilor. Faptul că se acuză oameni politici şi de afaceri, care acaparează cu totul spaţiul public zi de zi, nu vedem decât cum sunt plimbaţi pe la DNA diverse personalităţi, asta nu înseamnă că se petrece ceva bun în ţara asta. (...) Maxim ce aş intenţiona să obţin ar fi un loc în Comisia de Control SRI, poate chiar cea de preşedinte'', a anunţat ea la ieşirea de la Înalta Curte.

''Nu vreau să fac rău Partidului Mişcarea Populară, să afectez în vreun fel competiţia electorală în care partidul intră, am ales să candidez indepenedent, voi prezenta zilele următoare propunerile legislative pe care le voi susţine. Nu m-am consultat cu Traian Băsescu şi, din acest moment, drumurile noastre se despart", a adăugat Udrea.

Într-o emisiune TV desfăşurată joi seară, la B1 TV, Traian Băsescu, lider al PMP, a făcut, însă, precizări pe această temă. "Am prevenit-o că îşi asumă riscuri suplimentare, dacă va candida. Ultima mea recomandare, şi chiar discutata serios, nu candida! E decizia dânsei, este majora şi nu poti să îi schimbi decizia", a spus Băsescu, potrivit site-ului HotNews.ro, explicând că recomandarea a fost făcuta "ca un bun prieten".

Întreba dacă s-a supărat pe ea pentru că nu l-a ascultat, Băsescu a negat, precizând că Udrea "este o femeie foarte independenta".

"O înţeleg foarte bine, este o femeie singură, are greutăţi greu de dus de unul singur", a spus Băsescu. El a continuat spunând că Udrea are "greutăţi" cu Parchetul şi a gasit "orientarea către biserică şi politică", care se potrivesc.

"Sunt singurele refugii unde isi cauta linistea si sa fie utila", a precizat fostul presedinte, conform HotNews.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
csaba
dar pmp ce face cu 2 sau 3 la suta daca merge independent are mai mari sanse o sa ia 1 la suta ,cine mai voteaza parasuta asta hoata
Postat 07 Octombrie 2016, 18:45 de todo
.....
...la cata prostie exista im romanica,se vor gasi multi dobitoci care sa o voteze...
Postat 07 Octombrie 2016, 10:45 de ironi-k
Elena
Fiecare cu crucea lui. Doamna are un nume de botez de o inalta rezonanta spirituala.Deci,cu Dumnezeu inainte,doamna ! Amin.
Postat 07 Octombrie 2016, 06:02 de Iness
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON