URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Noiembrie 2017, 15:43

Dragnea, mesaj pentru protestatari: Noi urmărim programul de guvernare, susţinut de milioane de români

Dragnea, mesaj pentru protestatari: Noi urmărim programul de guvernare, susţinut de milioane de români sursa foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În toată ţara sunt programate, duminică seară, proteste împotriva Guvernului PSD-ALDE, a pachetului de legi pentru justiţie şi a modificărilor făcute în Codul Fiscal. Întrebat despre aceste manifestaţii, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat însă că cei care ies în stradă "nu au toate informaţiile".

"În ceea ce priveşte modificările la Codul Fiscal, noi ne urmărim programul de  guvernare care a fost susţinut de milioane de români. Este şi vorba de un pachet de măsuri care ajută la creşterea veniturilor la bugetul de stat, care asigură şi stabilitatea fondului de pensii, care simplifică procedurile pentru firme şi care în unele situaţii chiar măreşte salariile nete pentru salariaţi, iar firmele nu plătesc mai mult", a spus şeful social-democraţilor, citat de hotnews.ro.

Întrebat dacă a fost vreun moment în care premierul Mihai Tudose "a dat înapoi" şi nu a dorit adoptarea noilor măsuri fiscale, Dragnea a susţinut că nu a existat "nicio ezitare".

Proteste sunt anunţate, duminică seară, în Bucureşti şi în marile oraşe din România, inclusiv Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@tsd
Abtine-te ca esti penibil! Simplul fapt ca folosesti argumentele unui idi*t te descalifica! Degeaba ai terminat ASE-ul daca ai lucrat toata viata la o prapadita de cooperativa, era sa zic cap si nu greseam! Asa, in trecere: ce treaba are statul sa-mi nationalizeze contributia la un fond de pensii PRIVAT?! Uite ce zice constitutia la art. 44: ,,....(2) Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular.[...] (3) Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire. (4) Sunt interzise naţionalizarea sau orice alte măsuri de trecere silită în proprietate publică a unor bunuri pe baza apartenenţei sociale, etnice, religioase, politice sau de altă natură discriminatorie a titularilor." Toata aceasta pseudo-reforma are un singur scop, greu vizibil pt. populime: bani pt. pensiile nesimtite! Uite ce zicea in august 2017 idolul tau: ,,Pensiile speciale ne costă 6 miliarde de lei acum și 10 în 2018; în 3 ani ne pun serioase probleme". Si supusii au facut rost de 5(cinci!) mld. Inca ceva, ca sa-ti tai replica din fasa: Boc a taiat salariile in parlament, hotii tai n-au avut acest curaj, au facut-o prin oug. Adica au modificat o lege organica prin oug! Si ce daca?! Nu-i socrul lui petre toba, politrucul dorneanu, sef la ccr?!
Postat 13 Noiembrie 2017, 16:02 de pinonel
TELL ME WHY?
@andy: Păi să majorăm impozitul la 50%! Să nu piardă BIG care se tot laudă că atrage fonduri europene la greu! Atrage atunci, ce-ti trebuie de la bieții contribuabili?
Postat 13 Noiembrie 2017, 08:21 de TDS
@tds
De acord ca angajatorul nu pierde nimic di nici angajatul. Eu am spus că pierd administrațiile locale si vor fi dependente de bani de la guvern, care vor veni pe traseele știute, Oradea nu apare pe acea "harta". Referitor la angajatorii rau-platnici - cine sunt primi 9 din 10 cei mai mari: companiile de stat. Cine le conduce pe acestea : membrii sau simpatizanții PSD. Culmea tupeului este ca PSD București are datorii la contributii de peste 100.000 de lei iar madam Firea, senină, a declarat că sunt vechi pt ca on prezent sint doar voluntari in organizatie. Deci dacă sunt vechi nu trebuie plătite. S-au asigurat cu "voluntari" ca sa nu mai aibă contributii de platit. Deci asta e solutia oferită de PSD: munca la negru prin voluntari. Scuze de pilon dar la corectat telefonul și nu am observat.
Postat 13 Noiembrie 2017, 07:45 de andy
CORECȚIE
...ANGAJATORILOR...
Postat 12 Noiembrie 2017, 22:47 de TDS
???
@andy: Cheltuielile cu salariile ale angajatilor rămân NESCHIMBATE! Angajatorul nu pierde NIMIC! Pierd doar cei care nu făceau corect viramentele! Pilonul (nu pilotul) II? De unde știi ce și cum? Mai e până să existe primul beneficiar! Ungaria a naționalizat pensiile private si nu a murit nimeni! Orban i-a declarat război pe față lui Soros(evreu UNGUR!!!) si Luiza a stat in banca ei! Nici pâs! A dispărut Ungaria de pa hartă?
Postat 12 Noiembrie 2017, 22:46 de TDS
@tds
Dacă vecinul tau fura și nu pateste nimic nu inseamna ca esti și tu îndreptățit să furi. Spune-mi și mie cu ce ajuta această revoluție fiscală? Lumea se plânge pt trecerea contribuțiilor la angajat și pt reducerea contribuțiilor la pilotul 2 iar guvernanții spun ca au luat măsurile pt a pedepsi multinationalele. Cum? Ca sa nu scada salariul net au fost nevoiți să reducă impozitul. De aici rezulta ca e păgubite vor fi doar administrațiile locale. Promisiunile ca vor fi compensate cu nani de la bugetul central inseamna un singur lucru: banii vor ajunge unde TREBUIE!
Postat 12 Noiembrie 2017, 21:57 de andy
INCREDIBIL
Care partidu' naibii a respectat cu strictețe tot ce a promis în campanie? Nici unul! Toată lumea / ma rog / sare taman pe PSD care cât de cât se apropie! Revoluții fiscale au mai fost! Toată lumea a tăcut! Nu proteste, nu nimic! Acum pentru mai nimic se sare in sus/ așa e expresia, doar nu se poate sări in jos) /!
Postat 12 Noiembrie 2017, 19:54 de TDS
sunt absolut ..
de acord,dar dacă se minte,sigur nu mai e ce a vorbit prin campanie...
Postat 12 Noiembrie 2017, 19:22 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON